Αναστασία Λοϊζου

Αναστασία Λοϊζου

Τριτοκοσμική κατάσταση, αφού δεν υπάρχει οδικό δίκτυο αλλά ούτε και υπηρεσίες, όπως νερό, ρεύμα, τηλεφωνία και διαδίκτυο.

 

Άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Μοναγρουλλίου, ζητούν βουλευτές της Λεμεσού – μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στην εν λόγω περιοχή, συνοδευόμενοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

 

Για το όλο θέμα δηλώσεις στη «Λ» έκανε ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού Κώστας Κώστα, ο οποίος είπε πως τα όσα είδαν και άκουσαν, είναι απίστευτα.

 

«Ζούμε σε Ευρωπαϊκή χώρα το 2021 ή σε Αφρικανική χώρα πριν 50 χρόνια; Είναι δυνατόν, η πρόσβαση στη  Βιομηχανική Ζώνη Μοναγρουλλίου, να είναι ένας χωματόδρομος σε άθλια κατάσταση, εδώ και 20 χρόνια που ανεγέρθηκαν τα πρώτα εργοστάσια; Δρόμος ο οποίος το χειμώνα γίνεται βάλτος, απροσπέλαστος; Είναι δυνατόν εδώ και 20 χρόνια, να μην υπάρχει νερό, τηλέφωνο, διαδίκτυο; Είναι δυνατόν, να λαμβάνεται πολιτική απόφαση για τοποθέτηση ασφάλτου μόνο στο 1 χιλιόμετρο από τα 12 χιλιόμετρα του σχεδιασμένου οδικού δικτύου και αυτό μετά από 3 με 4 χρόνια και αν τελειώσουν τεχνικά σχέδια και απαλλοτριώσεις; Είναι δυνατόν να αποφασίζεται ότι στο δρόμο αυτό, δε θα τοποθετηθούν οι υπηρεσίες, δηλαδή ρεύμα, νερό, τηλεφωνία και διαδίκτυο;», διερωτάται.

 

Όπως τονίζει «τα ακούγαμε, τα βλέπαμε και δεν τα πιστεύαμε. Μιλάμε για ανάπτυξη, για ώθηση της οικονομίας, για έρευνα και καινοτομία, για μεγαλεπήβολα σχέδια με πομπώδεις διακηρύξεις, ενώ το μόνο που ακούς είναι υποσχέσεις και αλληλοεπίρριψη ευθυνών. Αν ο δρόμος αυτός οδηγούσε σε αναπτύξεις ορισμένων, αν οδηγούσε  σε κτίρια, από την πώληση των οποίων κάποιοι θα θησαύριζαν, θα κατασκευαζόταν σε 25 μέρες. Ειλικρινά είναι ντροπή», καταλήγει στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

 

Από πλευράς του ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού, Πανίκος Λεωνίδου, σημειώνει στη «Λ» πως η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή, έπειτα από δική του πρωτοβουλία εγγραφής του θέματος στη Βουλή.

 

Όπως αναφέρει, εκεί διαπίστωσαν δυστυχώς ότι δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια προς την κατεύθυνση ανάπτυξης υποδομών (οδικό δίκτυο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας) στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι από το 2007 έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις και δεσμεύσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα. «Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής του κράτους, οι επαγγελματίες να επωμίζονται τεράστια κόστη και ζημιές, αδυνατώντας παράλληλα να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους», υπογραμμίζει.

 

Στη συνέχεια ο κ. Λεωνίδου ενημερώνει πως σε σύσκεψη που ακολούθησε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μοναγρουλλίου κατέθεσε πρόταση όπως διεξαχθούν προσωρινά έργα βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου, για να διευκολυνθεί το συντομότερο δυνατό, η πρόσβαση των επαγγελματιών της περιοχής.

