A+ R A-
21 September 2018

Wednesday, 27 June 2018 16:54

H βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου σκαφών αναψυχής στο επίκεντρο σεμιναρίου στη Λεμεσό

Στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου σκαφών αναψυχής στη Μεσόγειο στοχεύει το συγχρηματοδοτούμενο έργο iBlue, στα πλαίσια του οποίου, το ΚΕΒΕ οργάνωσε σήμερα, στη Λεμεσό, θεματικό σεμινάριο, το οποίο χαιρέτισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.


 

 

Στο χαιρετισμό της, η κ.Πηλείδου αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος iBlue, για την Κύπρο, καθώς αυτό στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ναυτιλιακού κλάδου στη Μεσογειακή περιοχή, με επίκεντρο τα σκάφη αναψυχής και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, βασισμένο στους τρεις πυλώνες βιωσιμότητας, περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία.

 

Σημειώνοντας πως η χώρα μας βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και θεωρείται σημαντικό σημείο διέλευσης, επιχειρηματικό κέντρο και τουριστικός προορισμός "που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες", η Υφυπουργός Ναυτιλίας είπε πως, είναι γι' αυτό που η Κύπρος έχει επενδύσει στην κατασκευή μοντέρνων μαρίνων, που πάνω από όλα σέβονται το περιβάλλον αλλά, παράλληλα, προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες, υποδομές και ανέσεις.

 

Ο εδραιωμένος ναυτιλιακός τομέας της Κύπρου, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας που εφαρμόζονται στη βάση και των σχετικών Ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών νομοθεσιών, αλλά και οι μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που διατίθενται, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά στην οποία μπορεί να στηριχθεί και να αναπτυχθεί το πρόγραμμα iBlue στο νησί μας, συμπλήρωσε η Νατάσα Πηλείδου.

 

Τέλος, συνεχάρη το ΚΕΒΕ για την διοργάνωση του σεμιναρίου και την ανάληψη, από πλευράς Κύπρου, υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος.

 

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ανέφερε πως η Κύπρος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, στη Μεσόγειο, του κλάδου σκαφών αναψυχής "καθώς το νησί μας είναι ευλογημένο με πανέμορφες ακτές και καθαρές θάλασσες, που σε συνάρτηση με τις κλιματολογικές του συνθήκες και τις μοντέρνες υποδομές, προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για σκάφη αναψυχής".

 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το ΚΕΒΕ είναι εταίρος στο πρόγραμμα iBlue - που εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg MED 2014-2020 - μαζί με ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιμελητήρια από Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία, Πορτογαλία και Αλβανία .

 

Υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος θεωρείται ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως, το οποίο συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του στη διεθνή αγορά, ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε ότι τα φορολογικά κίνητρα, σε συνδυασμό με άλλα οικονομικά οφέλη και τις εξαιρετικές υποδομές, καθιστούν την Κύπρο ιδανική και για ιδιοκτήτες και ναυλωτές σκαφών αναψυχής.

 

Πέραν των δυο μαρίνων στη Λεμεσό, συνέχισε, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή δυο ακόμη μαρίνων, σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι, ενώ δυο επιπρόσθετες αναμένεται να αναπτυχθούν στο σύντομο μέλλον.

 

Τέλος, ο κ.Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι η πρόσφατη λειτουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας θα συμβάλει αδιαμφισβήτητα στο λαμπρό μέλλον του τομέα των σκαφών αναψυχής στη χώρα μας, ενώ σημείωσε πως, ήδη, το Υφυπουργείο έχει κάνει θετικά βήματα προς αυτό "και προσδοκούμε σε ακόμη περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυνατότητες για την Κύπρο".

 

 

Πηγή: KYΠΕ

Read 369 times

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Νέες ενέργειες για καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης προωθεί ο Δήμος Λεμεσού

Το πρόβλημα με τη ρύπανση της θάλασσας στον κόλπο της Λεμεσού παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη,...

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Δήμος Λεμεσού: Εντείνει τις δράσεις για πάταξη οχληρίας στο κέντρο πόλης

Για θέματα οχληρίας, για καθαριότητα αλλά και για θέματα στάθμευσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν δήμαρχος Λεμεσού και εκπρόσωποι των...

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Λεμεσός: Τελετή λήξης εβδομάδας κινητικότητας με την Υπουργό Μεταφορών

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού και το Συμβούλιο Προώθησης Χρήσης Ποδηλάτου σας προσκαλούν στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων...