Η Πάχνα έφερε τον κόσμο πιο κοντά στην παράδοση

 

Μια γιορτή μοναδική στο είδος της, πραγματοποιήθηκε στο γραφικό χωριό της Πάχνας. Η πέμπτη ετήσια «Γιορτή του Βοσκού», διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 7 Ιουλίου. Κάθε χρόνο αποτελεί μια διοργάνωση, που αναδεικνύει το επάγγελμα του βοσκού και είναι μια ευκαιρία ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τις επιμέρους ασχολίες σε μια κτηνοτροφική μονάδα.

 

Επίδειξη παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων, ξενάγηση στο χωριό με τρενάκι, επίδειξη αρμέγματος και κουρέματος αιγοπροβάτων και έκθεση εργαλείων κτηνοτροφίας, ήταν μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που απόλαυσαν οι επισκέπτες στο χωριό.

 

Παράλληλα υπήρχε παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ για τα παιδιά υπήρχε facepainting και αγγειοπλαστική. Από το πρόγραμμα φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακοί κυπριακοί χοροί.

 

660846681399

 

Ο κόσμος είχε την δυνατότητα να γευτεί γαλακτοκομικά προϊόντα που λόγω του υψομέτρου και της χλωρίδας που τρέφονται τα ζώα είναι άριστης ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης.

 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο οποίος παρευρέθηκε στη «Γιορτή του Βοσκού».

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ο Κοινοτάρχης της Πάχνας Ανδρέας Σάββα απευθύνθηκε στον Υπουργό λέγοντας «σας ευχαριστούμε υπέρμετρα για την βοήθειά σας στις κοινότητες της υπαίθρου στην υλοποίηση έργων και ειδικά για όλα όσα προσφέρατε για την κοινότητά μας. Η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στις κοινότητες είναι στις κύριες σας αρμοδιότητες και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που καταβάλετε και την αγάπη με την οποία προσεγγίζετε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της υπαίθρου».

 

6658100113993893568654871648402048703528960n

 

Συνεχίζοντας ο κ. Σάββα αναφέρθηκε στους νέους οι οποίοι έχουν επενδύσει στην κτηνοτροφία και στη γαλακτοκομία, όπου προσμένουν την στήριξή τους από το Κράτος και περιμένουν την κατοχύρωση του χαλουμιού η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα ζωής στον κλάδο.

 

Κλείνοντας ο κοινοτάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν έμπρακτα στην διοργάνωση, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η όμορφη γιορτή.

Διαβάστηκε 891 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top