Πίσω από κάθε άνθρωπο κρύβεται μια μοναδική ιστορία που άλλοτε έχει χαρές και άλλοτε λύπες. Έτσι και η ζωή της κας Ελένης Στυλιανού μέχρι τώρα διανθίστηκε και από απέραντη ευτυχία αλλά και από δύσκολες στιγμές. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει σε όσους την γνωρίζουν, η θετική της ενέργεια την οποία μεταδίδει σε όσους βρίσκονται γύρω της. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να «κολλάει» ένα χαμόγελο στα χείλη σε όποιον βρεθεί μπροστά της. Στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για την καθημερινότητά της ως κολυμβήτρια αλλά και ως ποδηλάτισσα. Παράλληλα,μας αποκαλύπτει ποια συμβουλή πήρε από την μητέρα της και την δίνει και αυτή με τη σειρά της στα παιδιά της, ώστε να βλέπουν την κάθε μέρα με άλλο μάτι!


Πού μεγαλώσατε;
Κατάγομαι από την Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων, αλλά σε ηλικία 2 χρονών μετακομίσαμε στην περιοχή της Ομόνοιας. Από τις λίγες μνήμες που είχα, θυμάμαι ότι υπήρχαν 2 - 3 σπίτια και από εκεί και πέρα ένας απέραντος κάμπος.


Γιατί μετακομίσατε;
Είμαι μέλος μια πολυμελής οικογένειας, με 12 παιδιά, που ο τελευταίος αδερφός μου πέθανε μικρός. Μετακομίσαμε, γιατί τα αδέρφια μου έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Έτσι, ο πατέρας μου βρήκε δουλειά στη Λεμεσό και εγκατασταθήκαμε εδώ ώστε να έχουμε καλύτερη μόρφωση. 

Ποια ήταν η πρώτη σας δουλειά; 

Από τα 13 μου μέχρι και σήμερα είμαι ράφτενα. Πήγα ένα καλοκαίρι στον θείο μου για να μάθω τη συγκεκριμένη τέχνη και από τότε αυτή η δουλειά με κέρδισε. Για το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι ότι δεν τελείωσα το σχολείο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.


Υπάρχουν αρνητικά στο να είστε τόσο δυναμική;
Το μόνο αρνητικό που μπορεί να επιφέρει αυτό, είναι ότι ανέλαβα αρκετές ευθύνες από μικρή που με βαραίνουν, όμως δεν χάνω το κουράγιο μου.

 


Υπάρχουν στιγμές που λυγίσατε;
Η μητέρα μου λέει ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι πάντα θετικός, να είναι «βράχος» και να μην τα βάζει ποτέ κάτω. Έτσι κι εγώ πήρα αυτή τη συμβουλή και τη μετέτρεψα σε στάση ζωής. Πράγματι, συνέβησαν γεγονότα στη ζωή μου που με δυσκόλεψαν πολύ. Την ίδια συμβουλή δίνω και εγώ στα παιδιά μου. Τους προτρέπω όταν βλέπουν κάποιον που δεν είναι καλά να μην του επιτρέψουν να τους «ρίξει» ψυχολογικά και αυτούς, αλλά αντιθέτως έχουν χρέος να του «φτιάξουν»τη διάθεση.


Περιγράψτε μας μια μέρα από την καθημερινότητά σας.
Ξυπνάω από τις πέντε το πρωί και ξεκινάω με το ποδήλατό μου για να πάω στην υπέροχη θάλασσά μας και ακολούθως γυμναστήριο. Μέχρι τις εννιά είμαι στο σπίτι, όπου δουλεύω και έπειτα προσέχω τα δύο μου εγγόνια.

 


Ως κολυμβήτρια, ποια είναι η άποψή σας για την θάλασσα της Λεμεσού;
Μετά από ένα θέμα υγείας μου το 1997, άρχισα να βάζω κιλά. Από τότε δεν σταμάτησα ούτε μέρα να ασκούμε ώστε να έχω πάνω απ’ όλα καλή ψυχολογία και έπειτακαλή σωματική κατάσταση. Η ενέργεια που παίρνω από τη θάλασσα είναι απίστευτη. Μια μέρα, αν τύχει και δεν πάω, νιώθω ότι «κάτι» μου λείπει. Πραγματικά λυπάμαι όταν βλέπω συμπολίτες μου που δεν εκτιμούν τον πραγματικό πλούτο της θάλασσάς μας.


Θεωρείτε ότι έχουμε καθαρές θάλασσες στη Λεμεσό;
Μπορεί μια μέρα να είναι πεντακάθαρη και την επομένη να υπάρχουν πολλές βρωμιές. Συγκεκριμένα έχω πάθει 2-3 φορές μόλυνση. Ειλικρινά με προβληματίζει, γιατί δεν ξέρω ποια είναι η πηγή του κακού. Φταίει το αγκυροβόλιο; Φταίνε τα ψηλά κτήρια; Ίσως και τα δύο. Ποιος ξέρει;

 


Παράλληλα είστε και ποδηλάτισσα. Είναι η Λεμεσός μια πόλη φιλική σε αυτό το μέσο;
Μετά το ταξίδι μου στο Άμστερνταμ (όπου σπουδάζει η κόρη μου), κατάλαβα πόσο πολύ πίσω είμαστε εμείς σε αυτό τον τομέα. Παλαιότερα, ένας αναιδέστατος έτρεχε στον ποδηλατόδρομο και όταν του κτύπησα το καμπανάκι, αυτός χειροδίκησε εναντίον μου. Ο ποδηλατόδρομος είναι για τους ποδηλάτες και όχι για τους πεζούς. Δυστυχώς ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Επίσης εάν η Λεμεσός αποκτήσει περισσότερους ποδηλατόδρομους, δεν θα έχουμε πρόβλημα με την κυκλοφορία, το καυσαέριο και τα parking.

Διαβάστηκε 4735 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top