Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στους δρόμους της Λεμεσού και πουλάει παπούτσια. Τον πετύχαμε στο λευκό του βαν στην οδό Πάφου, γεμάτος χαμόγελο και αισιοδοξία. Έχει βάλει παπούτσια σε γενιές και γενιές Λεμεσιανών, ενώ επίσης πελάτες του είναι αρκετοί πολιτικοί καθώς και πρώην δήμαρχοι.


Πόσα χρόνια έχετε αυτή την επιχείρηση;
Γύρω στα 40 χρόνια.

 

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον τομέα των παπουτσιών;
Οι καταστάσεις με ανάγκασαν στο να κάνω αυτή τη δουλειά. Υπηρέτησα στο στρατό και πολέμησα το 1974. Μετά πήγα στα καράβια κι έπειτα δούλεψα ως εργάτης σε άλλες χώρες. Όταν γύρισα πίσω στην πατρίδα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να εργαστώ κάπου. Εφόσον δεν σπούδασα ούτε γιατρός, ούτε δικηγόρος, ούτε λογιστής, επέλεξα την πλανοδιοπώληση.


Στήνατε από πάντα εδώ το βανάκι σας;
Όχι. Για αρκετά χρόνια ήμουν στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Όμως επειδή έκαναν δρόμο εκεί, αναγκάστηκα να φύγω και ήρθα στην οδό Πάφου το 2000, όπου ήταν ερημιά. Μέχρι και φίδια είχα συναντήσει γιατί η περιοχή ήταν μόνο χωράφια. Από τότε βέβαια υπάρχει τεράστια ανάπτυξη.

 

Αυτή η ανάπτυξη που έχει σημειώσει η περιοχή είναι θετική ή αρνητική;
Είναι πολύ καλή. Δεν γίνεται να μείνουμε ίδια τάξη έτσι; To μόνο αρνητικό είναι η έντονη ηχορύπανση από τα αυτοκίνητα και τα πολλά ατυχήματα που γίνονται σχεδόν καθημερινά.


Η πελατεία ήταν διαφορετική τότε που ξεκινήσατε;
Φυσικά! Τα προϊόντα που πουλούσαμε εμείς οι πλανόδιοι ήταν πιο ακριβά, αλλά ο κόσμος μας εκτιμούσε αρκετά. Ήμασταν εκεί κάθε μέρα χωρίς να έχουμε Κυριακές, αργίες και γιορτές. Μέχρι και σήμερα κορνάρουν ή έρχονται να με χαιρετήσουν άνθρωποι που παλαιότερα ήταν πελάτες μου. Πρόσφατα ήρθαν δυο 40ρηδες, τους οποίους είχα πελάτες όταν ήταν ακόμα μικροί με τους γονείς τους και ήρθαν για να μου πουν πως τους ξύπνησα μνήμες από τα παιδικά τους χρόνια.

 


Γιατί πιστεύετε ότι ακόμα ο κόσμος σας προτιμά αντί να πηγαίνει σε πολυκαταστήματα;
Διότι είναι απρόσωπα. Διαλέγεις, αγοράζεις, πληρώνεις και φεύγεις. Εγώ αναπτύσσω μια προσωπική σχέση με τους πελάτες μου, όπου καταλήγει σε εκτίμηση και αγάπη. 


Όποτε περάσω από αυτό τον δρόμο παρατηρώ ότι πάντα έχετε παρέα. Έχετε καλούς φίλους;
Όταν είσαι καλός άνθρωπος τότε έχεις και φίλους που σε αγαπούν. Έρχονται κάθε μέρα εδώ για να πιούμε το καφεδάκι μας και να συζητήσουμε, χωρίς ποτέ να τσακωθώ με κανέναν τους.

 


Ποιες είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματός σας;
Όταν βρέχει ή φυσάει έντονα αναγκάζομαι να κάτσω μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει. Επίσης το καλοκαίρι υπάρχει έντονη και ανυπόφορη ζέστη.


Πηγαίνετε και σε πανηγύρια;
Όταν ήμουν νεότερος πήγαινα και σε πανηγύρια, σε παζαράκια και στη Γιορτή του Κατακλυσμού. Πλέον όμως έχω σταματήσει.

 


Ποιο ήταν το καλύτερο πανηγύρι της Λεμεσού;
Το μεγαλύτερο ήταν του Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι, όμως το αγαπημένο μου ήταν του Αγίου Νικολάου, από όπου και κατάγομαι. Εκεί ο κόσμος με ήξερε καλά και έκανα αρκετές πωλήσεις.


Ποιες μεγάλες προσωπικότητες έχουν αγοράσει παπούτσια από εσάς;
Ήρθαν αμέτρητοι πολιτικοί, υπουργοί αλλά πιο χαρακτηριστικά θυμάμαι τους δύο πρώην δημάρχους της Λεμεσού, τον Αντώνη Χατζηπαύλου και τον Δημήτρη Κοντίδη.

 

Διαβάστηκε 5818 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top