Στη διαδικασία προσφορών για επιδιόρθωση και βελτίωση των δρόμων εντός του χωριού, βρίσκεται το Κ.Σ. Δοράς, ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Λεμεσός» ο κοινοτάρχης Νεόφυτος Παναγή. Ταυτόχρονα σημείωσε πως θα προχωρήσουν στην κατασκευή οχετών για όμβρια ύδατα σε διάφορα σημεία όπου είναι αναγκαίο, στην τοποθέτηση περαιτέρω φωτισμού στην κεντρική πλατεία καθώς και φωτοβολταϊκών και επένδυση τοίχου με πέτρα περιμετρικά του χωριού.

 

Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης μας αποκάλυψε και τα έργα που ετοιμάζονται να γίνουν. «Έχουμε υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Δράση 19.2.3.2 “Δημόσιες υποδομές μικρής κλίμακας”, για λιθόστρωση δρόμων εντός του πυρήνα», ανέφερε

.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτηση προς το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τα μνημεία τη βρύση Καμάρι, «μία αξιόλογη και όμορφη βρύση λίγο έξω από το χωριό όπου οι κάτοικοί στο παρελθόν εφοδιάζονταν με τον αναγκαίο για την επιβίωσή τους νερό», καθώς και τον Νερόμυλο της Δοράς, «ακόμη ένα εκπληκτικό μνημείο του χωριού», τόνισε. Ο κ. Παναγή εξέφρασε την ελπίδα για ένταξη των δύο αυτών έργων, στον προϋπολογισμό του 2021.

 

Ο κ. Παναγή συνέχισε λέγοντας μας ότι υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία δεύτερου μονοπατιού της φύσης, που θα οδηγεί από το χωριό στην βρύση Καμαρί.

 

Τέλος, ερωτηθείς για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της αστυφιλίας, ο κοινοτάρχης Δοράς τόνισε πως, «θα εισηγηθώ στο κοινοτικό συμβούλιο να εντάξουμε στον προϋπολογισμό του 2021 πρόνοια, ώστε να βοηθήσουμε και να προσελκύσουμε νέους επιχειρηματίες για να δραστηριοποιηθούν στην κοινότητά μας, με σκοπό να ανοιχτούν θέσεις εργασίας καθώς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν του χωριού μας με διάφορα κίνητρα καθώς και με φοροαπαλλαγές».

Διαβάστηκε 909 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top