Μια αυτοδίδακτη δασκάλα χορού belly dance μας ανοίγει την καρδιά της για όλα αυτά που λατρεύει στο belly dance. Παράλληλα μας αναλύει το συγκεκριμένο είδος χορού και τα οφέλη που έχει από ψυχολογικής αλλά και σωματικής πλευράς, ενώ δε μας τονίζει πως οι oriental χοροί μπορούν να υπηρετηθούν εξίσου καλά και από άντρες.

 

 

Πώς πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις το επάγγελμα της χορεύτριας;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με διάφορες δραστηριότητες όπως είναι η ρυθμική γυμναστική και οι παραδοσιακοί χοροί. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το πάθος μου για το χορό μεγάλωνε και έγινε τρόπος ζωής. Έχω σπουδάσει Marketing & Διαφήμιση στο ΤΕΙ Κρήτης και καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών δίδασκα σε μια σχολή χορού το είδος που πάντα αγαπούσα, το belly dance. Δεν έχω διδαχτεί ποτέ αυτό το είδος χορού, είμαι δηλαδή αυτοδίδακτη αλλά το πάθος μου με έσπρωξε να θέλω να ανακαλύψω περισσότερα, έτσι ξεκίνησα να παρακολουθώ σεμινάρια από καταξιωμένους δασκάλους.

 

Τι ξεχωρίζεις στους ανατολίτικους χορούς σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη;

Είναι ένα είδος χορού πολύ ιδιαίτερο. Προσωπικά με εκφράζουν πολύ τα τραγούδια, ο ρυθμός, τα μουσικά όργανα που έχουν να κάνουν, με το belly dance. Είναι πολύ θηλυκός χορός και μαθαίνεις να ξεχωρίζεις όλα τα μέρη του σώματος σου και να χορεύεις ακριβώς πάνω στη μουσική.

 

nasia.jpg

 

Έχεις δεχτεί ποτέ σεξισμό στο επάγγελμά σου;

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είδος χορού ήταν αρκετά παρεξηγημένο πριν χρόνια, αλλά από το 2011 περίπου και με-τά έχει αλλάξει ο τρόπος που το αντιμετωπίζει ο κόσμος, επειδή γίνονται διάφορα σεμινάρια και διαγωνισμοί στη χώρα μας. Δυστυχώς άκουσα αρκετές φορές προκλητικά σχόλια, αλλά προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω με επαγγελματισμό και να χειρίζομαι σωστά τις καταστάσεις.

 

Θεωρείς ότι το belly dance αυξάνει την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας;

Είναι ένα είδος χορού που δίνει στις γυναίκες την δυνατότητα να ανακαλύψουν το σώμα τους και να το αγαπήσουν. Στην Αίγυπτο θεωρείται ο χορός τις γονιμότητας, επειδή αποτελείται από πολλές κινήσεις που έχουν να κάνουν με τη λεκάνη και πιστεύουν ότι βοηθά στη σύλληψη αλλά και στην εγκυμοσύνη.

 

nasia-4.jpg

 

Μπορούν και οι άντρες να ασχοληθούν με αυτό το είδος χορού;

Στην Αίγυπτο οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να χορέψουν εξίσου καλά belly dance. Είναι λάθος που η κυπριακή κοινωνία τον κατατάσσει ως γυναικείο χορό.

 

Ποια οφέλη μπορεί να ανακαλύψει κάποιος μέσα από τους oriental χορούς;

Κάθε είδος χορού προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα στο σώμα μας. Το belly dance ωφελεί στην οστεοπόρωση, επειδή οι χορευτές είναι με λυγισμένα γόνατα με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση τους και επιπλέον οι περισσότερες κινήσεις συμπεριλαμβάνουν απομονώσεις σε όλα τα μέρη του σώματος όπου βελτιώνεται η ευλυγισία του κορμιού.

 

nasia-2.jpg

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος στην Λεμεσό;

Η Λεμεσός πλέον αποτελεί τον πιο όμορφο προορισμό της Κύπρου, νιώθω περήφανη που είμαι Λεμεσιανη. Συνήθως συχνάζω στην Μαρίνα, το Παλιό Λιμάνι κα τη Σαριπόλου.

 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη. Ποια είναι η άποψη σου σε αυτό;

Χαίρομαι που ζω σε μια τόσο ανεπτυγμένη πόλη και που την βλέπω καθημερινά να αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό που με ανησυχεί, είναι ότι δημιουργείται μια ταξική διαφορά μεταξύ των ατόμων που μπορούν να επενδύσουν οικονομικά στην πόλη και όλων εμάς που απλά παρακολουθούμε, χωρίς να μπορούμε να συμμετέχουμε.

Διαβάστηκε 1418 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top