Ο Αντρέας Γεωργίου κατάγεται από τα Μάσσαρι Μόρφου και πρωτογνώρισε την νυχτερινή ζωή της Λεμεσού, αφού ήρθε πρόσφυγας. Τότε η νύχτα ήταν αρκετά διαφορετική με οικογενειακά καμπαρέ που μετά τις 11 το βράδυ άλλαζαν κοινό και φλερτ που κατέληγαν σε μαχαιρώματα.


Πόσο χρονών ήσασταν όταν ήρθατε πρόσφυγας στην Λεμεσό;
Ήμουν 30 χρονών. Τότε έβγαινα σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί πίστευα ότι θα επιστρέψω πίσω στο σπίτι μου στο Αργάκι Μόρφου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι δεν θα το ξαναδώ ποτέ.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας κέντρο διασκέδασης;
Θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο μαγαζιά. Πρώτο είναι το Le Panache που ήταν στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και το Salamandra το οποίο ήταν κοντά στο ΚΕΝ Λεμεσού.


Ποιο ήταν το πρόγραμμα μιας εξόδου σας;
Καταρχάς να πω ότι το πρόγραμμα μου ήταν 24ωρο. Δηλαδή ξεκινούσαμε από την τουριστική περιοχή Γερμασόγειας και καταλήγαμε στην περιοχή Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια. Εγώ και η παρέα μου ξεκινούσαμε από νωρίς και παίρναμε σβάρνα ταβέρνες, μπουζούκια και μπυραρίες. Κατά τις 3 καταλήγαμε σπίτι, όπου κοιμόμουν για 1.5 περίπου ώρα και ακολούθως πήγαινα στην δουλειά μου.

 

 

Ήσασταν επιστάτης σε σημαντικά έργα που γίνονταν στην Λεμεσό. Μπορούσατε να αντεπεξέλθετε με τόσες λίγες ώρες ύπνο;
Μέχρι και τώρα δεν πολυκοιμάμαι, οπότε δεν με ενοχλούσε ούτε τότε. Για να αντεπεξέλθω στην δουλειά μου αρκούσε απλά στο διάλειμμα να κλείσω τα μάτια μου για 5 λεπτά. Μετά ήμουν και πάλι έτοιμος για σκληρή δουλειά.

 

Η νύχτα ήταν ένα ακριβό σπορ;
Για να βγαίνουμε κάθε βράδυ, όχι. Ακόμα και στο τέλος του μήνα που ξεμέναμε από χρήματα, ακόμα και 5 λίρες να είχαμε στην τσέπη, πάλι βγαίναμε αλλά καθόμασταν στο μπαρ, οπότε ήμασταν πιο συγκρατημένοι. Όταν είχαμε λεφτά τότε καθόμασταν κανονικά σε τραπέζι. Θυμάμαι ότι το μπουκάλι ήταν 50 λίρες.


Ποιο ήταν το αγαπημένο σας ποτό;
Πάντα έπινα κονιάκ Χατζηπαύλου. 

 

Τότε η νύχτα είχε υπόκοσμο και ναρκωτικά;
Πάντα υπήρχε ο υπόκοσμος στη Λεμεσό. Τότε για τα μάτια μιας γυναίκας, έβγαιναν μαχαίρια και γίνονταν σκοτωμοί. Ναρκωτικά όμως σε ελάχιστο βαθμό. Κάποιοι κάπνιζαν «κανναούρι» αλλά το έκαναν κρυφά ή ήταν δακτυλοδεικτούμενοι.

 


Θεωρείτε τις σημερινές βραδινές έξοδοι καλύτερες ή χειρότερες από τότε;
Σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης αρκετά και σίγουρα δεν μου αρέσει. Η μουσική είναι στην διαπασών και όλοι σπρώχνονται. Το μόνο θετικό που εντοπίζω είναι ότι πλέον οι άντρες βγαίνουν και με τις γυναίκες τους. Τότε σε ένα νυχτερινό κέντρο η συντριπτική πλειοψηφία ήταν άντρες.


Σε τι διαφέρει το φλερτ της εποχής σας σε σχέση με σήμερα;
Τότε έπρεπε να είσαι μάγκας για να φλερτάρεις μια γυναίκα. Όπως έλεγαν και οι παλιοί «για να αγαπήσεις πρέπει να χασομερίσεις τζιαί ριάλια να ξοθκιάσεις τζιαι να μεν τα λοαρκάσεις». Οι νέοι σήμερα δεν έχουν χρόνο, ούτε διάθεση γι΄αυτό φλερτάρουν διαδικτυακά και απρόσωπα.


Με τη γυναίκα σας βγαίνατε;
Ναι, πήγαμε και σε μπουζούκια αλλά και σε καμπαρέ. Φυσικά τότε τα καμπαρέ πριν τις 11 παρουσίαζαν σπουδαία σόου με φακίρηδες, ταχυδακτυλουργούς και χορεύτριες φλαμέγκο. Μετά τις 11 άλλαζε ο ρόλος των καμπαρέ…


Πέστε μας την γιατριά για το hangover.
Όταν ερχόμουν σπίτι από το μεθύσι, έτρωγα δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Το αλκοόλ καίει όλη τη ζάχαρη που έχεις και αυτό σου προκαλεί ζάλη. Όταν φας κάτι γλυκό, όπως το μέλι, συνέρχεσαι. Επίσης όσο παράξενο και να σας ακουστεί, όταν ξυπνήσεις από το μεθύσι πρέπει να πιείς μια μπύρα για να διώξει την ζάλη.

 

Διαβάστηκε 5262 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top