 

«Η πρόταση υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου η οποία κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα με τον σχεδιασμό και υλοποίηση προσωρινών βελτιώσεων. Παράλληλα οι κρατικές υπηρεσίες (Υπουργείο Εμπορίου, Τμήμα Δημοσίων έργων και Επαρχιακή Διοίκηση)  δεσμεύτηκαν εντός των επόμενων δυο μηνών, να συνεργαστούν με όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, CYTA,Tμ. Υδάτων), να ετοιμαστούν και να παρουσιάσουν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου τον συνολικό σχεδιασμό για ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής», προσθέτει.

 

Τέλος, ευελπιστεί ότι ύστερα από 15 περίπου χρόνια θα μπει επιτέλους το νερό στο αυλάκι, για να μπορέσουν οι επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και άλλοι που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις επενδύσεις και δραστηριότητες τους, χωρίς τα πολλαπλά προβλήματα  που παρουσιάζονται σήμερα.

 

Για το σοβαρό αυτό θέμα μίλησε ο κοινοτάρχης Μοναγρουλλίου Παρασκευάς Ηρακλέους, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ» του Lemesos Tv.

 

Όπως επισήμανε, το οδικό δίκτυο έμεινε υπανάπτυκτο, τη στιγμή που υπάρχει κόσμος ο οποίος επένδυσε αρκετά χρήματα, ενώ τα εργοστάσια τα οποία εξάγουν και στο εξωτερικό, απασχολούν μέχρι και 50 άτομα. «Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουν επενδύσει αρκετά εκατομμύρια βοηθώντας έτσι την οικονομία του τόπου, αλλά οι συνθήκες του οδικού δικτύου τους δυσκολεύουν αφάνταστα», λέει χαρακτηριστικά.

 

Κληθείς να απαντήσει αν η κοινότητα έχει προβεί σε διαβήματα με τους αρμοδίους για επίλυση του προβλήματος, ο κοινοτάρχης μας εξηγεί ότι την προηγούμενη χρονιά πραγματοποίησαν συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς κομμάτων, υποδεικνύοντας τους τα προβλήματα επιτόπια. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να μας βοηθήσουν και έδωσαν και υποσχέσεις, φαίνεται όμως ότι τα διάφορα τμήματα της κυβέρνησης δεν μας βοηθούν, επισημαίνει.

 

της Θέας Πιερίδου

Υπεύθυνης Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

 

Η Ολομέλεια του Νοεμβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλυψε μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο την Κύπρο όσο και το σύνολο της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Οφείλουμε να αναφέρουμε το ευρύ και πολύπλευρο φάσμα των θεμάτων που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, που αντικατοπτρίζει την πλούσια δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την ουσιαστική αναγνώριση και αντιμετώπιση των αναγκών των Ευρωπαίων πολιτών. Οι πιο βαρυσήμαντες αποφάσεις του ΕΚ που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Νοεμβρίου συνοψίζονται ως εξής:

 

 

Γεωργική πολιτική της ΕΕ 2023-2027: οριστική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Το ΕΚ ενέκρινε τη νέα, πιο οικολογική, πιο δίκαιη, πιο ευέλικτη και πιο διαφανή Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) της ΕΕ η οποία θα ενισχύσει τη βιοποικιλότητα και θα ευθυγραμμίζεται με τη νομοθεσία και τις δεσμεύσεις της ΕΕ για το περιβάλλον και το κλίμα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, η Επιτροπή θα αξιολογεί κατά πόσον τα εθνικά στρατηγικά σχέδια συνάδουν με αυτές τις δεσμεύσεις, ενώ οι αγρότες θα πρέπει να ακολουθούν φιλικές προς το κλίμα και το περιβάλλον πρακτικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚ εξασφάλισε ότι τουλάχιστον το 10% των άμεσων ενισχύσεων θα κατευθύνεται σε μικρές και μεσαίες φάρμες.

