Σάκης Στυλιανού

Σάκης Στυλιανού

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Λεμεσός υπάρχουν σάφεστατες και βάσιμες ελπίδες ότι θα εισακουστούν οι εισηγήσεις για δωρεάν χρήση του λεωφορείου Park and Ride για την μεταφορά στο κέντρο της πόλης. Με επιστολές και τεκμηρίωση, ο Δήμος Λεμεσού ζήτησε επίσημα η διακίνηση με τα μικρά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης να γίνεται χωρίς χρέωση. Να θυμίσουμε ότι και ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν. 

 

Υπάρχει η ισχυρή πεποίθηση ότι οι Λεμεσιανοί θα αγκαλιάσουν αυτή την κίνηση και με αυτά τα δεδομένα θα λυθεί ένα μέρος από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η δωρεάν χρήση parking και λεωφορείου θα ενθαρρύνει πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές να τα χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Αναμένουμε σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο να ανταποκριθεί θετικά σε αυτήν την πρόταση.

Θέμα απολύμανσης των λεωφορείων τέθηκε σήμερα στην επιτροπή συγκοινωνιών προς τον υπουργό Μεταφορών.

Η ερώτηση αφορά το κατά πόσον τα αυτόματα συστήματα απολύμανσης των νέων λεωφορείων της κοινοπραξίας σε Λευκωσία και Λάρνακα είναι αποτελεσματικά, εάν χρησιμοποιούν εγκεκριμένα χημικά και από ποιον, όπως και την συχνότητα των απολυμάνσεων.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τί ακριβώς συμβαίνει στα λεωφορεία της κοινοπραξίας για Λευκωσία και Λάρνακα, γνωρίζουμε όμως πολύ καλά τί συμβαίνει στα λεωφορεία των Κυπριακών εταιρειών μελών της Συντονιστικής. Τα λεωφορεία των δημοσίων συγκοινωνιών σε Λεμεσό, Πάφο, Αμμόχωστο και Υπεραστικά χρησιμοποιούν εγκεκριμένα απολυμαντικά από το Υπουργείο Υγείας και ακολουθούν όλους τους κανόνες όπως έχουν καθοριστεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του αρμόδιου Υπουργείου.

Εφαρμόζουμε πιστά τους κανονισμούς του αρμόδιου υπουργείου και το προσωπικό μας έχει συστρατευθεί με την υπόλοιπη κοινωνία στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά το επιβατικό κοινό αλλά και ολόκληρη την κοινή γνώμη, ότι με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπο μας θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συντονιστική Εταιρειών Λεωφορείων Κύπρου)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 - 2021


Το The Limassol College-T.L.C. ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.


Ενημερώνουμε όλους τους υφιστάμενους και νεοεισερχόμενους φοιτητές , ότι κατά την διάρκεια των μαθημάτων, θα τηρηθεί πιστά η εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας για διασφάλιση και πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.


Για το χειμερινό εξάμηνο θα διεξαχθούν μικτά μαθήματα. Τα θεωρητικά  θα γίνονται διαδικτυακά και τα εργαστηριακά θα γίνονται με φυσική παρουσία, σε ολιγομελή τμήματα, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις:


• Θερμομέτρηση,  πριν την είσοδο στους χώρους της Σχολής-φοιτητών, καθηγητών και όλου του προσωπικού 
• Υποχρεωτική χρήση μάσκας 
• Τήρηση αποστάσεων 
• Καθαρισμός και απολυμάνσεις των αιθουσών πριν και μετά από κάθε χρήση 
• Επαρκής αερισμός αιθουσών 


Καλή αρχή στη νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά!

