Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Λεμεσός», ο κοινοτάρχης Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς Μιχάλης Ιωακείμ. Ο τοπικός άρχοντας αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα αφορούν το χωριό, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται, καθώς επίσης έκανε και έναν απολογισμό για τη θητεία που διένυσε μέχρι σήμερα.

 

Ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στις επισημάνσεις και προτάσεις του ρυθμιστικού σχεδίου της κοινότητας, αφού όπως μας αποκάλυψε το Κοινοτικό Συμβούλιο έκτισε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης, που έχει δυο άξονες δράσης. Η πρώτος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καλύπτοντας ελλείψεις σε υποδομές που έχουν επισήμανση. Ο δεύτερος είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης προωθήθηκε μια σειρά με έργα. Κάποια έχουν υλοποιηθεί και άλλα είναι σε εξέλιξη, με το πιο σημαντικό να είναι η παραχώρηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο ΤΕΠΑΚ για δημιουργία διεθνούς ερευνητικού κέντρου εικαστικών Τεχνών. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα για ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας. Ολοκλήρωση μελέτης αναμένει το Μουσείο Λαογραφικής Παραδοσιακής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μονοπάτι της Φύσης, η αναβάθμιση του Κοινοτικού Γηπέδου, η ανοικοδόμηση παραδοσιακού ελιόμυλου και πολλά άλλα.

 

Ολοκληρώνοντας φέτος 12 χρόνια στο τιμόνι του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ιωακείμ έκανε τον απολογισμό του, αναφέροντας μια σειρά από σημαντικά έργα, τα οποία έχουν δώσει την προοπτική για ανάπτυξη  και ευημερία του χωριού.

 • Διαχωρισμός δεκαέξι οικοπέδων τα οποία παραχωρούνται σε νέα ζευγάρια για μόνιμη κατοικία.
 • «Απεγκλωβισμό» αρκετών περιοχών με κατασκευή δρόμων, επέκταση του δικτύου ΑΗΚ και Υδατοπρομήθειας, που στόχο έχουν να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για την αξιοποίηση των τεμαχίων τους οικιστικά.
 • Το κοινοτικό κολυμβητήριο με τους χώρους αναψυχής
 • Αναβάθμιση του εκδρομικού χώρου, το 2011 και το 2020
 • Δημιουργία μονοπατιού μελέτη της φύσης (Άγιος Γεώργιος)
 • Κατασκευή δύο σημείων θέασης στον κύριο δρόμο Λεμεσού
 • Εξωραϊσμός παιδότοπου, γηπέδου καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου και των χώρων στάθμευσης
 • Ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση δρόμων
 • Αναβάθμιση και διαμόρφωση χώρων εκδηλώσεων.
 • Νέο κτήριο κοινοτικών υπηρεσιών και μέρος Κεντρικής Πλατείας (Κοινοτικό Ιατρείο, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Πληροφόρησης, αποθηκευτικοί χώροι.)
 • Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου.
 • Ανακατασκευή δρόμου (Γέφυρα) για προστασία του Μνημείου Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
 • Εξωραϊσμός του πυρήνα

ag-ioannis-3-of-4

 

Ακόμη, ο κ. Ιωακείμ μας αποκάλυψε πως τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειές με έργα υποδομής και εκδηλώσεις, ώστε να δοθεί το έναυσμα προς την εξέλιξη έργων για καταλύματα αγροτουρισμού στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. «Για οικονομική βοήθεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα σχέδια αγροτουρισμού που παρέχονται από το κράτος.  Πρόσφατα, είχαμε συνάντηση στην κοινότητά μας με τον υφυπουργό Τουρισμού και τον επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για  να συμβάλουν στις προσπάθειές μας», υπογράμμισε.

