Ο Βασίλης Παπαβασιλείου μεταδίδει την αγάπη του για την πόλη μας σε ολόκληρο τoν κόσμο. Τα βιντεάκια του γίνονται viral με το που τα ανεβάζει, χάρη στις χιουμοριστικές του αναφορές στην κυπριακή κουλτούρα και τα υπέροχα τοπία που προβάλλει. Θα τον βρείτε σε πολλά μέρη με το κινητό στο χέρι, το χαρακτηριστικό ψάθινό καπέλο με το I LOVE CYPRUS και πιθανόν με την παραδοσιακή βράκα!


Τι είναι για εσένα η Λεμεσός;
Για μένα είναι το σπίτι μου. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν πάω πάντα την κουβαλάω μαζί μου. Είναι η πόλη που μεγάλωσα και που αγάπησα. Είναι ένας κοσμοπολίτικος τόπος, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.


Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τα βιντεάκια;
Τα βιντεάκια τα έκανα αρχικά για τους φίλους που έχω σε facebook και instagram. Πάντα ήθελα να κρατάω μια επαφή μαζί με τους φίλους μου που ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα ήθελα να μάθουν περισσότερα για τη Λεμεσό, αλλά και για την Κύπρο.

VASILIS-7
 

 

Ποια άποψη έχουν οι ξένοι followers σου για την πόλη μας;
Αρκετοί από αυτούς δεν ήξεραν την Λεμεσό ούτε καν την Κύπρο. Αρκετοί από αυτούς μου στέλνουν μηνύματα πως θα ήθελαν να επισκεφθούν τη Λεμεσό και με συγκινεί αφάνταστα όταν ένας φίλος ή follower μου στέλνει μήνυμα από Κίνα, Αυστραλία, Αμερική, Ιταλία για να μάθει περισσότερα για το νησί μας. Έχω σκοπό να ανεβάσω αρκετά νέα βιντεάκια που επικεντρώνονται στον τρόπο ζωής των Κυπρίων, αλλά και για την ιστορία της Λεμεσού. Μέχρι τώρα, η άποψή τους είναι θετική και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Πάντα ανταποκρίνομαι πως «Σαν την Κύπρο εν έσσι!».


Πες μας 3 λόγους που νιώθεις υπερήφανος Λεμεσιανός και 3 πράγματα που θα ήθελες να αλλάξουν άμεσα στην πόλη.
Νιώθω υπερήφανος που ζω σε μια πόλη με μεγάλη ιστορία. Αρκετοί ξεχνούν πως η Λεμεσός είναι ανάμεσα σε δύο αρχαίες πόλεις, την Αμαθούντα και το Κούριον. Εξάλλου το όνομα Λεμεσός βγαίνει από το «Λεμεσός» που σημαίνει «ανάμεσα». Δεύτερον, οι κάτοικοι της Λεμεσού πρωτοπορούν σε αρκετούς τομείς. Χαίρομαι που είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν και να συνεισφέρουν. Αυτό που με κάνει να αγαπώ τους κατοίκους της πόλης μου είναι η προθυμία τους να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Τέλος, να αναφερθώ στην εξέλιξη της πόλης. Για αρκετά χρόνια και μέχρι πρόσφατα ζούσα στο εξωτερικό. Κάθε φορά που ερχόμουν στη Λεμεσό αντίκριζα μία νέα πόλη. Η αναβάθμιση και ο ραγδαίος ρυθμός ανάπτυξης είναι συγκλονιστικός.
Η εξέλιξη της πόλης, είναι κάτι που ταυτόχρονα με προβληματίζει. Ένας πολεοδόμος ή ένας αρχιτέκτονας πιθανόν να σας έλεγε πως θα έπρεπε να υπήρχε μια ομοιομορφία στην πόλη. Αντικρίζουμε μια ραγδαία, επιφυλακτικά θα έλεγα, μια ανεξέλεγκτη ανάπτυξη. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά πολεοδομικά προβλήματα στη Λεμεσό, για παράδειγμα το πρόβλημα φρεατίων και οι πλημμύρες που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης. Ακόμα ένα πρόβλημα που απ’ ότι φαίνεται απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης σε όλη τη Λεμεσό. Ο δήμαρχος Λεμεσού έχει αρχίσει, από ότι φαίνεται, να ευαισθητοποιείται με αυτό το θέμα.

