Χ. Νέστορος / Πολίτης

Καμία σχέση δεν έχει το κοινοτικό συμβούλιο Κολοσσίου με την προγραμματιζόμενη για αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας αστέγων στην κοινότητα, ξεκαθαρίζει μιλώντας στον «Π» ο κοινοτάρχης Λουκάς Γενεθλίου.

 

Η ανάρτηση με την οποία καλούνται οι κάτοικοι να συμμετάσχουν, ίσως λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης, ότι στην κοινότητα θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας για 500 παράτυπους μετανάστες/πρόσφυγες στο κτήριο του πρώην ιδρύματος Άγιος Ιωάννης. Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε ο «Π» τον περασμένο Ιούλιο, πρόκειται για ξενώνα φιλοξενίας αστέγων, ο οποίος σχεδιάζεται να λειτουργήσει από το Υπουργείο Εργασίας και τη Μητρόπολη Λεμεσού. Εξάλλου η χωρητικότητα του κτηρίου δεν υπερβαίνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα 40 άτομα.

 

Όπως δήλωσε ο κύριος Γενεθλίου, το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινοβραδινή συνεδρία του κοινοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα λεχθέντα στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο ίδιος με υπηρεσιακούς του Υπουργείου Εργασίας. Στη συνάντηση, ανέφερε ο κοινοτάρχης, εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και διατηρούμε ακόμη επιφυλάξεις για τη λειτουργία του ξενώνα, λόγω της τοποθεσίας του. Όπως εξήγησε, ο ξενώνας βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια και η προηγούμενη λειτουργία του ως γηροκομείου, στο οποίο φιλοξενούνταν και άτομα με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έχει αφήσει οδυνηρές αναμνήσεις στους κατοίκους.

 

Από την πλευρά του, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι το κτήριο θα φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια και σε αυτό θα φιλοξενούνται μόνο οικογένειες για περίοδο μέχρι τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα του Υπουργείου Εργασίας, τόσο ο ξενώνας στο Κολόσσι όσο και ένας δεύτερος στο Ζακάκι θα λειτουργούσαν τον Οκτώβριο. Ωστόσο ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη για μίσθωση του κτηρίου.

 

Πηγή: politis.com.cy

 

 

Διαβάστηκε 3113 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top