 

«Το μήνυμά μου προς τους χωριανούς κατοίκους και απόδημους, είναι να τους καλέσω να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουμε για ευημερία και ανάπτυξη της κοινότητάς μας, ενώ προσκαλώ ντόπιους και ξένους επισκέπτες να έρθουν για να θαυμάσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και την εγκάρδια μας φιλοξενία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εφημερίδα Λεμεσός που προβάλλει την κοινότητά μας», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Δέσποινα Παπαγιώργη, 27 ετών, Νοσηλεύτρια, Κάτω Πολεμίδια

 

Πρόσφατα διορίστηκα σε θάλαμο covid-19. Πριν από αυτό ήμουν και εγώ ανάμεσα σε αυτούς που δεν πίστευαν ότι υπάρχει τόσος κίνδυνος. Τώρα άλλαξαν όλα.

Συμπολίτες μου, σκεφτείτε τους δικούς σας ανθρώπους, τους παππούδες σας και όσους αγαπάτε. Η γενιά που μας μεγάλωσε πεθαίνει χωρίς ένα χάδι, μια αγκαλιά μόνοι σε μια αίθουσα νοσοκομείου…

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Ο Ντίνος Ερωτοκρίτου έχει περίπτερο στη Λεωφόρο Ομονοίας, το οποίο έχει γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης μας, καθώς όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιρόφιλοι πέρασαν απ’ εκεί. Συζητήσεις, καυγάδες, χαρές και λύπες, όλα κάτω από τη σκεπή αυτού του περιπτέρου. Ο κ. Ντίνος έζησε μια περιπετειώδης ζωή και το όνομα του είναι συνδεδεμένο τόσο με την ΑΕΛ όσο και με την Αμμόχωστο, παρ’ ότι είναι βέρος Λεμεσιανός.

 

Περιγράψτε μας τη ζωή σας πριν το περίπτερο;

Μεγάλωσα κοντά στο Σίνε Βόλος, στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη. Δούλευα στην Αγγλία για 18 χρόνια ως διανομέας γλυκών και κυπριακών πιττών. Απέκτησα μια κόρη και μετά από 12 χρόνια γάμου χώρισα με τη γυναίκα μου και αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο το 1982. Το 1983 ξαναπαντρεύτηκα και απέκτησα δυο γιους. Για περίπου 4 χρόνια είχα την καντίνα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έπειτα άνοιξα δίπλα videoclub και βιντεογραφούσα για όλα τα video club της Κύπρου. Μετά από πέντε χρόνια, αφ’ ότου έγινε ο νόμος με την πνευματική ιδιοκτησία, αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα, αφού ήμουν «πειρατής».

 

Πότε ξεκίνησε το περίπτερο;

Πριν από 28 χρόνια βρήκα το κατάστημα και αποφάσισα να ανοίξω περίπτερο, το οποίο καταγόταν σε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα περίπτερα της Κύπρου. Αρκετοί από τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς που ήταν τακτικοί πελάτες και πλέον μεγάλωσαν, σήμερα έρχονται εδώ τα παιδιά τους.

erotiseis-4-of-7

 

Τα θετικά και τα αρνητικά του να είσαι ιδιοκτήτης περιπτέρου;

Ειδικά την δεκαετία του ‘90 με βοήθησε πολύ οικονομικά και σπούδασα δύο παιδιά, καθώς εξοικονόμησα και λεφτά για να έχουν μία πιο άνετη ζωή. Επίσης, γνώρισα πολύ κόσμο διαμέσου αυτής της δουλειάς και μοιράστηκα απόψεις και εμπειρίες. Στα αρνητικά του είναι το ωράριο και η έλλειψη αργιών, αφού για να πάρω άδεια μιας εβδομάδας, πρέπει να οργανωθώ μήνες πριν. Επιπρόσθετα, υπάρχουν κίνδυνοι από ληστές. Ευτυχώς δεν έτυχε να έρθω ποτέ απέναντι σε κάποιον, παρ’ όλο που με λήστεψαν τρεις φορές.