VASILIS-5


Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τους Λεμεσιανούς από τους υπόλοιπους Κύπριους;
Οι Λεμεσιανοί άνθρωποι είναι ελεύθεροι, εξωστρεφείς, χωρίς κόμπλεξ, ξέρουν να γλεντούν και πάνω απ’ όλα είναι αυθεντικοί και δημιουργικοί. Είμαι αρκετά τυχερός, που έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε Λεμεσιανούς και έχω να μάθω ακόμη πολλά από αυτούς. Την Τσικνοπέμπτη εάν βγείτε έξω στους δρόμους, θα εντοπίσετε σχεδόν όλους τους κατοίκους να είναι κυριολεκτικά στα πεζοδρόμια και να ψήνουν όλων των λογιών τα κρεατικά πάνω στα κάρβουνα. Εκείνη τη μέρα η Λεμεσός μεταμορφώνεται σε μία μικρή κοινωνία, όπου παύει να τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς. Οι κάτοικοί της, είναι άνθρωποι δυναμικοί και την κάθε δυσκολία τη βλέπουν με θετική ματιά.

 

Τι σε συνδέει με το Hong Kong;
Αποφάσισα να πάω στο Hong Kong γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία υποτροφίας για το διδακτορικό μου. Δεν είχα ταξιδέψει μέχρι τότε σε ασιατικές χώρες και απλώς πήρα την τσάντα μου, το 2016 και πήγα εκεί. Πήρα μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και έλαβα μέρος με το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου σε έκθεση τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ, όπου ντύθηκα βρακάς. Μου δόθηκε η ευκαιρία να διαφημίσω την Κύπρο και αρκετοί με ρωτούν γιατί ταξίδευα και συνεχίζω να ταξιδεύω φορώντας την κυπριακή βράκα. Η απάντηση είναι απλή, μια ζωή την έχουμε και πρέπει να τη γλεντήσουμε! Πάνω απ’ όλα επειδή εγώ σπουδάζω διοίκηση επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα, πιστεύω εκτός από το να διδάσκω στο πανεπιστήμιο ως καθηγητής, είναι ωραίο με έναν ενεργό τρόπο να εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Βέβαια, εγώ το κάνω γιατί επικρατεί και μία τρέλα στη ζωή μου… η Λεμεσιανή τρέλα!

VASILIS-3


Θεωρείς ότι οι αρμόδιοι προωθούν έτσι όπως θα έπρεπε τη Λεμεσό στο εξωτερικό ή χρειάζονται φρέσκιες ιδέες;
Οι αρμόδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να προωθήσουν τη Λεμεσό, όμως πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και για νέες ιδέες. Πιστεύω, πως πρέπει να βγούμε από το ευρωπαϊκό πρότυπο σκέψης. Εάν θέλουμε να προσεγγίσουμε κόσμο εκτός Ευρώπης, τότε πρέπει να σκεφτούμε τι πλατφόρμες χρησιμοποιούν. Αλλιώς σκέφτεται και δρα ένας κάτοικος στην Αμερική, από έναν κάτοικο στην Ασία.


Κατά την άποψή σου ποια είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να επισκεφτεί κάποιος την πόλη μας;
Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος για να επισκεφθεί κάποιος τη Λεμεσό, γιατί είναι μια πόλη όλων των εποχών. Το καλοκαίρι μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την θάλασσα και σε 30 λεπτά να βρεθεί πάνω στα βουνά του Τροόδους. Η Λεμεσός προσφέρει τα πάντα, ανεξαρτήτου μήνα και εποχής.

VASILIS

Ερχόμενος κάποιος τουρίστας στη Λεμεσό, ποια είναι τα 5 must αξιοθέατα που πρέπει να δει και γιατί;
Θα εισηγούμουν να επισκεφθεί την Αμαθούντα, το αρχαίο αμφιθέατρο του Κουρίου, το Κάστρο στο Κολόσσι, να περπατήσει εντός της παλιάς πόλης της Λεμεσού και να επισκεφτεί το Κάστρο της Λεμεσού. Επίσης, να περιηγηθεί στα χωριά της Λεμεσού και στις εκκλησίες μας που είναι προστατευόμενες από την UNESCO. Οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Διαβάστηκε 1583 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top