Μαθήματα σκάκι στο Ανοικτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, από τις 12 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Τάξεις:
Τετάρτη 4.00-5.30 Α'
Τετάρτη 5.30-7.00 Β'
Πέμπτη 4.00-5.30 Γ'
Πέμπτη 5.30-7.00 Δ'
Πέμπτη 7.00-8.30 Ε'
Δευτέρα 7.00-8.30 Ενήλικες

 

Δηλώστε συμμετοχή στέλλοντας μήνυμα το όνομα, την ημερομηνία γεννήσεως και το όνομα κηδεμόνα του μαθητή στο 99651120.

Κόστος: €120 για ολόκληρο τον χρόνο.

Η πόλη και η επαρχία Λεμεσού έχουν μια αλληλένδετη σχέση με το αμπέλι και το κρασί. Ο μόχθος των ανθρώπων, το κρασί και τα παράγωγά του, έκτισαν μύθους και παραδόσεις, και είχαν ιδιαίτερη θέση στις δημιουργίες ζωγράφων, λογοτεχνών, ποιητών και μουσικών. Το ύμνησαν με χίλιους τρόπους αφού αποτελεί ένα από τα πανάρχαια δώρα της κυπριακής γης.

Αντλώντας έμπνευση από την ακατάλυτη σχέση των Λεμεσιανών με το κρασί και το τραγούδι, η Ανδριάνα Σεργίδου μελοποίησε στίχους της Κρίστιαν Αργυριδου Χρίστου με τον τίτλο «Κρασομυσταγωγία». Με μεγάλη προθυμία και ξεχωριστή λυρικότητα ο τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος το ερμήνεψε με συνοδεία χορωδίας από γνωστούς συμπολίτες μας.

Οι δύο γυναίκες, οι δύο «μάνες» της Κρασομυσταγωγίας παραχώρησαν συνέντευξη στην εφημερίδα της πόλης μας και ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για τον οίνο, την μουσική και τη δημιουργία του χαρακτηριστικού αυτού τραγουδιού. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε την κουβέντα μας με την Ανδριάνα Σεργίδου*. 

Ποια ακούσματα σε οδήγησαν στην γραφή αυτής της σύνθεσης; 
Όταν πήρα στα χέρια μου τους στίχους της Κρίστιαν, ήθελα να γράψω κάτι παρόμοιο με τα χαρακτηριστικά τραγούδια της Αθήνας του Μεσοπολέμου. Είναι τα ακούσματα που υιοθέτησε η Λεμεσός και με τα οποία μεγάλωσα σε μια οικογένεια που είχε επίκεντρό της τη μουσική της παρέας, της κιθάρας, του γλεντιού. 


Το τραγούδι αυτό σε ποια κατηγορία μπορεί να μπει;
Όπως ανέφερα πιο πάνω, η «Κρασομυσταγωγία» είναι μια προσπάθεια αναβίωσης των τραγουδιών της παλιάς Αθήνας. Τα ακούσματα της εποχής από το 1925-1960 περιλαμβάνουν υπέροχες καντάδες, ταγκό, βαλς, χαμπανέρες κλπ. Επέλεξα να δώσω στο τραγούδι ένα χαρακτηριστικό ρυθμό της εποχής σε αργό μέτρο 7/8 που παραπέμπει σε εκείνο το ηχόχρωμα. 


Ποιοι οι άλλοι συντελεστές της "Κρασομυσταγωγίας";
Θα ξεκινήσω από τον σπουδαίο Αθηναίο ενορχηστρωτή Κώστα Παπαδούκα που με βοήθησε να δώσω το σωστό ήχο στο τραγούδι. Τα μουσικά όργανα που συμμετέχουν είναι η κιθάρα, το μαντολίνο, το ακορντεόν, το πιάνο και κάποια έγχορδα. Τα περισσότερα από αυτά τα όργανα είναι ιδιαίτερα οικεία στο Λεμεσιανό αυτί, χάρη στις καντάδες.