 

Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2022: οριστική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2022, οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν σχεδόν 480 εκ. ευρώ επιπλέον της πρότασης της Επιτροπής για την υγεία, την έρευνα, τη δράση για το κλίμα, τα ΜΜΕ και τους νέους. Συνολικά, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 169,5 δισ. ευρώ σε πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων και σε 170,6 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών και αποτελεί τον μεγαλύτερο ετήσιο προϋπολογισμό που έχει συμφωνηθεί ποτέ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι περίπου το 93% του προϋπολογισμού της ΕΕ διατίθεται για τους πολίτες, τις περιφέρειες, τις πόλεις, τους γεωργούς και τις επιχειρήσεις.

 

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός: «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

 

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για μια οδηγία που θα εγγυάται σε όλους τους εργαζομένους στην ΕΕ έναν δίκαιο και επαρκή κατώτατο μισθό. Το σχέδιο οδηγίας για τον κατώτατο μισθό αποσκοπεί στον καθορισμό κοινών ελάχιστων προτύπων για τη διασφάλιση ενός εισοδήματος που θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

 

Ένωση Υγείας: τα φάρμακα πρέπει να είναι πιο προσιτά και οικονομικά

 

Το ΕΚ έκανε έκκληση για μια ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική με επίκεντρο τον ασθενή και υπέβαλε τις προτάσεις του ώστε να καταστούν τα φάρμακα διαθέσιμα και οικονομικώς προσιτά. Οι βασικές συστάσεις της έκθεσης του ΕΚ που εγκρίθηκε περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων των ελλείψεων φαρμάκων, τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών σε ασφαλή, οικονομικώς προσιτή και αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή, την αύξηση της διαφάνειας στις τιμές, τη δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας και της ανάπτυξης νέων σκευασμάτων, καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της παραγωγής και του εφοδιασμού της ΕΕ.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Γερμασόγειας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται ανά 6μηνο και είναι εις μνήμη των αποθανόντων Μελών του Συμβουλίου Βελτιώσεως και του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας, για ενίσχυση της τράπεζας αίματος του δήμου. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στις τουριστικές εγκαταστάσεις στο Δασούδι.

 

Επιπρόσθετα, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκε εκεί για να προσφέρει ζωή στους συνανθρώπους μας.

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Λ» ο δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς ευχαρίστησε τους συνδημότες του για τη συνεχή στήριξη τους, στην προσπάθεια αυτή του δήμου.

 

Στο τέλος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης προσφερόταν πλούσιος μπουφές για τους εθελοντές αιμοδότες.

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ

«Η πόλη μας έχει ήδη την τιμή να φιλοξενεί αριθμό εγνωσμένου κύρους εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, αλλά πιστεύουμε πως οι δυνατότητες, για την Κύπρο ολόκληρη είναι πολύ μεγαλύτερες, αν επιτέλους προχωρήσει το εδώ και πολλά χρόνια αναμενόμενο Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο», ανέφερε στο Lemesos Tv ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λεμεσού, Ανδρέας Τσουλόφτας. 

 


Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι ένα έργο που πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην έρευνα, στην καινοτομία και στην ανατολή μιας νέας εποχής για την Κύπρο. Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου, όπως και τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο για τη διαβεβαίωσή τους, σε συνάντηση που είχαμε πρόσφατα μαζί τους, ότι το έργο είναι υπό μελέτη μέσα από μια νέα προσέγγιση και είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και ότι μπορούμε σύντομα να αναμένουμε θετικές εξελίξεις, που θα προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον», σημείωσε.

 


Ο κ. Τσουλόφτας τόνισε δε, ότι το έργο «βρίσκεται στα τελικά στάδια για να συνταχθεί το νέο πλαίσιο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι τέτοιο που θα είναι ελκυστικό από επενδυτές, τους οποίους χρειάζεται άμεσα η Λεμεσός, αλλά και ολόκληρη η Κύπρος». 

