A+ R A-
22 February 2018

Tuesday, 30 January 2018 15:02

Στους τρελούς ρυθμούς του Καρναβαλιού η Λεμεσός (Φωτογραφίες) Featured

Η μεγάλη παρέλαση θα ολοκληρωθεί φέτος στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών

 

Μεγάλες καινοτομίες στο Καρναβάλι 2018

 

Στους τρελούς ρυθμούς του Καρναβαλιού αρχίζει να ζει η Λεμεσός, ενώ κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις 10ήμερες μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, αλλά κι άλλων φορέων και σωματείων που με τον δικό τους τρόπο θα το γιορτάσουν.

 

27545435_1367226506714574_7129100917200091336_n.jpg

 

Για πρώτη φορά σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έγιναν η μεγάλη παρέλαση θα ολοκληρωθεί για φέτος στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών και όχι στα φώτα Συμιλλίδη. Τον Βασιλιά και την Βασίλισσα θα ενσαρκώσουν ο Χριστάκης και η Ζήνα Μαχαλεκκίδη, λόγω της μακροχρόνιας προσφοράς τους στο Καρναβάλι η οποία αρχίζει από το 1987.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Σε διάσκεψη τύπου που έλαβε χώρα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στις μεγάλες καινοτομίες που θα έχει το φετινό Καρναβάλι και οι οποίες είναι:

 

 • 1. Μεγάλες Σατιρικές Κατασκευές
  2. Παιδικό Πάρτι μετά την Παιδική Παρέλαση
  3. Νέα Εξέδρα για τους επισήμους και ομάδες πολιτών
  4. Μείωση της διάρκειας και της διαδρομής της παρέλασης
  5. Αναβαθμισμένες τεχνικές και ηχητικές εγκαταστάσεις
  6. Αναβαθμισμένο πρόγραμμα τη Τσικνοπέμπτη
  7. Βραδιά κανταδόρων στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
  8. Υπαίθριος χορός στον εναέριο, αφιερωμένος φέτος λόγω ημερομηνίας στους ερωτευμένους
  9. Διαγωνισμός σύνθεσης καντάδας
  10. Πολλές άλλες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο παραλιακό μέτωπο, με την καινοτομία φέτος ότι η εκκίνηση θα γίνει από τον παραλιακός δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι και κατάληξη στο χώρο στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

 

Όσον αφορά τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, αυτή θα διεξαχθεί επτά μέρες αργότερα στη λεωφόρο Μακαρίου, η οποία φέτος θα τερματίσει στα φώτα τροχαίας των Πολεμιδιών.

 

Ο δήμαρχος Λεμεσού δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι το Λεμεσιανό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή στον τόπο μας. «Είναι ένας θεσμός, μια λαϊκή γιορτή, που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της Λεμεσού. Οι ρίζες της χάνονται στην αρχαιότητα και η αποκριάτικη παράδοση διατηρείται μέχρι τις μέρες μας. Σήμερα, το Καρναβάλι της Λεμεσού συμπεριλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου στην Ουνέσκο και οι ετήσιες εκδηλώσεις του αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες», συμπλήρωσε.

 

«Έχοντας επίγνωση αυτής της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει το Καρναβάλι 2018, χωρίς να ξεχνά και την ουσία αυτής της μεγάλης λαϊκής γιορτής, που είναι πάνω απ’ όλα μια ωδή στη χαρά της ζωής», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Νικολαΐδης.

 

Τέλος, ο δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε πως τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, η Λεμεσός αλλάζει τους ρυθμούς της καθημερινότητας μας και κάλεσε όλους όπως παραμερίσουν έγνοιες, σκοτούρες και προβλήματα, έστω για λίγο, για να ζήσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. «Η Λεμεσός, για ακόμα μια χρονιά μετατρέπεται σε ένα απέραντο πανηγύρι διασκέδασης.

 

Για ακόμα μια φορά στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τη χαρά της ζωής και ένας μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, τόσο το μέλλον του καθενός μας προσωπικά, αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε τέλος χαρακτηριστικά.

 

27459619_1367226416714583_8587700402128175119_n.jpg

 

Read 1010 times Last modified on Wednesday, 31 January 2018 18:21

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Θησαυρίζουν από το Καρναβάλι της Λεμεσού

Θησαυρίζουν από το Καρναβάλι της Λεμεσού

Έντονες επικρίσεις δέχεται το τελευταίο διάστημα το Καρναβάλι της Λεμεσού αφενός για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε ό,τι αφορά τις αποκριάτικες...

Συνεργεία συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου, στη Λεμεσό

Συνεργεία συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές του Σαββάτου, στη Λεμεσό

Πέραν των 50 αιτήσεων για καταγραφή ζημιών σε υποστατικά που πλήγηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Λεμεσό, το...

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Επέκτασης του Νοσοκομείου Λεμεσού

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Επέκτασης του Νοσοκομείου Λεμεσού

Ολοκληρώθηκε επέκταση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Εγκρίθηκε το Γενικό Σχέδιο Επέκτασης του Νοσοκομείου Λεμεσού και από τον περασμένο...