Το τραγούδι εμπλουτίστηκε με μια μίνι-αντρική χορωδία που ηχογραφήθηκε από τον Γιώργο Σύννο. Επέλεξα χαρακτηριστικές φωνές της Λεμεσού όπως την μπάσα φωνή του πατέρα μου, Χριστάκη Σεργίδη. Ο Μίλτος Παπαδόπουλος, ο Μάριος Μοδινός, ο Πανίκος Μαλιαλής και ο Χριστόδουλος Ιωάννου είναι όλοι αυθεντικοί Λεμεσιανοί κανταδόροι οι οποίοι εκτός από την εποχή του καρναβαλιού, μαζεύονται συχνά σε σπίτια, σε ταβέρνες με τις κιθάρες τους και διασκεδάζουν από καρδιάς. Αυτή η συνήθεια των παρεΐστικων συνάξεων μετά μουσικής είναι ένας χαρακτηριστικός θεσμός της Λεμεσού και είναι σπουδαίο το ότι οι άνθρωποι αυτοί φροντίζουν και τον διατηρούν.

1187163853083309904560594387325956558165339n
 

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Μπάμπη Τσέρτο;
Τον Μπάμπη Τσέρτο τον γνώρισα όταν διηύθυνα το φωνητικό σύνολο “Διάσταση”. Δέχθηκε με χαρά να πει το τραγούδι μας κι αυτό ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για μένα. Ηχογράφησε στην Αθήνα στο στούντιο του Γιάννη Τσέρτου. Η ερμηνεία του ήταν μοναδική. Έδωσε ψυχή στο τραγούδι, το έκανε δικό του χάρη στη φωνή του και την μεγάλη εμπειρία του σ’ αυτό το είδος μουσικής. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και τον ευχαριστούμε που αγαπά την πόλη μας και την τιμά συχνά με την παρουσία του.


Που γυρίστηκε το βίντεο κλιπ και ποια η φιλοσοφία του;  
Το βίντεο κλιπ γυρίστηκε μέσα σε 2 ώρες. Τσακώσαμε τον Μπάμπη πίσω από το Κηποθέατρο σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες του,  όπου τραβήξαμε κάποια πλάνα και μετά καθίσαμε όλοι μαζί στην Πλατεία Ηρώων για σουβλάκι. Θελήσαμε να δώσουμε το πνεύμα της Λεμεσού, της παρέας, του γλεντιού και του κρασιού. Ο Μάρκος Παναγιώτου έδεσε πολύ όμορφα το σκηνικό με πλάνα από τον μώλο και την πόλη γενικότερα.


Τι αναμνήσεις έχεις από την Γιορτή του Κρασιού;
Θυμάμαι να πηγαίνω με ανυπομονησία στον Δημόσιο Κήπο περπατητή από το σπίτι της γιαγιάς μου για να δω τον βρακά.  Ήταν μια τεράστια φιγούρα που μου προκαλούσε ένα περίεργο δέος όταν ήμουν μικρή. Θυμάμαι πως δεν μου ήταν ποτέ αρκετό να πηγαίνω μόνο μια φορά στη γιορτή και παρακαλούσα τους δικούς μου να ξαναπάμε. Θυμάμαι πως κάθε Πέμπτη (νομίζω) αποφεύγαμε να πηγαίνουμε γιατί ήταν η μέρα που πήγαιναν οι «Εγγλέζοι», μεθούσαν και συχνά έκαναν καβγάδες! 


Είναι δύσκολο να περιγράψω τη Γιορτή του Κρασιού με συγκεκριμένες αναμνήσεις. Τη θυμάμαι περισσότερο ως μια ατμόσφαιρα που παρ’όλη τη τσίκνα της ρέγγας ευωδίαζε ένα ρομαντισμό της Λεμεσού που μου λείπει. Ίσως γι αυτό δεν έπαψα να πηγαίνω κάθε χρόνο από τότε. Το τραγούδι «Κρασομυσταγωγία» είναι ένα δώρο από την Κρίστιαν κι εμένα στην πόλη μας.

