
Lemesolian
«Είναι σχεδόν απίστευτο ένας Δήμαρχος στο 5ο έτος της θητείας του να μιλά για προβλήματα της πόλης του» λέει το ΑΚΕΛ
«10 χρόνια φτιάξαμε τη βιτρίνα. Τώρα ας δούμε την ουσία» μας έλεγε ο κύριος Νικολαΐδης
Μόνο υποσχέσεις, κούφια λόγια και από πράξεις τίποτα
«Στο ίδιο έργο θεατές. Η πόλη μας για πολλοστή φορά πλημμύρισε. Μετά από τα πρώτα 20 λεπτά βροχής του Σαββάτου, η Λεμεσός μετατράπηκε σε Βενετία. Αυτοκίνητα να παρασύρονται ή και να συγκρούονται, υποστατικά και επιχειρήσεις να πλημμυρίζουν και οι πολίτες να καλούνται για πολλοστή φορά να καλύψουν τις ζημίες», τόνισε ο Μάριος Σταδιώτης* προσθέτοντας ότι «η Λεμεσός μας, για άλλη μια φορά έγινε ανέκδοτο και περίγελος».
Παραθέτουμε το άρθρο του κ. Σταδιώτη αυτούσιο:
«Το πιο αστείο; Αφού πλημμυρίσαμε, ξαφνικά στέρεψαν οι δικαιολογίες από τον Δήμαρχο που μετά από 4 χρόνια στη Δημαρχία συνεχίζει να κατηγορεί το τέως Δήμαρχο για έργα που δεν έγιναν. Δηλαδή εσείς κύριε Νικολαΐδη εξηγήστε μας γιατί από το 2016 που εκλεγήκατε δεν κάνατε τίποτα; Γιατί περιμένατε μέχρι το 2021 για να ανακοινώσετε ότι σε μερικές μέρες θα υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο με τον ΣΑΛΑ;
Έχουν τόσο στερέψει από δικαιολογίες, που σε λίγο θα μας πουν ότι φταίνε και οι κάτοικοι της πόλης. Τραγικά πράγματα. Μόνο υποσχέσεις, κούφια λόγια και από πράξεις τίποτα.
Ως πολίτες αυτής της πόλης, απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να δράσουν οι αρμόδιοι όποιοι και αν είναι. Είναι ντροπή, η Λεμεσός, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, να ταλαιπωρείται από αυτά τα φαινόμενα και από ανθρώπους που δεν μπορούν να την διοικήσουν. Με ένα ανίκανο Δήμαρχο και με μια κυβέρνηση που καθημερινά βουλιάζει ελπίζω και εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα στα επόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα».
*Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού
Αργεντούλα Ιωάννου: Κανένα μέτρο από την κυβέρνηση για τα εγκλήματα βίας κατά των γυναικών!
Με την ευκαιρία της έκκλησης της Υπουργού Δικαιοσύνης κα Γιολίτη προς τις γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά βίας το μέλος της Συντονιστικής του Δικτύου Ενάντια στην Βία κατά των Γυναικών Αργεντούλλα Ιωάννου με άρθρο-παρέμβαση της στην εφημερίδα της πόλης τοποθετείται για αυτό το «καυτό» κοινωνικό θέμα.
«Θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε την Υπουργό ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Αντιμετώπισης της Βίας Κατά των Γυναικών μετά την κύρωση της δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε επίπεδο ψήφισης νομοθετημάτων αλλά ούτε και υλοποίησης πολιτικών και προγραμμάτων στήριξης γυναικών θυμάτων βίας.
Όταν καλούνται οι γυναίκες να καταγγέλλουν την βία σε βάρος τους, το κράτος θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί με θεσμούς στήριξης και πάταξης της βίας. Ειδικότερα η Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας χρειάζονται στελέχωση αλλά και υποστηρικτικές δομές για απομάκρυνση των θυμάτων όπως επαρκείς στέγες/καταφύγια, ενοικίαση σπιτιών και εξοπλισμό , επιδόματα, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη .Χρειάζεται διαρκής - 24ωρη λειτουργία υποστηρικτικής γραμμής στο Γραφείο Ευημερίας και λειτουργοί άμεσης παρέμβασης 24 ώρες το 24ωρο. Χρειάζεται στελέχωση και συνεχής- 24ωρη λειτουργία ειδικής και καταρτισμένης μονάδας στην Αστυνομία με οδηγίες για άμεση παρέμβαση στο σπίτι όπου ασκείται βία. Με οδηγίες και πρακτικές δυνατότητες άμεσης απομάκρυνσης του θύματος», τόνισε η κα Ιωάννου.
Στην συνέχεια υπενθύμισε την κα Υπουργό ότι «ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και το προηγούμενο lockdown απεύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να λάβουν έκτακτα μέτρα προστασίας των γυναικών θυμάτων βίας αφού τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών παρουσίαζαν δραματική αύξηση κατά τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας. Αυτό κατέγραψε και η τηλεφωνική γραμμή της ΣΠΑΒΟ χωρίς όμως καμμιά πρακτική δυνατότητα βοήθειας στα θύματα. (περί τα 2500 τηλεφωνικές εκκλήσεις βοήθειας)!
Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση και μας έχει βρει το επόμενο lock down και πάλι ως ανοχύρωτη πολιτεία στο έγκλημα της βίας κατά των γυναικών».
Τέλος αναφέρει ότι οφείλουν οι δύο αρμόδιες Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εργασίας να ανακοινώσουν έκτακτα μέτρα στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και πάταξης του εγκλήματος αυτού.
«Κυρίες Υπουργοί λόγω της έλλειψης στήριξης στέλνετε τις γυναίκες πίσω στο καθεστώς βίας και στον θύτη τους. Αναμένουμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λεμεσού να δώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εφημερίδα Λεμεσός τηλέφωνα στήριξης των γυναικών στην επαρχία μας και να μας πουν πως έχουν στελεχώσει τους μηχανισμούς τους. Η βία κατά των γυναικών κατά τον εγκλεισμό απαιτεί πρόσθετη στελέχωση και κονδύλια και όχι εργασία των υπηρεσιών σας με προσωπικό ασφαλείας», λέει.
Full-time μάγειρας σε ψησταριά στη Λεμεσό
ΑΓΓΕΛΙΑ FOOD BOUTIQUE
Ψάχνουμε για άμεση πρόσληψη, ενθουσιώδη, δημιουργικό Executive Chef με γνώσεις διεθνής κουζίνας, για να γίνει μέλος της ομάδας του Food Boutique.
Προσόντα:
• Τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρίας
• Να έχει πάθος για το καλό, καθαρό και υγιεινό φαγητό
• Να είναι δημιουργική/δημιουργικός με πρωτοβουλίες
• Να δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια
• Να διαθέτει ευχάριστη προσωπικότητα, πνεύμα ομαδικότητας και επαγγελματισμό.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25 353550
Σταδιώτης για την κα Μαρία Κλεάνθους: «Δεν της έδωσε ΚΑΝΕΝΑΣ σημασία»
Ο υποψήφιος βουλευτής Μάριος Σταδιώτης, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το θέμα της Μαρίας Κλεάνθους. Να θυμίσουμε ότι η κα Κλεάνθους ήταν απεργός πείνας 23 ημέρες έξω από το Προεδρικό «για κλοπή της περιουσίας της από τράπεζα». Το μόνο αίτημα της κα Κλεάνθους εδώ και 23 ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας της ήταν να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εξηγήσει πως με τις τραπεζικές πρακτικές. Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου λυποθύμισε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
“Καλησπέρα σας, επικοινωνώ με την ιστοσελίδα σας προκειμένου να μάθει ο περισσότερος κόσμος την θλιβερή ιστορία της κυρίας Μαρίας Κλεάνθους η οποία κατασκήνωσε διαμαρτυρόμενη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να την ακούσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή κάποιος εκπρόσωπος της πολιτείας.
Και φανταστείτε τι έγινε. Δεν της έδωσε ΚΑΝΕΝΑΣ σημασία. Σκεφτείτε να στήσει ένα τσαντίρι κάποιος έξω από το σπίτι σου μέσα στον χειμώνα. Να περνάς έξω από την πόρτα και να μην πας καν να ρωτήσεις τι θέλει. Δηλαδή, το κράτος αυτό ΔΕΝ ακούει τους πολίτες του. Όχι να δώσει λύσεις αλλά δεν ακούει.
Αν δούμε την μεγάλη εικόνα, η απαξίωση της γυναίκας αυτής (ανεξάρτητα από το αίτημα της), δείχνει και την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η ελίτ του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι παροικούντες στο Προεδρικό Μέγαρο. Μέχρι πότε θα το δεχόμαστε αυτό; Μέχρι πότε θα δεχόμαστε τον εξευτελισμό της κοινωνίας μας.
Μακάρι να αλλάξουν σύντομα τα πράγματα. Για να προλάβω και κάποιους, θίγω το θέμα γιατί είναι καθαρά κοινωνικό με το στίγμα όμως του τι συμβαίνει στον τόπο τα τελευταία χρόνια όπου ΔΥΣΤΥΧΩΣ και το τονίζω, Δυστυχώς, κυβερνάει μια κυβέρνηση δικτατορίας».
Oμόφωνο ΟΧΙ Αγίου Τύχωνα σε τυχόν ενοποίηση του σε Δήμο
Ομόφωνα το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα Λεμεσού, εκφράζει τη διαφωνία του στη συγχώνευση του με άλλους Δήμους και κοινότητες, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση κατάργησης του.
Σε χθεσινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, επαναλαμβάνει την έντονη αντίθεσή του στην ένταξη της κοινότητας στη συμπλεγματοποίηση, που προωθείται μέσα από το σχετικό νομοσχέδιο, υποδεικνύοντας πως, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα πρέπει να ερωτηθεί πρώτα η τοπική κοινωνία.