 

Ποια η σχέση σας με την ομάδα της ΑΕΛ;

Απ’ εδώ πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα της ΑΕΛ. Έφερνα τον Γιόζεφ Σέποκ και τον Λοΐζο Μαυρουδή. Μέχρι και εκπομπές ραδιοφώνου της Θύρας 3 έβγαιναν από εδώ, ενώ να σημειώσω πως υπήρχαν σκέψεις το περίπτερο να μετατραπεί σε souvenir shop της ομάδας.

erotiseis-6-of-7

 

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σας σε σχέση με την ομάδα σας;

Όταν το μπασκετ της ΑΕΛ κέρδισε το ευρωπαϊκό το 2003, ήρθε όλη η ομάδα με τους  προπονητές και τους παράγοντες. Στήσαμε μεγάλο φαγοπότι με σούβλες και ποτά, ενώ το γεγονός μετέδωσαν και δύο τηλεοπτικά κανάλια. Όταν η ΑΕΛ κέρδιζε τίτλους, η κυκλοφορία της λεωφόρου Ομονοίας έκλεινε, λόγω των διοργανώσεων που έκανα στο περίπτερο.

erotiseis-7-of-7

 

Η ζωή σας είναι συνυφασμένη με την ΑΕΛ, όμως η γυναίκα σας είναι μία αμετανόητη Ανορθωσιάτισσα. Πώς το διαχειρίζεστε αυτό;

Η Μαίρη συνδέει την ομάδα της με τον χαμό της Αμμοχώστου, οπότε δεν προσπάθησα ποτέ να της αλλάξω ομάδα. Φυσικά, όταν έπαιζε η ομάδα μου απέναντι στη δική της στο σπίτι γινόταν μακελειό.

 

Παρ’ όλο που είστε γέννημα - θρέμμα Λεμεσιανός, η γυναίκα σας κατάφερε να σας μεταφέρει την αγάπη της για την Αμμόχωστο;

Μετέφερε τη λατρεία της για την πόλη τόσο σε μένα, όσο και στα παιδιά μας. Και οι τρεις προσπαθούμε να της συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε, γιατί συνειδητοποιήσαμε πόσο υποφέρει. Είναι ένας ατέλειωτος αγώνας για τους πρόσφυγες.

erotiseis-3-of-7

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να ζήσετε στην Αμμόχωστο με ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, θα αφήνατε τη Λεμεσό;

Εγώ πρώτος από όλους θα πήγαινα στην Αμμόχωστο. Εδώ και 20 χρόνια μαζί με την Μαίρη δεν χάνουμε καμία εκδήλωση που γίνεται και αφορά το Βαρώσι. Ανήκουμε και οι δύο στην ομάδα «Αμμόχωστος η πόλη μας». Αρκεί να σας αναφέρω ότι για χάρη μου άλλαξε το καταστατικό της συγκεκριμένης ομάδας, ώστε να με δεχτούν, γιατί είμαι ο μόνος Λεμεσιανός. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος, όπως αγωνίζεται και ένας Βαρωσιώτης.

 

Σε όλα αυτά τα χρόνια που θυμάστε τον εαυτό σας, πόσο άλλαξε η Λεμεσός μας;

Ήταν απόλαυση η Λεμεσός όταν κατέβαινες από το Τρόοδος και πλησίαζες την πόλη, απολαμβάνοντας όλες αυτές τις στέγες από κεραμιδί που ήταν ομοιόμορφες. Τώρα, το μόνο που βλέπουμε είναι τεράστια κτίρια, που ανήκουν σε πέντε πλούσιους οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καν για την πόλη. Αυτοί δεν γράφουν την ιστορία της Λεμεσού, δυστυχώς την σκοτώνουν. Η παραλία μας έχει χάσει τον ήλιο της, λόγω της σκιάς που προκαλούν τα ψηλά κτίρια.

 

Τι είναι η εφημερίδα «Λεμεσός» για εσάς;

Είμαι πολύ δεμένος με την εφημερίδα. Γνωρίζω προσωπικά το προσωπικό, αφού τα γραφεία της είναι κοντά στο περίπτερο. Ενημερωνόμαστε για όλα όσα αφορούν την πόλη μας και σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι δωρεάν.

erotiseis-1-of-7

 

Διεθνολόγος

 

1. Τρία χρονιά πάγωμα διαπραγματεύσεων. Θεωρείτε ότι έχουμε πισωγύρισμα στο Κυπριακό;

Η στασιμότητα στο Κυπριακό τα τελευταία τρία χρονιά έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να προβεί σε νέα αρνητικά τετελεσμένα.

