Ο Γιώργος Νικολάου είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος με συμμετοχές στην τηλεόραση, το θέατρο και το μιούζικαλ. Εδώ και 23 περίπου χρόνια διατηρεί δύο σχολές χορού και δύο θεατρικά εργαστήρια, τα Success School of Dance & Drama. Αυτός ο πραγματικός showman είναι και ένας φανατικός καρναβαλιστής από κούνια. Τα τελευταία 25 χρόνια, γράφει ιστορία με τις συμμετοχές του στις παρελάσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Λοιπόν, ο «Βασιλιάς Λεμέσιος, ο μαχαραγιάς της πόλης» μιλά στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ για την σημασία του καρναβαλιού στην πόλη, αλλά και την δική του πολύχρωμη πινελιά που θα προσδώσει φέτος. 

 

Ποια είναι η ποιο έντονη παιδική καρναβαλίστικη ανάμνηση που έχεις;

Θυμάμαι πολύ έντονα την πρώτη μου αμφίεση ως παιδί. Ήταν στο Λεμεσιανό καρναβάλι το 1975 , όπου ντύθηκα Ζορρό.

 

Ποια θεωρείς την πιο «πελλή» αμφίεση που είχες ποτέ;

Γενικά μου αρέσει να αλλάζω πρόσωπα και ρόλους, ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού. Έχω κάνει αρκετές «πελλές» εμφανίσεις στο καρναβάλι, αλλά αυτή που θεωρώ την πιο επιτυχημένη, ήταν όταν είχα ντυθεί μισός μπαλαρίνα και ο άλλος μισός Σαρλό.

 

Ποια καρναβάλια έχουν χαραχτεί έντονα στην μνήμη σου;

Αδιαμφισβήτητα ήταν η φορά που έφτιαξα το πρώτο μου άρμα με τον τίτλο «Χοροχρώματα», πριν από 25 χρονιά. Είχα αρκετή κούραση και άγχος για το αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά όλη η ομάδα το διασκέδασε τόσο, που από τότε δεν πάψαμε ποτέ να συμμετέχουμε.

5366082713107877190589851634982285948223488o

 

Περίγραψέ μας την στιγμή που σου ανακοινώθηκε ότι θα είσαι ο φετινός βασιλιάς του Λεμεσιανού καρναβαλιού.

Πραγματικά ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας που με κατέκλυσαν ήταν απερίγραπτα. Θεωρώ την ανάδειξή μου ως Βασιλιάς του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2020 μεγάλη μου τιμή και ευχαριστώ βαθύτατα το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους προηγούμενους βασιλιάδες, όπου όλοι μου έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους.

 

Τι διαφορετικό θα ετοιμάσει ο φετινός βασιλιάς σε σχέση με τους προκάτοχούς του;

Έχω αρκετές εκπλήξεις τις οποίες αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω. Θα σας πω μόνο ότι σκοπεύω να είμαι μπροστάρης σε όλα, αφού θα συμμετέχω σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις με τη συνοδεία του μπαλέτου μου. Θα αρκεστώ να πω ότι ετοιμάζουμε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στη Λεμεσό, γιατί καρναβάλι σημαίνει Λεμεσός.

nikolaou-4

 

Ποια η θέση της σάτιρας στο καρναβάλι;

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι είναι συνυφασμένο με τη σάτιρα, το χιούμορ και τον αυθορμητισμό. Είναι το δεκαήμερο του χρόνου όπου όλοι είναι πιο χαλαροί και λατρεύουν να κάνουν πλάκες. Τα σατιρικά άρματα είναι βασικοί πυλώνες της παρέλασης, αφού η επικαιρότητα και η πολιτική δέχονται μια καλοπροαίρετη κριτική με πολλή δόση χιούμορ.

 

Εκτός από χαρά, γέλιο και τρέλα ποια άλλα μηνύματα θα ήθελες να περάσεις μέσα από το «αξίωμά» σου;

Το αξίωμά μου αν και τυπικό, είναι μια ευκαιρία που θα εκμεταλλευτώ για να προωθήσω την αγάπη και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Είναι αρχές που πρέπει να μας συντροφεύουν πάντα, όχι μόνο τις μέρες της βασιλείας, του εκάστοτε βασιλιά του καρναβαλιού. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να δω σύντομα την πολύπαθη πατρίδα μας ελεύθερη.

nikolaou-2

 

Διαβάστηκε 2065 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top