Το κοινοτικό συμβούλιο υπογραμμίζει πως ο Άγιος Τύχωνα είναι μια αυτόνομη, αυτοτελή, εύρωστη και αυτάρκης οντότητα, που λειτουργεί με επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη εδώ και χρόνια, έχοντας πλήρως οργανωμένη δομή, με πολυετή εμπειρία στην οργάνωση και χειρισμό όλων των τοπικών ζητημάτων, υποδεικνύοντας ότι είναι η μοναδική κοινότητα παγκύπρια, η οποία λειτουργεί ως αρμόδια Οικοδομική Αρχή.
Υπενθυμίζοντας πως η κοινότητα αποτελεί κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή της ευρύτερης Λεμεσού, με ένα παραλιακό μέτωπο 5 χιλιομέτρων, με επτά γαλάζιες σημαίες, πέραν των 30 οργανωμένων παραλιών και μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και εμπορικών επιχειρήσεων, το κοινοτικό συμβούλιο σημειώνει πως ο Άγιος Τύχωνα έχει καταστεί πόλος έλξης από Κύπριους και ξένους επενδυτές, με πολλαπλά οφέλη για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.
Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στον πολιτιστικό χαρακτήρα της κοινότητας (αρχαία Αμαθούντα, θέατρο Ονησίλου, Ελιόμυλος, πετρόκτιστο γεφύρι κ.λπ.) αλλά και στον θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς η Επισκοπή Αμαθούντας έχει την έδρα στην κοινότητα με επτά εκκλησίες.
Εξάλλου, σημειώνεται ότι στην κοινότητα λειτουργεί ΣΚΕ για παιδιά ηλικίας από 2 μέχρι 6 ετών, δημόσιο νηπιαγωγείο και Δημοτικό, που εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της περιοχής, ενώ στον αθλητικό τομέα σημειώνεται η ύπαρξη ιδιόκτητου κοινοτικού γηπέδου και η συμμετοχή δύο σωματείων της κοινότητας, η μια στο πρωτάθλημα 3ης κατηγορία της ΚΟΠ και η άλλη στο Πρωτάθλημα Κέντρων Νεότητας.
«Όλα τα πιο πάνω συνηγορούν υπέρ της ομόφωνης θέσης και της απαίτησης του κοινοτικού συμβουλίου, όπως ο Άγιος Τύχωνας να μην περιληφθεί στην σκοπούμενη συμπλεγματοποίηση, αλλά να διατηρήσει το καθεστώς του όπως και οι γειτονικές κοινότητες Παρεκκλησιάς και Πύργου, με τις οποίες η κοινότητα μας έχει αρκετά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά», συμπληρώνει η επιστολή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιστολή, το κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα βλέπει θετικά την προοπτική συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών με τις όμορες κοινότητες του Πύργου και της Παρεκκλησιάς, χωρίς πάντα να επηρεάζεται η αυτονομία τους.
Γίνεται δε αναφορά σε αντιφατικές εκθέσεις εμπειρογνώμονα, ο οποίος ενεργώντας για λογαριασμό του κοινοτικού συμβουλίου, προκρίνει τη συνένωση του Αγίου Τύχωνα με όμορες κοινότητες, ενώ στην έκθεση του για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, συνηγορεί υπέρ της ένταξης της κοινότητας στο νέο Δήμο Ανατολικής Λεμεσού, με Δήμους και διαφορετικές κοινότητες από αυτές που περιλαμβάνονται στη μελέτη/έκθεση για λογαριασμό του κοινοτικού συμβουλίου.
Εκφράζεται ακόμη η θέση ότι, σε περίπτωση κατάργησης του κοινοτικού συμβουλίου, τότε αυτό θα σημαίνει περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της κοινότητας, καθώς «το μεγάλο μέρος των πόρων που θα παράγεται στην κοινότητα μας θα διαμοιράζεται σε όλο το νέο Δήμο».
«Το ιστορικό επιτυχίας επιβίωσης και ανάπτυξης της κοινότητας μας κατά τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, αποδεικνύει τη δυναμική, την αυτάρκεια και την αυτονομία της να συνεχίσει να λειτουργεί ως οντότητα, όπως και οι γειτονικές μας, Παρεκκλησιά και Πύργος», προστίθεται.
Καταλήγοντας, το κοινοτικό συμβούλιο εκφράζει την ομόφωνη επιθυμία, του ίδιου και των κατοίκων, να παραμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς και να εξαιρεθεί από τη συμπλεγματοποίηση που προωθείται.
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
Χωράφι προς ενοικίαση στη Φασούλα, δώδεκα σκάλες
Ενοικιάζεται χωράφι στη Φασούλα. 12 σκάλες. Μπορούν να μπουν φωτοβολταϊκά κ.α.
Τιμή ενοικίου: συζητήσιμη
Για πληροφορίες στο 99156258, Δημήτρης Διαμαντή.