*Η Ανδριάνα Σεργίδου είναι καθηγήτρια μουσικής, χορωδιακή μαέστρος και συγγραφέας. Έχει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας και τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με τη σύνθεση

Διαβάστε εδώ και την συνέντευξη της Κρίστιαν Αργυρίδου Χρίστου.

 

 

 

 

Η πόλη και η επαρχία Λεμεσού έχουν μια αλληλένδετη σχέση με το αμπέλι και το κρασί. Ο μόχθος των ανθρώπων, το κρασί και τα παράγωγά του, έκτισαν μύθους και παραδόσεις, και είχαν ιδιαίτερη θέση στις δημιουργίες ζωγράφων, λογοτεχνών, ποιητών και μουσικών. Το ύμνησαν με χίλιους τρόπους αφού αποτελεί ένα από τα πανάρχαια δώρα της κυπριακής γης.

Αντλώντας έμπνευση από την ακατάλυτη σχέση των Λεμεσιανών με το κρασί και το τραγούδι, η Αντριάνα Σεργίδου μελοποίησε στίχους της Κρίστιαν Αργυριδου Χρίστου με τον τίτλο «Κρασομυσταγωγία». Με μεγάλη προθυμία και ξεχωριστή λυρικότητα ο τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος το ερμήνεψε με συνοδεία χορωδίας από γνωστούς συμπολίτες μας.

Οι δύο γυναίκες, οι δύο «μάνες» της Κρασομυσταγωγίας παραχώρησαν συνέντευξη στην εφημερίδα της πόλης μας και ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για τον οίνο, την μουσική και τη δημιουργία του χαρακτηριστικού αυτού τραγουδιού. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε την κουβέντα μας με την Κρίστιαν Αργυρίδου Χρίστου:

Κατάγεστε από ένα κρασοχώρι της επαρχίας Λεμεσού, τη Βάσα Κοιλανίου. Ποιες  αναμνήσεις έχετε συσχετισμένες με το αμπέλι και τα παράγωγα του;

Παρόλο ότι γεννήθηκα στη Λεμεσό, τα καλοκαίρια συνήθως με έστελναν οι γονείς μου στο χωριό, γεμάτο αμπελώνες τότε, στην θεία  Λούλλα που είχε συνομήλικα ξαδέλφια μου γιαυτο έχω πολλές αναμνήσεις.
Στο σπίτι είχαμε πάντοτε κρασί και εμένα και της αδελφής μου στο τραπέζι, στις γιορτές, μας έβαζαν κουμανδαρία στο ποτήρι μας, και τσουγκρίζαμε πάντα με το γνωστό « εΐβα».
Ο πατέρας μου πίστευε ακράδαντα ότι η κουμανδαρία έχει βιταμίνες και «ωφελεί» τα παιδιά!
Ακόμα και στις μαθητικές εκδρομές μας έβαζε στο καλαθάκι μας κουμανδαρία, μέσα στη  μπουκαλούδα σε σχήμα τσαμπιού που διέθετε τότε η ΚΕΟ.
Όταν μεγαλώσαμε μας έλεγε: « Να μάθετε να πίνετε κρασί, να μεν σας μεθκιούν οι αρσενικοί να σας κάμνουν ότι θέλουν!»

Πήγατε ποτέ σε τρύγο, πώς θα το περιγράφατε;

Όταν ήμουν στο χωριό, έτυχε να παρακολουθήσω από τα χαράματα τους πολλούς τότε αμπελουργούς, με μαντήλες στα κεφάλια για προστασία από τον ήλιο, με τα καλάθια πάνω σε γαϊδούρια να πηγαίνουν σαν σε παρέλαση στον τρύγο. Στα αμπέλια εμάς τα παιδιά δεν μας έπαιρναν διότι ήταν πολύ κουραστικη και ολοήμερη εργασία.
Ήταν τότε που γνώρισα και τα πολλά προϊόντα του σταφυλιού όπως τη ζιβανία, τον παλουζε ,τον σιουσιούκκο, τα κκιοφτέρκα, τες σταφίδες, τον πολτό ( μαρμελάδα από σταφύλι), το έψημα και άλλα.