 


Συνεχίζοντας, είπε πως η τεχνολογία είναι το μέλλον του τόπου και είναι με χαρά που φιλοξενούμε στη Λεμεσό αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας. «Είμαι σίγουρος ότι με το Τεχνολογικό Πάρκο θα ξετυλιχθεί όλη αυτή η βιομηχανία», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Επαναξιολογείται το θέμα

Η δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο επανεξετάζεται και σύντομα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αναφέρθηκε στη «Λ», από πηγές του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. 
Όπως μας ειπώθηκε, ήδη οι τεχνοκράτες του υπουργείου αξιολογούν τα υπάρχοντα δεδομένα, τα οποία ίσως διαφοροποιηθούν, ώστε να γίνει κάπως πιο ελκυστική η πρότασή τους, όσον αφορά πιθανή επέκταση του χώρου.

 

 

«Πρόκειται στην ουσία για μια αποτύπωση των δεδομένων κάποιων εισηγήσεων που έχουν γίνει και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα επόμενα στάδια». 

 


Επιπρόσθετα, τονίστηκε πως θα ενημερωθούν για τις εισηγήσεις αυτές οι πολιτικοί προϊστάμενοι και επί τούτου, όπως λέχθηκε, υπάρχει το επόμενο διάστημα προγραμματισμένη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών για να συζητήσουν το θέμα.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ: 
Προκλητική η δικαιολογία της Κυβέρνησης

Αναγκαίο το Πάρκο για ανάπτυξη καινοτομίας και έρευνας

 

Για το όλο θέμα μίλησε στη «Λ», ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου Κώστας Κώστα, ο οποίος τόνισε πως η δημιουργία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου ως βασική υποδομή για την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο προωθείται εδώ και 20 χρόνια. 


 

Όπως είπε, η δημιουργία του θα αποτελέσει ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της έξυπνης εξειδίκευσης, για την υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής της χώρας μας, αλλά και τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο εφαρμοσμένης γνώσης.


 

Συνεχίζοντας, ο κ. Κώστα αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμο το έργο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποφασίσει όπως το πάρκο αυτό δημιουργηθεί στην Επαρχία Λεμεσού και συγκεκριμένα στην περιοχή Πεντακώμου, όπου είχε εξευρεθεί η γη και είχε ετοιμασθεί και ο σχετικός σχεδιασμός. Η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχεδιασμό για τη δημιουργία του Πάρκου στο Πεντάκωμο, απόφαση η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε στις 29/7/15 μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και των οργανωμένων φορέων της Λεμεσού». 


 

Ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού σημείωσε, ότι στις 29/3/16 το κράτος απηύθυνε ανοικτή δημόσια πρόσκληση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας, της ενέργειας, της νανοτεχνολογίας, της υγείας και βιοφαρμάκων, της γεωργίας και σίτισης περιβάλλοντος και των υδάτων. 

 

 

«16 σοβαρές και διεθνούς εμβέλειας εταιρείες καινοτομίας και έρευνας, είχαν ενδιαφερθεί τότε. Ακολούθησαν παρατάσεις στην υποβολή των προσφορών λόγω μη επίδειξης ενδιαφέροντος, υποβολής μίας μόνο προσφοράς η οποία απορρίφθηκε από το Υπουργείο και στη συνέχεια επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού στις 11/5/17, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 3/7/17, χωρίς δυστυχώς να υποβληθεί καμία προσφορά, λόγω των όρων της προσφοράς, τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Κώστα.


 

«Στη συνέχεια η κυβέρνηση ακύρωσε το έργο, αφαιρώντας από του προϋπολογισμούς του κράτους, το κονδύλι για τη δημιουργία υποδομών μέχρι το χώρο του πάρκου. Πολλές φορές κάνουμε αναφορά στο γειτονικό Ισραήλ και στα επιτεύγματα του στο τομέα της έρευνας και της Τεχνολογίας, που του αποφέρουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο. Απλά να πούμε ότι το Ισραήλ έχει 35 Τεχνολογικά Πάρκα και εμείς ούτε ένα δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε», συμπλήρωσε. 


