A+ R A-
22 October 2017

Wednesday, 20 September 2017 07:34

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης

Οι νέες προσλήψεις στην αστυνομία θα επιλύσουν προβλήματα, λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Η αναμενόμενη πρόσληψη 200 νέων μελών στην αστυνομία θα λύσει και πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Αστυνομίας, επισκέφθηκε χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

 

Ο κ.Νικολάου προέδρευσε σύσκεψης με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, της οποίας νέος αστυνομικός διευθυντής ανέλαβε ο Νίκος Νίκου, βοηθός αστυνομικός διευθυντής επιχειρήσεων ο Μιχάλης Κατσουνωτός και βοηθός αστυνομικός διευθυντής διοίκησης ο Φίλιππος Παπαηλίας.

 

"Θέλουμε από κοινού, μαζί με τον Αρχηγό, να δώσουμε ένα σαφέστατο μήνυμα στα ηγετικά στελέχη της κάθε αστυνομικής διεύθυνσης αλλά και των μονάδων της αστυνομίας, ότι είμαστε δίπλα από την ηγεσία των Επαρχιών και των μονάδων, για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε ένα μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο μήνυμα ασφάλειας στον κάθε πολίτη, γιατί από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, η προσπάθεια την οποία επιδιώξαμε είναι να δώσουμε το μήνυμα της ασφάλειας", είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

 

Εξέφρασε τη θέση πως "έχουμε πετύχει σε ένα μεγάλο βαθμό σε αυτήν την προσπάθεια", διαμηνύοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει εφησυχασμός.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τις προτεραιότητες που η νέα Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού έχει θέσει, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως αυτές είναι το έγκλημα, οι τροχαίες παραβάσεις και τα τροχαία δυστυχήματα "με ειδική έμφαση, δυστυχώς, στον αυξημένο αριθμό των θυμάτων", ως επίσης και σε ζητήματα που αφορούν τα ναρκωτικά και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

 

Ο κ.Νικολάου υπέδειξε πως πολλά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η αστυνομία, θα επιλυθούν με τις νέες προσλήψεις 200 νέων μελών της και "έχοντας υπόψη ότι θα δημιουργηθούν πρόσθετες θέσεις με τις προαγωγές των λοχιών, η επιδίωξη μας είναι να επιτύχουμε μια περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομίας, λόγω και του μεγάλου αριθμού των ελλείψεων που παρουσιάζονται σήμερα".

 

" Με την ενίσχυση της αστυνομίας σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερες περίπολοι έξω, θα δούμε περισσότερους αστυνομικούς, που είναι στοιχεία που λειτουργούν προληπτικά", είπε και πρόσθεσε πως κατά τη σύσκεψη έχει συζητηθεί η δυνατότητα της επιχειρησιακής ανάπτυξης της αστυνομίας με διάφορους τρόπους και πάντα με σκοπό την πρόληψη.

 

Εκσυγχρονισμός, αξιοκρατία και επιβράβευση αυτών που αξίζουν

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως γίνεται ένας εκσυγχρονισμός στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας, ώστε μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες τα μέλη που "πραγματικά εργάζονται" και αξίζουν, να μπορούν να διεκδικούν την προαγωγή τους.

 

Πέραν της στήριξης "την οποία έχουμε μεταφέρει μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας στην αστυνομική διεύθυνση", ο κ.Νικολάου σημείωσε πως έχει γίνει ενημέρωση για μέτρα που στοχεύουν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της αστυνομίας.

 

" Έχουμε ενημερώσει τα ηγετικά στελέχη της Επαρχίας, τόσο σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή ουσιαστικής θα έλεγα αξιοκρατίας, διαφυλάσσοντας την ίδια ώρα και τη δυνατότητα εκείνων που πραγματικά εργάζονται και είναι κατάλληλοι, να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια προαγωγή σε ανώτερο βαθμό", συμπλήρωσε.

 

Διαμήνυσε πως "δεν θέλουμε να βλέπουμε να υπάρχει απογοήτευση μεταξύ των μελών της αστυνομίας" και πως χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στα κριτήρια προαγωγής και στον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται οι ετήσιες υπηρεσιακές εκθέσεις, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στην πραγματική προσφορά και αξία έκαστου μέλους.

 

"Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουμε αξιοκρατικά κριτήρια, να συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, να κάνουμε επιλογές των καταλληλότερων, μακριά από κριτήρια του παρελθόντος", δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι τα μέλη της αστυνομίας έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη και κίνητρα για να μπορούν να συνεχίσουν να αποδίδουν, "όχι με τον τρόπο που απέδιδαν μέχρι σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο".

 

(ΚΥΠΕ)

 

Read 809 times Last modified on Wednesday, 20 September 2017 07:36

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ (ΛΕΜΕΣΟΣ)

Λεμεσός: Κόκκαλο οι ΜΜΑΔίτες σε μπλόκο με νεαρό ζευγαράκι - Κυκλοφορούσαν με 11 μαχαίρια!

Λεμεσός: Κόκκαλο οι ΜΜΑΔίτες σε μπλόκο με νεαρό ζευγαράκι - Κυκλοφορούσαν με 11 μαχαίρια!

Μέλη της ΜΜΑΔ, στο πλαίσιο της περιπολίας τους, ανέκοψαν γύρω στις 1:45 σήμερα τα ξημερώματα, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στην...

Λεμεσός: Καραμπόλα με 4 αυτοκίνητα - Τραυματίστηκε σοβαρά γυναίκα

Λεμεσός: Καραμπόλα με 4 αυτοκίνητα - Τραυματίστηκε σοβαρά γυναίκα

Καραμπόλα με τέσσερα οχήματα σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:40 στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, στο δρόμο από τη Λεμεσό προς τον Aγρό,...

Στο Λιμάνι Λεμεσού το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου(φώτος)

Στο Λιμάνι Λεμεσού το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου(φώτος)

Αποτελείται από 8 ορόφους με το ύψος στα ιστία να ξεπερνά τα 100 μέτρα. Έχει μήκος 143 μέτρα και η...