Πρώτον, ο Ερντογάν προχώρησε σε παραβιάσεις με παράνομες γεωτρήσεις στα οριοθετημένα και αδειοδοτημένα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, για εντοπισμό κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου.

Δεύτερον, με απροκάλυπτη παρέμβασή της στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα, η Τουρκία αλλοίωσε το αποτέλεσμα των παρανομών εκλογών στα κατεχόμενα.  Εξέλεγξε τον πλήρως ελεγχόμενο διχοτομιστή Ερσίν Τατάρ, παραμερίζοντας τον Μουσταφά Ακκιντζί. Η παρουσία Ακκιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδια της Τουρκίας.

Και τρίτον η Τουρκία προχώρησε στο «άνοιγμα» του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, της μοναδικής περιοχής στην κατεχόμενη γη που δεν έχει ακόμα εποικιστεί πλήρως  διαμορφώνοντας νέας αρνητικά τετελεσμένα επί του εδάφους.

 

2. Οι Τριμερείς Συνεργασίες έφεραν αποτέλεσμα;

Μπορεί να είναι σημαντικές στην ανάπτυξη ενεργειακής συνεργασίας με Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα, αλλά δεν είναι όμως από μόνες τους ικανές να θωρακίσουν, ούτε την κυπριακή ΑΟΖ, ούτε την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

 

3. Κάναμε λάθος εκτιμήσεις στην εξωτερική μας πολιτική; 

Τα γεγονότα κατέδειξαν τη διάψευση προσδοκιών ή και ψευδαισθήσεων της εξωτερικής μας πολιτικής

α) ότι η Τουρκία δεν διέθετε τεχνογνωσία και γεωτρύπανα και ότι δεν θα προχωρούσε σε παράνομες  γεωτρήσεις,

β) ότι οι Τούρκοι μπλοφάραν στην Αμμόχωστο και ότι η απειλή εποικισμού ήταν προεκλογικά κόλπα,

δ) ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κυρώσεις στην Τουρκία.

Εκ των πράγματων τίποτε από τα πιο πάνω δεν επιβεβαιώθηκε.

 

4. Θα είναι καθοριστικό το πρώτο τρίμηνο του ‘21 για το Κυπριακό;

Το πρώτο τρίμηνο που διανύουμε θα είναι απολύτως καθοριστικό για το ξεκαθάρισμα και την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Τουρκία και Ερσίν Τατάρ βάζουν απρόκλητα τη θέση για αλλαγή της συμφωνημένης βάσης με τη λύση των δυο κρατών. Δυστυχώς και από την δική μας πλευρά οι αναφορές για χαλαρή Ομοσπονδία, νέων ιδεών στη βάση του νεοφανούς όρου «Νέος Ρεαλισμός», το μόνο που κατορθώνουν είναι να δώσουν άλλοθι στην Τουρκία, στην προσπάθεια να αλλάξει τη βάση των συνομιλίων.  

 

5. Τι σημαίνει νέα αποτυχία στις διαπραγματεύσεις;

Από την έκβαση της επιτυχίας επανέναρξης των συνομιλιών με την άτυπη πενταμερή θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό το ξεκαθάρισμα του πλαισίου λύσης του Κυπριακού. Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό θα είναι εντελώς διαφορετική. Αποτυχία επανέναρξης συνομιλιών και νέο ναυάγιο σημαίνει οριστικό τέλος του Κυπριακού όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία 45 χρόνια. Η Τουρκία μετά από αυτό θα επιδιώξει να προχωρήσει σε πλήρη εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, θα επιχειρήσει διχοτόμηση της ΑΟΖ δια των οπλών και θα επιδοθεί σε μία προσπάθεια, είτε αναγνώρισης του ψευδοκράτους είτε της παρουσίας του, ως μη αναγνωρισμένη οντότητα σε οργανισμούς. Αυτό θα σημάνει ακόμα ένα βήμα προς την ολοκληρωτική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο Ύψωνας ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια μια πράσινη πολιτική, ώστε να φέρει τους δημότες του πιο κοντά στη φύση και το περιβάλλον. Αρκετά πάρκα εγκαινιάστηκαν, ενώ άλλα αναβαθμίστηκαν εντός της περιοχής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Λεμεσός», ακόμη τρία ολοκαίνουργια πάρκα θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Μάριος Νεοφύτου μας ανέλυσε όσα αφορούν τα νέα αυτά πάρκα.