Παρακολουθήσατε ποτέ μαθήματα οινογνωσίας; Ποιο το επίπεδο της γνώσης του οίνου τα τελευταία χρόνια στη Κύπρο;

Μαθήματα δεν παρακολούθησα, όμως λόγω της συνεχούς επαφής μου με το κρασί - ο Αντρέας, πριν εκλεγεί βουλευτής εργαζόταν στην οινοβιομηχανία ΛΟΕΛ - λόγω της οικογενειακής φιλίας με τον γνωστό οινολόγο Ανδρέα Εμμανουήλ, δοκιμάζοντας νέα είδη κρασιών, ακούγοντας εμπειρογνώμονες ιδιαίτερα κατά τη δημαρχία Ανδρέα Χρίστου στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού που γίνονταν αξιολογήσεις οίνων, απέκτησα πιστεύω αρκετές γνώσεις ώστε να ξεχωρίζω το καλό κρασί, το οποίο δεν μας λείπει από το σπίτι.
Το επίπεδο της οινοποιίας στη Κυπρο  εχει ανεβεί πολύ τα τελευταια χρόνια και είναι σε πίστη των παραγωγών μας.

Σύμφωνα με το γούστο σας, ποια ποικιλία ξεχωρίζετε από τα κυπριακά κρασιά;

Από τις γηγενείς ποικιλίες ασφαλώς ξεχωρίζουν το ξυνιστέρι και το μαραθεύτικο.
Σήμερα υπάρχουν και κυπριακά κρασιά από εισηγμένες ποικιλίες που μπορούν να ανταγωνιστούν οποιουσδήποτε διεθνώς.

109185448101576515424864789116783910896483556n
 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράψατε στίχους και μελοποιήθηκαν. Πως ξεκίνησε αυτό το "μεράκι";

Ανέκαθεν έγραφα, διηγήματα, άρθρα, κείμενα σχετικά με το επάγγελμα μου. Εξέδωσα και ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Λεμεσό.
Την στιχουργική ίσως να την πήρα από τον πατέρα μου που έγραφε ποιήματα , σατιρικά, από πολύ νέος.
Ξεκίνησα να αυτοσαρκάζομαι γράφοντας έμμετρα κείμενα, κυρίως για  τις επιπτώσεις του δημόσιου βίου στη προσωπική μας ζωή, για να εκτονώνομαι από καταπιεστικές καταστάσεις και να στέλλω μηνύματα  στον Ανδρέα που συνεχώς έλειπε απο το σπίτι.
Αυτά τα κείμενα δεν τα θεωρούσα σημαντικά. Στους συγγενείς και φίλους μας όμως άρεσαν και κατά κάποιο τρόπο μου ζητούσαν να σατιρίζω διάφορα γεγονότα και να απαγγέλλω σε οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις, δημιουργώντας κλίμα ευθυμίας, όπως αυτό που δημιουργούσε ο πατέρας μου με τις φάρσες του!
 Στίχους για μελοποίηση είχα γράψει πριν μερικά χρόνια για τη γνωστή μουσικό Γεωργία Κόμπου που συνέθεσε ένα συμπαθέστατο τραγουδάκι, το «Χωρίς εσένα».

Η αγάπη μου για το Καρναβάλι και ακούγοντας το «Εστουτιαντίνα» από το  «Καρναβάλ ντε Βενίς» του Αντρέ Ριού, μου έδωσε το κίνητρο για  στίχους πάνω στην μουσική του.
Όταν βρέθηκα με τη φίλη μουσικό Αντριάνα Σεργιδου για να μου γράψει αφιέρωση στο βιβλίο της, το ανάφερα και αυτή αμέσως το πήρε πολύ ζεστά και σε 1-2 μήνες, πριν ακριβώς τα περσινά καρναβαλια, είχαμε έτοιμο σε κανταδόρικη εκτέλεση το «Καρναβάλι Ευτυχίας».