 

«Ως ΑΚΕΛ, τονίζουμε για μια ακόμα φορά το πόσο αναγκαίο είναι το Τεχνολογικό Πάρκο για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας, τομείς στους οποίους υστερούμε σημαντικά και των οποίων η ανάπτυξη θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε άνεργους νέους και ώθηση στην οικονομία, εκτός βέβαια, αν και γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, για το οποίο η κυβέρνηση βρήκε ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τον οποίο πέταξε στα σκουπίδια, δε θέλει να προχωρήσει λόγω σκοπιμοτήτων ίσως και συμφερόντων, που θέλουν το έργο αυτό να γίνει κάπου αλλού. Αυτό δυστυχώς αποδείχτηκε και στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου στις 25/2/21, αφού ο εκπρόσωπος του Υπ. Εμπορίου ανακοίνωσε, ότι μελετά την επιστροφή στους ιδιοκτήτες της γης που απαλλοτριώθηκε και επίσης τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης της Λευκωσίας. Η δικαιολογία που ακούσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης ότι το Πεντάκωμο είναι μακριά από Πανεπιστήμια, είναι για μας προκλητική και δε γίνεται αποδεκτή. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι 10 λεπτά από το ΤΕΠΑΚ και 30 λεπτά από όλα τα Πανεπιστήμια στη Λευκωσία», πρόσθεσε.

 
 

Τέλος, ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση, όπως μελετήσει κίνητρα προσέλκυσης σοβαρών, αξιόλογων και αξιόπιστων επενδυτών από το εξωτερικό, τα οποία να ενσωματώσει σε μια νέα προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο και να αλλάξει τη θέση της για ακύρωση του έργου.

 

 

ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ:
Σημαντικό ότι επαναρχίζουν συζητήσεις 

«Η ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο είναι μία ανάπτυξη η οποία συζητείται εδώ και χρόνια, δυστυχώς χωρίς να υλοποιείται αυτό το έργο, που πιστεύω ότι θα συμβάλλει πολύ σημαντικά στην εξέλιξη τόσο της επαρχίας Λεμεσού, όσο και ολόκληρης την Κύπρου», επισήμανε από πλευράς του ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού, Πανίκος Λεωνίδου.
Σε δηλώσεις του στη «Λ», εξήγησε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουν επαναρχίσει συζητήσεις και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. «Εμείς επικροτούμε αυτή την προσπάθεια, ελπίζουμε να καθοριστούν χρονοδιαγράμματα αλλά και να γίνει ο απαραίτητος διάλογος με τους ανθρώπους της περιοχής, ούτως ώστε να υπάρξει η συναίνεση και η ενθάρρυνση από όλες τις πλευρές», πρόσθεσε.

 

 

Την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του AIMIS Healthcare Group και της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, ανακοίνωσε σε διάσκεψη τύπου ο όμιλος AIMIS Healthcare Group, που πραγματοποιήθηκε στο Amathus Beach Hotel, στη Λεμεσό.

 

Όπως ειπώθηκε, το AIMIS Healthcare Group είναι ένας όμιλος παροχής παγκόσμιας κλάσης υπηρεσιών υγείας. Τα τελευταία 12 χρόνια, το AIMIS Healthcare Group φιλοξενεί ασθενείς απ’ όλον τον κόσμο, προσφέροντάς τους ασύγκριτα ιατρικά αποτελέσματα, καθιερώνοντάς το ως «Ιατρικό Κέντρο Αριστείας». Ο Όμιλος αποτελείται κυρίως από τα: AIMIS Spine, AIMIS Robotics, AIMIS Clinics, AIMIS Labs και AIMIS Diagnostics. Συγκεντρώνει στο δυναμικό του, τους καλύτερους διεθνείς και Αμερικανούς επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πιο καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες. Όραμα του Ομίλου, όπως τονίστηκε, είναι να προσφέρει και να μεταφέρει διεθνώς Αμερικανικής κλάσης ιατρικές εξελίξεις και τεχνολογίες. Το AIMIS Healthcare Group έχοντας θεραπεύσει ασθενείς από 88 διαφορετικές χώρες, παρουσιάζει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και τα καλύτερα προϊόντα για την κάλυψη όλων των αναγκών του ασθενή.

