O Νικόλας Λιοτατής είναι ο μεγαλύτερος γιος της παγκοσμίου φήμης οικογένειας ταχυδακτυλουργών και μάγων της Λεμεσού, την οικογένεια ΛΙΟΤΑΤΗ. Μάλιστα, η μεγάλη αυτή ομάδα αποτελείται από 10 άτομα με τον μεγαλύτερο μάγο που είναι ο πατέρας, μέχρι τον μικρότερο, που είναι ο εγγονός. Ο Νικόλας μας περιγράφει τα πρώτα του βιώματα μέσα ένα τόσο ιδιαίτερο σπίτι, καθώς και την απόφασή του να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, Αντρέα. Πλέον θεωρείται ένας καταξιωμένος ταχυδακτυλουργός σε παγκόσμιο επίπεδο, με διεθνής αναγνώριση και βραβεία.

 

Ο πατέρας σου έκανε μια «διαφορετική» δουλειά από τους άλλους μπαμπάδες. Ως παιδί πώς το αντιλαμβανόσουν;

Και ποιο παιδί δεν θα χαιρόταν αν ο πατέρας του, του έκανε συνεχώς ταχυδακτυλουργικά κόλπα μέσα στο σπίτι; Έβγαζε κουνελάκια και παπαγάλους από το καπέλο επί καθημερινής βάσεως. Κινούσε την περιέργεια σε εμένα και τα αδέρφια μου και προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε το μυστικό πίσω από τα κόλπα του. Αντιληφθήκαμε από νωρίς ότι ο πατέρας μας είναι πολύ ξεχωριστός.

 

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε μια τόσο μεγάλη οικογένεια και δη μάγων;

Όταν μια ομάδα είναι μεγάλη, δουλεύει καλύτερα. Είναι πολύ όμορφο το γεγονός ότι είμαστε συνεργάτες και ταυτόχρονα οικογένεια. Νομίζω ότι ο κόσμος μας αγάπησε περισσότερο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οι γονείς μου τα κατάφεραν και μας έβαλαν όλους σε μια πορεία, και εμείς προσπαθούμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο.

 

Πότε έμαθες να κάνεις τα πρώτα σου ταχυδακτυλουργικά;

Ξεκίνησα σε ηλικία 8 ετών στο πλευρό του πατέρα μου ως βοηθός. Κατά τη διάρκεια των χρόνων επειδή αντιλήφθηκε την αγάπη μου προς αυτό το αντικείμενο, μου μάθαινε όλο και περισσότερα κόλπα, βελτιώνοντας παράλληλα τις τεχνικές μου.

 

Στο σχολείο έκανες μαγικά; Ποια ήταν η αντίδραση των συμμαθητών σου;

Φυσικά και έκανα κόλπα, εν ώρα διαλείμματος, που τους εντυπωσίαζαν όλους και μου ζητούσαν συνέχεια περισσότερα. Αυτό με βοήθησε να προχωρήσω με πιο γρήγορους ρυθμούς και να εξελίξω την τέχνη μου και την επικοινωνία μου με τον κόσμο.

 

Από πού εμπνέεσαι τα νέα σου κόλπα;

Τις περισσότερες φορές έρχεται μια ιδέα σε κάποιον και οι υπόλοιποι την εξελίσσουν με πετυχαίνοντας στο τέλος ένα άρτιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Άλλες φορές παίρνουμε ιδέες από τους θεατές μας, όπως για παράδειγμα τις προάλλες ένα παιδάκι μου ζήτησε να ζωντανέψω το αρκουδάκι του και έτσι ενέταξα στο show μου κόλπο με ένα λούτρινο παπάκι το οποίο μετατρέπω σε αληθινό.

 

Η σοβαρή ενασχόλησή σου με την ταχυδακτυλουργία ήταν απόφαση ή η φυσική εξέλιξη της ζωής σου;

Όπως σας ανέφερα, ξεκίνησα πλάι στον πατέρα μου, από τον οποίο έπαιρνα πολλή επιβράβευση. Βλέπετε, ήταν «δικτυωμένος» με πολλά σπουδαία ονόματα της μαγείας ανά το παγκόσμιο, και τον ακολουθούσα στα ταξίδια του. Παρουσιάζοντας κάποια μαγικά μπροστά τους, μου επεσήμαναν πόσο καλός τεχνίτης είμαι και μου τόνιζαν ότι έχω μέλλον σε αυτό τον τομέα. Οπότε με την καθοδήγηση αυτών, του πατέρα μου και τη δική μου θέληση, κατάφερα να προχωρήσω.

 

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;

Έχω αρκετές, αλλά εάν έπρεπε να ξεχωρίσω μια, θα επέλεγα την απονομή του παγκόσμιου βραβείου I.M.S Merlin Magic Award to 2008 στο Las Vegas, στον οποίο αναδείχθηκα ως ο καλύτερος ταχυδακτυλουργός κάτω των 30 ετών. Επίσης, σημαντικό για μένα είναι το γεγονός ότι έχω γνωρίσει μάγους – ταχυδακτυλουργούς τους οποίους παρακολουθούσα από βίντεο όταν ήμουν μικρός και είχα την τιμή να τους δω από κοντά.

 

Η γυναίκα σου εντυπωσιάστηκε στις αρχές της γνωριμίας σας όταν της είπε με τι ασχολείσαι;

Όταν με γνώρισε ήξερε από πριν για την οικογένειά μου. Φυσικά με γνώρισε πρώτα ως Νικόλα και στη συνέχεια όταν παρακολούθησε από κοντά τι κάνουμε, εντυπωσιάστηκε τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της. 

 

Αποκάλυψέ μας το μεγαλύτερο σου όνειρο.

Το όνειρό μου είναι να συνεχίσουμε όπως είμαστε, μια αγαπημένη οικογένεια ,ώστε να παρουσιάζουμε συνεχώς όλο και πιο εντυπωσιακά κόλπα.