O Κωστής Λάμπρου είναι ένας εστιάτορας που έχει πάθος για τις γαρίδες. Μας μιλά για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα οποία πέρασε στην μακρινή Νότιο Αφρική. Εξομολογείται τις δυσκολίες που πέρασε εκεί και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να μετακομίσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα την Λεμεσό. Μας αναλύει τι του αρέσει σε αυτή την πόλη και εξηγεί γιατί την θεωρεί κατάλληλη για να στήσει την επιχείρησή του, το Jimmy’s Killer Prawns.

 

Πώς ήταν η ζωή στη Νότιο Αφρική;

Η Νότιος Αφρική είναι μία τεράστια χώρα, όπου εκεί πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Είναι ένας ευλογημένος τόπος με πολύ πράσινο και άγρια ζώα. Αυτό που νοσταλγώ περισσότερο είναι το καλό φαγητό που υπήρχε. Θυμάμαι έντονα τα οικογενειακά μπάρμπεκιου που κάναμε και τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα.

 

Πώς πήρατε την απόφαση να εγκαταλείψετε αυτή την χώρα και να ζήσετε μόνιμα στην Kύπρο;

Ο κύριος λόγος που αποφασίσαμε να φύγουμε με τη γυναίκα μου από την Νότιο Αφρική ήταν λόγω της ασφάλειας. Η χώρα δυστυχώς έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη με ληστείες, απαγωγές, κακοποιούς που έμπαιναν στα σπίτια με τα όπλα, τρομοκρατώντας τον κόσμο. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το σκηνικό δεν είναι το ιδανικό για να μεγαλώσεις μία οικογένεια.
Πραγματικά είναι κρίμα για τη Νότιο Αφρική γιατί είναι μία πάρα πολύ όμορφη χώρα και παράλληλα ανησυχώ αρκετά γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους που μένουν εκεί.

 

Γιατί επιλέξατε την Λεμεσό για να ανοίξετε το εστιατόριό σας;

Η Λεμεσός είναι κοσμοπολίτικη. Είναι μία δραστήρια πόλη με συνεχή κίνηση και μου θυμίζει τη Νότιο Αφρική της δεκαετίας του ‘90 γιατί τότε υπήρχαν πολλές επιλογές για όλες τις ηλικίες.

 

45201008_826082871079044_3516658289263771648_n_1.jpg

 

Αν δεν κάνατε αυτό το επάγγελμα τι άλλο θα θέλατε να κάνετε;

Θα θελα να ήμουν δικηγόρος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα ήθελα να κάνω αυτό το επάγγελμα. Η συναναστροφή με τον κόσμο και το να μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου με εξιτάρει.

 

Τι είναι αυτό που σας έκανε εντύπωση στην καθημερινή ζωή των Κυπρίων;

Οι Κύπριοι οτιδήποτε κάνουν στη ζωή τους έχουν ως επίκεντρο την οικογένεια. Είναι το Α και το Ω της καθημερινής του ζωής, πράγμα που βρίσκω πολύ καλό.

 

Ισχύει ότι οι Κύπριοι είναι δύσκολοι και απαιτητικοί πελάτες;

Οι Κύπριοι πελάτες όντως είναι απαιτητικοί, παρόλα αυτά όταν υπάρξει κάποιο λάθος σου δίνουν μία ευκαιρία για να επανορθώσεις. Έχουν υπομονή, καλή καρδιά και αν τα καταφέρει ένα εστιατόριο να τους ευχαριστήσει, τότε θα τους κερδίσει για πάντα. Το εστιατόριό μας έχει franchise σε πάρα πολλές χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Μπορώ να σας πω με ειλικρίνεια ότι οι Κύπριοι πελάτες είναι οι καλύτεροι!

 

Πόσες γαρίδες ήταν το μάξιμουμ που φάγατε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο;

Οι γαρίδες είναι το αγαπημένο μου φαγητό όπως έχετε καταλάβει. Δεν περνάνε δύο μέρες που να μη φάω γαρίδες, εξάλλου φαίνεται και από το σωματότυπό μου. Οι πιο πολλές γαρίδες που έχω φάει σε μία μέρα είναι 30.

Διαβάστηκε 2327 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top