 

Ακολούθως, μας αναφέρθηκε ότι η «Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ» είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, με 34 χρόνια προσφοράς στον τομέα υγείας. «Με τη συνεχή υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων ανακαίνισης εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού υποδομών, διαθέτει 128 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες και 12 χειρουργικές αίθουσες. Καθιέρωσε και διεύρυνε το φάσμα των υπηρεσιών του Κλινικού Εργαστηρίου, των Ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων (Ακτινολογικό, Μαγνητικής/ Αξονικής Τομογραφίας) και της πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης, η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργεί αδιάλειπτα, 24x7, τα Τμήματα: Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, Καρδιολογικού, Ογκολογικού, Μαιευτικού - Γυναικολογικού  και Παιδιατρικού. Συνεργάζεται με περισσότερους από 200 καταξιωμένους συνεργάτες Ιατρούς, που πρωτοπορούν σ’ ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, υπερσύγχρονο τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό και πάνω από 460 εργαζόμενους. Έχει τιμηθεί με το διπλό βραβείο Διαπίστευσης και Πιστοποίησης Ποιότητας, από τον Οργανισμό Διαπίστευσης Νοσοκομείων CHKS του Ηνωμένου Βασιλείου», υπογραμμίστηκε.

 

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο διευθύνοντας σύμβουλος του Ομίλου AIMIS Healthcare Group Μάριος Παπαδόπουλος, έμφαση της συνεργασίας είναι η εγγυημένη προσφορά της ύψιστης ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών περίθαλψης στην Κύπρο και η σίγουρη διάθεση των πιο έμπειρων χειρουργών και τελευταίων τεχνολογιών και αμερικανικών προτύπων, διασφαλίζοντας έτσι τον ασθενή.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ένας από τους στόχους της στρατηγικής συνεργασίας είναι η εγκατάσταση του χειρουργικού Ρομπότ της AIMIS Robotics, το DaVinci Xi, στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ. «Αυτό το χειρουργικό σύστημα τελευταίας γενιάς, είναι μοναδικό στην Κύπρο και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τα πιο δύσκολα χειρουργικά περιστατικά. Δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να πραγματοποιήσουν το χειρουργείο που χρειάζονται με τη ρομποτική μέθοδο, αντί της παραδοσιακής «ανοιχτής» τεχνικής. Επίσης, μεγάλη ευκαιρία δίνεται στους χειρουργούς να εκπαιδευτούν και να αξιοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία του AIMIS Robotics, που βρίσκεται από αυτήν την εβδομάδα, στη Λεμεσό, στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ», πρόσθεσε.

 

Υπογράμμισε δε, ότι αυτό το πρωτοποριακό χειρουργικό σύστημα, έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει ένα πρωτοφανές επίπεδο χειρουργικής ακρίβειας και ασφάλειας με άψογα αποτελέσματα. «Το daVinci Xi ορίζει τον τέλειο χειρουργικό συντονισμό με ακρίβεια, μέσω των επιπλέον χειρουργικών βραχιόνων που διαθέτει. Ακόμα, η ενισχυμένη διεισδυτική ορατότητα και o εργονομικός σχεδιασμός του, προσφέρουν ένα ανώτερο χειρουργικό αποτέλεσμα. Είναι, επίσης, το πρώτο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής που αναπτύχθηκε διεθνώς και εγκρίθηκε από το American FDA και από όλους τους άλλους σχετικούς οργανισμούς», συμπλήρωσε.

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τη διάσκεψη τύπου ΕΔΩ

 

Όπως επεξήγησε, εκτός από τα διαδεδομένα χειρουργεία που καλύπτει το daVinci Xi όπως ουρολογικής φύσεως, γενικής χειρουργικής, θωρακικής και γυναικολογικής φύσεως περιστατικά, το ρομπότ αυτό εξειδικεύεται και στη χειρουργική Ογκολογία, όπου πραγματοποιούνται όλα τα χειρουργεία του ανθρώπινου σώματος, από τον οισοφάγο μέχρι και τη λεκάνη. 

