Στην Κυπερούντα ταξίδεψε φέτος το 14ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και το οποίο έχει εδραιωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

 

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πέραν των 160 παιδιών, εκπροσωπώντας χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα, την Γεωργία, την Λιθουανία, την Σερβία και την Κύπρο. Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες στη Λεμεσό και ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους.

 

mesa

 

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούσαν με παρέλαση όλων των συμμετεχόντων στους δρόμους των δήμων ή των κοινοτήτων που τις φιλοξενούσαν, με κατάληξη τις πλατείες όπου θα διεξάγονταν.


Ακόμη, οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία του Δήμου Λεμεσού, του Δήμου Αγίου Αθανασίου, του Κέντρου Νεολαίας Κυπερούντας και της Κοινότητας Επταγώνειας.

 

mesa1
 

 

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.


Χορηγός επικοινωνίας και προβολής της όλης εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

To Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993 και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που προέρχονται από χώρες με διαφορετική παράδοση και πολιτισμό, να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν και να φιλιώσουν, γκρεμίζοντας τείχη εθνικών, φυλετικών και γλωσσικών φραγμών.
 

Διαβάστηκε 642 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top