 

Πάρκο Ελαιών

Ο κ. Νεοφύτου έκανε αρχή με την αναφορά του στον χώρο δίπλα από το γνωστό Πάρκο Ελαιών. Πρόκειται να ολοκληρωθεί εκεί ένας υπερσύγχρονος παιδότοπος που είναι σχεδόν έτοιμος, αφού περί τα τέλη του μήνα αναμένεται να δεχθεί παιδιά για ξέγνοιαστες στιγμές ατελείωτου παιχνιδιού. «Είναι ένας χώρος 1200 τ.μ., στον οποίο υπάρχουν τεχνικοί λόφοι και χυτό δάπεδο ασφαλείας για τα παιδιά. Θα είναι έτοιμο προς χρήση από τους δημότες μας, μόλις μας το επιτρέψουν, εν όψει και των μέτρων κατά της πανδημίας», δήλωσε.

parko-elaion-1-of-5

parko-elaion-3-of-5

parko-elaion-4-of-5parko-elaion-5-of-5

 

Πάρκο Τρικούπη

Ακολούθως, ο συνεντευξιαζόμενος μίλησε για τη δημιουργία του Πάρκου Τρικούπη, στην περιοχή Κλαδερής, βόρεια της υπεραγοράς Παπαντωνίου. «Ήδη τα σχέδια είναι έτοιμα και εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχτεί προσφορά για την κατασκευή του», σημείωσε. Συνεχίζοντας, μας εξήγησε πως εντός Φεβρουαρίου θα κατοχυρωθεί η προσφορά στον εργολάβο και σε 6 μήνες θα παραδοθεί. «Δηλαδή ευελπιστούμε πως μέσα Ιουλίου θα είναι έτοιμο», τόνισε. Πρόκειται για έναν χώρο 2000 τ.μ. στον οποίο θα δημιουργηθεί γήπεδο καλαθόσφαιρας, βοτανικός κήπος και φυσικά παιχνιδότοπος. Επίσης, όπως μας είπε, για τις ανάγκες του γηπέδου θα δημιουργηθούν και αποδυτήρια. Υπολογίζεται να στοιχίσει περί τις €200.000 και θα είναι ο μεγαλύτερος παιδότοπος του δήμου.

Parko-Trikoupi8

Parko-Trikoupi4

Parko-Trikoupi9

 

Πάρκο παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου μας αποκάλυψε πως θα δημιουργηθεί ακόμη ένα πάρκο στην αυτοστέγαση, παρά το Γυμνάσιο Ύψωνα. Είναι ένας χώρος πρασίνου 1800 τμ. με χώρο για τους γονείς και παιχνιδότοπο. Επίσης θα δημιουργηθεί σιντριβάνι και χώρο πρασίνου. «Στην ουσία θα λύσουμε ένα πρόβλημα της περιοχής, καθότι ήταν η μοναδική γειτονιά του Ύψωνα η οποία δεν διέθετε μέχρι σήμερα καθόλου πράσινο», υπογράμμισε. Το πάρκο αναμένεται να παραδοθεί εντός του καλοκαιριού.

Ολοκληρώνοντας, ο δημοτικός σύμβουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως παρ’ όλο που οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες, «καθημερινά δίνουμε αγώνα για συνεχή βελτίωση και των υφιστάμενων πάρκων. Στόχος μας είναι να τα κρατάμε σε καλή κατάσταση. Τόσο εγώ ως πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, όσο και ο δήμαρχος μας, δίνουμε τρομερή σημασία στα πάρκα του Ύψωνα», συμπλήρωσε.