 

Με αυτά τα δεδομένα, το AIMIS Robotics μαζί με την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ μετατρέπονται ως το μόνο Νοσοκομείο που κατέχει αυτό το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας daVinci Xi, όπου μαζί με τους εκπαιδευμένους χειρουργούς μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες στον χώρο αυτό.

 

Επιπρόσθετος στόχος αυτής της στρατηγικής συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και η καθιέρωση της ελάχιστα επεμβατικής και ρομποτικής χειρουργικής στον τομέα της ορθοπεδικής και σπονδυλικής στήλης. Το ΑΙΜΙS Spine, μέλος του AIMIS Healthcare Group, παρέχει εδώ και 12 χρόνια ιατρικό τουρισμό στην Κύπρο, προσφέροντας Αμερικανικές καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη σπονδυλική στήλη. Η στρατηγική αυτή συνεργασία προβλέπει να εξυπηρετεί πλέον και Κύπριους ασθενείς, μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ. Βραχυπρόθεσμη υπόσχεση είναι η ένωση δυνάμεων των Αμερικανών και διεθνών χειρουργών του AIMIS Spine μαζί με τους Νευροχειρουργούς και Ορθοπεδικούς του ΥΓΕΙΑ, με απώτερο σκοπό την άμεση και εμπεριστατωμένη εξυπηρέτηση του ασθενή. Με τη συνεργασία αυτή αναμένονται άρτιες ιατρικές συνέργειες, οι οποίες θα αναπτύσσονται και θα εξελίσσονται με τις συνεχείς επενδύσεις σε χειρουργικούς εξοπλισμούς και τεχνολογίες αιχμής.

 

Επιδίωξη της συνεργασίας αυτής είναι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ και το AIMIS Healthcare Group να αναβαθμίσουν τα πρότυπα ιατρικής περίθαλψης στην Κύπρο, με προσήλωση στην παροχή διεθνώς κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών.

Το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος», κατέκτησε για άλλη μια χρονιά η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie, στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2020 για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

 

Η ανώτατη αυτή διάκριση, η οποία απονέμεται στη Medochemie για τρίτη συνεχή χρονιά,  αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών της εταιρείας για εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών, αλλά και καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από μια σειρά δράσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

 

Λαμβάνοντας το βραβείο ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης  Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, τόνισε ότι άπαντες οφείλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη Γη, που είναι και το μοναδικό μας σπίτι.

 

Είμαστε οι πρώτοι, είπε, που δεχτήκαμε το μήνυμα του κόκκινου συναγερμού, λόγω της υπερθέρμανσης, αλλά και οι τελευταίοι που καλούμαστε να βρούμε τρόπους για να εμποδίσουμε τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Οι πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές του Καλοκαιριού, το παρατεταμένο κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 50 βαθμούς Κελσίου στον Καναδά, οι φονικές πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά και οι τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές σε Αμερική, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεργίδης.

 

Τέλος, υπέδειξε ότι αν δεν βάλουμε φρένο στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα συνεχίσουμε να υπονομεύομε τα αποθέματα μας σε τρόφιμα και νερό αλλά και την ποιότητα του ίδιου του αέρα που αναπνέουμε.

 

 

 

Μετατίθεται η ημερομηνία φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου της κοινότητας Αγίου Τύχωνα, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του δημοτικού σχολείου.

 

Το πρόγραμμα της όλης εκδήλωσης θα διεξαχθεί κανονικά όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, με τον γνωστό τραγουδιστή Hovig να μας βάζει στο πνεύμα των ημερών με τις μελωδίες του, ενώ θα υπάρχουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Η όλη εκδήλωση θα αρχίσει στις 16:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00.

2599645036156019795667017867990644947300071n

 

Page 1 of 34

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top