A+ R A-
18 July 2018

Thursday, 29 March 2018 13:24

Να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί (Του Μ. Παπαπέτρου)

Ο μοναδικός δρόμος που του απομένει είναι αυτός της παραίτησης.

 

Σε διαφορετική περίπτωση ο Πρόεδρος οφείλει να τον αποπέμψει.


 

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στα Γραφεία του ΕΛΑΜ, αλλά και η δήλωση του ότι μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες με την νεοναζιστική Οργάνωση, συνιστά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, του οποίου οι τριγμοί ακουμπούν ξεκάθαρα την Κυβέρνηση. 

 

Η οποία, πέραν από τις φαιδρές εξηγήσεις/δικαιολογίες του κ. Χαμπιαούρη, και τις άστοχες δηλώσεις αξιωματούχων της, οφείλει έμπρακτα να διαχωρίσει την θέση της, υποδεικνύοντας του ότι, σε μια χώρα που ακόμα υποφέρει από τις καταστροφές που επέφεραν οι φανατικοί και οι εξτρεμιστές, που ακόμα βιώνει την ξένη κατοχή, ο μοναδικός δρόμος που του απομένει είναι αυτός της παραίτησης. Σε διαφορετική περίπτωση ο Πρόεδρος οφείλει να τον αποπέμψει.

 

Το ΕΛΑΜ, κατά ομολογία του, είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Ο Μιχαλολιάκος τους αυτοχαρακτήρισε ως «την σπορά των ηττημένων του 1945». Και βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε δημόσια πως «είναι ψέμα πως υπήρξαν χιτλερικοί φούρνοι» και πως «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί ήσαν χώροι αναμόρφωσης των Εβραίων». Με αυτούς μοιράζεται τις ίδιες αξίες ο κ. Υπουργός. Μπράβο του.

 

Αποδεικνύεται «Άξιος» να ηγηθεί της προσπάθειας αυτού του Κράτους για την διαμόρφωση του ήθους και του φρονήματος των νέων της Κύπρου. Για να φτιάξουμε ανθρώπους με δημοκρατικές ευαισθησίες, αλληλεγγύη και αντιρατσιστικά φρονήματα. Άξιος ο μισθός σας κ. Υπουργέ.

 

Στην Ελλάδα ένα δεξιό Κόμμα, ή Νέα Δημοκρατία, πρωτοστάτησε στον διαχωρισμό των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, από την εγκληματική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουν μαζί τους επαφές και συναντήσεις, στην Βουλή τους έχουν απομονώσει και τελικά πέρασαν το μήνυμα στην κοινωνία πως αποτελούν πολιτικό μίασμα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αναχαιτίσουν την επιρροή τους, ή οποία άρχισε να συρρικνώνεται. Στην Κύπρο, αλήθεια τι γίνεται; Μήπως κάποιοι επενδύουν πολιτικά στην ακροδεξιά;

 

Μήπως επιδιώκουν να καταστούν προνομιακοί συνομιλητές της; Μήπως κάποιοι την οραματίζονται ως πολιτική και ιδεολογική εφεδρεία; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Όμως το βάρος της απόδειξης είναι στους ώμους αυτών που χαϊδεύουν και ανέχονται τους θαυμαστές του Χίτλερ. Με πράξεις, όχι με λόγια.

 

Πηγή: Πολίτης

Read 1097 times Last modified on Thursday, 29 March 2018 13:57

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επείγουσα έκκληση για αίμα για γνωστό Λεμεσιανό βιβλιοπώλη

Επείγουσα έκκληση για αίμα για γνωστό Λεμεσιανό βιβλιοπώλη

Παράκληση για όσους είναι αιμοδότες ή μπορούν να δώσουν αίμα στο Νέο Νοσοκομείο Λεμεσού σήμερα μέχρι τις 7:30 μμ. ...

Στο Υπουργείο Εργασίας ψάχνουν τη λύση με τα νέα δελτία εισόδου στο λιμάνι Λεμεσού

Στο Υπουργείο Εργασίας ψάχνουν τη λύση με τα νέα δελτία εισόδου στο λιμάνι Λεμεσού

Μετά την πρωινή αναστάτωση στο λιμάνι Λεμεσού, που προκλήθηκε από μερίδα οδηγών μεταφορέων Α' τρέιλερ, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην...

Λεμεσός: Cocktail Party με αγορές -20% στην Line Boutique 10

Λεμεσός: Cocktail Party με αγορές -20% στην Line Boutique 10

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, η ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί Cocktail Party στην Line Boutique 10 (οδό Ηράκλη Αγγελίδη 10, Λεμεσό)...