Φέτος σκέφτηκα ότι με την πανδημία ήταν ακόμα ένας λόγος να ετοιμάσουμε ένα τραγούδι για το κρασί.
Έγραψα τους στίχους, τους έστειλα στην Αντριάνα η οποία σε μερικές βδομάδες συνέθεσε τη μουσική και κατάφερε να έχουμε την πρώτη ερμηνεία του τραγουδιού από τον Μπάμπη Τσέρτο. Ήταν μια αναπάντεχη ευτυχής συγκυρία, διότι ο Τσέρτος έδωσε στο τραγούδι τη γλυκύτατη ρομαντική χροιά, που μόνο αυτός ξέρει.

Ποιοι οι άλλοι συντελεστές της "Κρασομυσταγωγίας";

Ενορχήστρωση/Μίξη: Κώστας Παπαδούκας
Ηχογράφηση: Γιάννης Τσέρτος, Γιώργος Σύννος
Βίντεο: Μάρκος Παναγιώτου
Ανδρικές φωνές: Μάριος Μοδινός, Πανίκος Μαλιαλής, Χριστάκης Σεργίδης, Χριστόδουλος Ιωάννου, Μίλτος Παπαδόπουλος


Φέτος μετά από δεκαετίες δεν θα γίνει Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό λόγω συνθηκών Covid-19. Πως νοιώθετε για αυτό;

Σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ακυρώνεις βιαστικά και υπο το κράτος πανικού εκδηλώσεις με παράδοση δεκαετιών που αφορούν το βασικότερο προϊόν της κυπριακής γης.
Έπρεπε στη θέση της Γιορτής του Κρασιού να οργανωθεί σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.
Για παράδειγμα:  Διαγωνισμός γευσιγνωσίας, παρουσίαση νέων κυπριακών κρασιών, μουσικές εκδηλώσεις με τραγούδια για το κρασί, παρουσίαση οινοβιομηχανιών και οινοποιείων και άλλα, ώστε να μη διαφύγει κανενός το γεγονός ότι αυτές τις μέρες και για 60 χρόνια είχαμε σχεδόν αδιάλειπτα στη πόλη μας ολόκληρο δεκαπενθήμερο δραστηριοτήτων και τιμούσαμε με τον καλύτερο τρόπο το κυπριακό κρασί στη μεγάλη Γιορτή της Λεμεσού. 

 

Διαβάστε εδώ και την συνέντευξη της Ανδριάνας Σεργίδου

Στα γραφεία της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ, βρέθηκε ο Κοινοτάρχης Μουτταγιάκας Βάσος Κουμπάρος και μας μίλησε για ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών, που δεν είναι άλλο από το ζήτημα της οδού Αριάδνης (δρόμος Lidl & K-Cineplex). 


Πρόκειται για τον πιο εμπορικό δρόμο της Μουταγιάκκας, ο οποίος δυστυχώς έχει καταστραφεί εντελώς, αφού είναι γεμάτος λακκούβες. Όπως μας δήλωσε εντός του 2020, με την βοήθεια της Επαρχιακής Διοίκησης, θα γίνει η πολυπόθητη ασφαλτόστρωση με πρέμιξ.


Ευχάριστα τα νέα και για την υπόγεια γέφυρα παρά τον αυτοκινητόδρομο, αφού θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο με κάγκελο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα κάτω από την συγκεκριμένη γέφυρα έγιναν αρκετά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα τα οποία ήταν μέχρι και θανατηφόρα.

11877863114185242316795144380660416139157137n

Η υπόγεια γέφυρα παρά τον αυτοκινητόδρομο

 

Page 1 of 47

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top