Η ανταλλαγή νέων “BE HEALTHY”  υλοποιήθηκε στoν Αγρό,  μεταξύ 07 - 15 Ιουνίου 2019 και σε αυτή έλαβαν μέρος 35  νέοι από την Ελλάδα,  την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Αρμενία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Κύπρο. Το σχέδιο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.

 

Η ανταλλαγή νέων ήταν αφιερωμένη στην υγεία και την ενεργό τρόπο ζωής και όπως αναμενόταν, είχε πολύ μεγάλο αντίκτυπο στους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια του σχεδίου, οι νέοι έπαιξαν διάφορα αθλητικά παιχνίδια, συζήτησαν για τον υγιή τρόπο ζωής και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς επίσης εργάστηκαν σε ομάδες και  δημιούργησαν  λεπτομερείς ιδέες μαζικών εκδηλώσεων για την προώθηση της υγείας, με στόχο να εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον.

 

 

Η ανάγκη για την επιστροφή σε ένα υγιεινό μοντέλο τρόπου ζωής γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μέσα από ατομικές - ομαδικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες κατανόησαν το πρόβλημα της αστικοποίησης, του τυποποιημένου φαγητού και της έλλειψης φυσικής άσκησης και γνώρισαν τρόπους για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που απασχολούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

 

Μέσα από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλάμβανε μια πληθώρα εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών μη τυπικής μάθησης, οι συμμετέχοντες  απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες, όσον αφορά την τεχνολογία των υπολογιστών και την ανάπτυξη εφαρμογών πολυμέσων, αποκτώντας έτσι δεξιότητες, επικοινωνίας, οργάνωσης και ενίσχυσης του νεανικού δυναμικού, ώστε να εφαρμόσουν ελκυστικές και αποδοτικές μεθόδους για ένα καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο των οργανισμών τους, να συζητήσουν για τις ορθές πρακτικές σε θέματα ευ ζην, τα πλεονεκτήματα, και τις προκλήσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να σχεδιάσουν δράσεις για την νεολαία.

 

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους από διάφορες χώρες, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να διερευνούν τους ορίζοντες τους. Δημιούργησαν καινούργιες έτσι φιλίες και ήρθαν σε επαφή με κουλτούρες  και παραδόσεις που δεν ήξεραν.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι νέοι συμμετείχαν και στην εκδήλωση «Νεολαία με προοπτική» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στον ΘΟΚ, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, όπου παρουσιαστήκαν 3 σύγχρονες προτάσεις για την Νεολαία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιαδη, καθώς επίσης και με αρκετούς νέους από όλη την Κύπρο που παραβρεθήκαν στην παρουσίαση.

 

 

Mε το τέλος του προγράμματος απονεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το πιστοποιητικό Youthpass που αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό εργαλείο πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων  που απόκτησαν μέσω της συμμετοχής τους στην ανταλλαγη νέων.

Διαβάστηκε 545 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top