Μπορεί οι συνθήκες να μην επέτρεψαν στον Δήμο Ύψωνα να φιλοξενήσει τον Άγιο Βασίλη στο υπέροχο Ipsonas Christmas Wonderland, αλλά αυτός κατέφθασε με άλλο τρόπο.

 

Ο Άγιος Βασίλης πάνω σε ένα στολισμένο άρμα φέτος και συνοδευόμενος από τη χορωδία του δήμου πέρασε από όλες τις γειτονιές του Ύψωνα και έστειλε μηνύματα πίστης, ελπίδας και αγάπης.

 

Φυσικά τα παιδιά άφησαν πίσω τους το βαρύ κλίμα που επικρατείτους τελευταίους μήνες και επιδόθηκαν σε χορούς, γέλια και φωτογραφίες.

131520880101644692911252908544754336069310355n

 

Αυτός ο στίχος του γνωστού τραγουδιού μου ήρθε στο μυαλό, όταν άκουσα και εγώ την ανακοίνωση του πολυχώρου Galactica Entertainment Cyprus για τερματισμό της λειτουργίας του. Μετά από 34 χρόνια μια επιχείρηση όπου έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, κλείνει, αφήνοντας μέσα στο εν λόγω κτίριο ένα σωρό από αναμνήσεις. Τις αναμνήσεις όλων μας. Εμάς σαν παιδιά αλλά και των παιδιών μας.
 


Για τα δικά μου παιδιά μπήκα και εγώ στον στίβο της πολιτικής. Για να μπορέσω, μέσα από την συμμετοχή μου στα κοινά να τους προσφέρω ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά ας εστιάσουμε στο πρόβλημα. Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο και πρέπει σε κάποια φάση σε αυτό τον τόπο να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη. Το πρόβλημα ονομάζεται, Νίκος Αναστασιάδης και οι λοιποί κυβερνητικοί του ακόλουθοι.Στο όνομα του Covid-19 είπαμε να βάλουμε όλοι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες νερό στο κρασί μας. Ακούσαμε και τηρήσαμε κατά γράμμα τις υποδείξεις των «ειδικών». Εγκλεισμός, κλείσιμο επιχειρήσεων (αφού η εστίαση ήταν το πρόβλημα είπαν), Lockdown 1, Lockdown 2, κλείσιμο Λεμεσού, κλείσιμο Πάφου. Βάλαμε τόνους νερού στο κρασί μας με αποτέλεσμα να πίνουμε μόνο νερό πλέον.Ο κόμπος έφτασε στο κτένι. Φτάνει. Μέχρι πότε να υπακούμε σε λάθος συνταγές; Μέχρι πότε θα πηγαίνουμε στην λάθος κατεύθυνση; Και επειδή πολλοί θα τρέξουν να μας βαφτίσουν αρνητές (η νέα καραμέλα) λέω υπεύθυνα πως ΝΑΙ πρέπει να προσέχουμε, ΝΑΙ πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Άλλο το ένα και άλλο. Αυτοί μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον «θάνατο».Γιατί, με τις εν λόγω αποφάσεις τους, οδήγησαν το Galactica στον θάνατο. Και σήμερα, είναι η εν λόγω επιχείρηση αλλά αύριο θα είναι η δική σου. Η μόνη ευκαιρία για να αλλάξουν τα πράγματα είναι στις εκλογές τους Μαϊου να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι ο κάθε πολίτης έχει την δικιά του κρίση για να αποφασίσει ποιος θα τον εκπροσωπήσει. Αν μετά από την τελευταία μας περιπέτεια δεν έχουμε βάλει μυαλό τότε το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.Κλείνοντας, θα δανειστώ την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Galactica παραφράζοντας την λίγο. Εύχομαι το Galactica να είναι η τελευταία επιχείρηση που πλήττεται και τερματίζει την λειτουργία της λόγω της σημερινής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Μάριος Σταδιώτης - Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού

Page 1 of 415

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top