Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

Aναδημοσίευση Άγγελος Νικολάου / Φιλελεύθερος

 

Μια ανθρώπινη τραγωδία κρύβεται πίσω από τα ευχάριστα νέα της αποκατάστασης της σπηλιάς στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου στο Μοναγρούλλι, που είχε σαν αποτέλεσμα την επιστροφή σπάνιου είδους φώκιας στην περιοχή εν αναμονή και της πρώτης γέννησης. Μια ιστορία που κρύβει τον ανθρώπινο πόνο των αγνοούμενων ανεξάρτητα από εθνικότητα. Η θαλάσσια σπηλιά στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου, βρισκόταν σε κακή κατάσταση μετά την καταστροφή που υπέστη στο παρελθόν, όπως αναφερόταν στο δελτίο Τύπου της ενημέρωσης του Υπουργείου Γεωργίας, μετά την αποκατάστασή της. Ψάχνοντας τι είχε συμβεί στο παρελθόν, η ιστορία μας πηγαίνει στο όχι μακρινό 2006, όταν άρχισαν οι ανασκαφές για την ανεύρεση αγνοουμένων, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.

Ουσιαστικά σημαντικό μέρος της σπηλιάς καταστράφηκε κατά τη διαδικασία ανασκαφών για εντοπισμό οστών αγνοουμένων μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. 

 

Κληθείς από τον «Φ», ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, επιβεβαίωσε ότι όντως δόθηκε πληροφορία στη ΔΕΑ από τρίτους στη βάση της Συμφωνίας Κληρίδη - Ντενκτάς για τους Αγνοούμενους της 31ης Ιουλίου 1997. Με βάση τη συμφωνία, είπε, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παράσχουν πληροφορίες για την τοποθεσία ταφών Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

 

Για τη θαλασσινή σπηλιά στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου δόθηκε πληροφορία ότι σκότωσαν και τοποθέτησαν στη σπηλιά τα πτώματα Τ/κ μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Κατά τις εκταφές εντοπίστηκαν οστά τριών Τ/κ τα οποία αφού ταυτοποιήθηκαν επιστράφηκαν στις οικογένειές τους. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη σπηλιά η οποία αποκαταστάθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου οι ανασκαφές άρχισαν τον Ιούλιου του 2006 και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

 

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2006 με τη χρήση βαρέου τύπου εκσκαφέων άνοιξαν την οροφή της σπηλιάς σε συγκεκριμένο σημείο που είχε δοθεί πληροφορία για ομαδικό τάφο δύο Τ/κ αγνοουμένων, κάτω από μια συκιά. Σύμφωνα με την πληροφορία που δόθηκε έγινε χρήση δυναμίτη για να καλυφθούν τα σώματα. Τελικά έγινε η εκταφή οστών τριών Τ/κ, τα οποία αφού ταυτοποιήθηκαν παραδόθηκαν σε συγγενικά τους πρόσωπα. Αργότερα μεταφέρθηκε χώμα για να κλείσει η τρύπα που άνοιξε, καταστρέφοντας ουσιαστικά τον εσωτερικό χώρο της σπηλιάς. Μέχρι τότε το 2006, προτού καταστραφεί η σπηλιά, αποτελούσε καταφύγιο για τη φρουτονυχτερίδα (rousettusaegyptiacus), γνωστή και ως νυχτοπάππαρος.

 

Σήμερα, κατά τις εργασίες αποκατάστασης αφαιρέθηκαν 420 κυβικά μέτρα χώμα και μεταφέρθηκαν από 21 φορτηγά. Η όλη εργασία ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις ημέρες υπό την επίβλεψη πολιτικού μηχανικού, ενώ ο εργολάβος ενήργησε στη βάση μελέτης.

 

Η αποκατάσταση της σπηλιάς στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου στο Μοναγρούλλι έδωσε τη δυνατότητα στη μεσογειακή φώκια να επιστρέψει και να μπορέσει να αναπαραχθεί. Αυτή τη στιγμή στη σπηλιά βρίσκονται τρία άτομα, ενώ αναμένονται γεννητούρια, τα οποία θα μπορούν να μεγαλώσουν με ασφάλεια. Συνολικά στο νησί βρίσκονται 19 φώκιες αυτή τη στιγμή. Μετά την επιτυχία να αποκατασταθεί η σπηλιά και να αποτελεί πλέον ενεργή περιοχή αναπαραγωγής της φώκιας, το επόμενο στοίχημα είναι η επιστροφή της φρουτονυχτερίδας στη σπηλιά. Ένα σπάνιο και αυστηρά προστατευόμενο είδος το οποίο συναντάμε μόνο στην Κύπρο σε όλη στην Ευρώπη, που για χρόνια έβρισκε καταφύγιο στην περιοχή και εξαφανίστηκε μετά την ανθρώπινη παρέμβαση το 2006. Η φρουτονυχτερίδα αριθμεί λιγότερα από 1.000 άτομα στο νησί.

 

Στις προσπάθειες για περαιτέρω προστασία της σπηλιάς τροχιοδρομείται ήδη η κήρυξη σε κρατικό δάσος της κρατικής χαλίτικης γης που βρίσκεται στην ζώνη προστασίας της παραλίας στην Κοινότητα Μοναγρούλλι. Για το θέμα αυτό έγιναν επαφές με την κοινότητα η οποία έδωσε τη συγκατάθεσή και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη βελτίωση του δρόμου από το κέντρο της κοινότητας με κατεύθυνση κατά μήκος της ακτογραμμής. Προς το σκοπό αυτό θα ζητηθεί η συγκατάθεση των ιδιοκτητών γης, ιδιωτών και της Εκκλησίας. 

 

Εκεί κρύβονταν οι άρχοντες όταν επιτέθονταν πειρατές

Η συγκεκριμένη σπηλιά, γνωστή στους τόπακες ως χωστόσπηλιος κρύβει ένα θρύλο και σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μοναγρουλλίου, Παρασκευά Ηρακλέους, η σπηλιά συγκοινωνούσε με την Αρχαία Αμαθούντα χρησιμοποιούνταν για να κρύβονται οι άρχοντες της εποχής από επιδρομές και πειρατές. Σύμφωνα με τον θρύλο, από τη σπηλιά φυγαδεύτηκε η βασίλισσα της Αμαθούντας για να σωθεί από τους Σαρακηνούς ληστές που κούρσεψαν το βασίλειό της, αφήνοντας μέσα σε αυτό κάποιο αμύθητο θησαυρό.

 

Σύστημα παρακολούθησης εν αναμονή του νυχτοπάππαρου

Οι εργασίες αποκατάστασης διενεργήθηκαν σε χερσαίο έδαφος, μερικά μέτρα από την είσοδο της σπηλιάς, η οποία βρίσκεται εντός της θάλασσας. Στόχος των εργασιών ήταν η βελτίωση της σπηλιάς, ώστε να καταστεί ακόμα πιο φιλόξενη για τις φώκιες και τις φρουτονυχτερίδες, χωρίς να αλλοιωθεί η φυσική της κατάσταση. 

Αρχικά απομακρύνθηκαν από τη σπηλιά εκατοντάδες κυβικά χώματος, τα οποία είχαν τοποθετηθεί προ ετών, καλύπτοντας την παραλία που υπήρχε εντός της σπηλιάς και μειώνοντας τον ωφέλιμο χώρο που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι φώκιες. Στις σημαντικότερες εργασίες αποκατάστασης συγκαταλέγονται επίσης η διαμόρφωση του χώρου εντός της σπηλιάς, η τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος στο άνοιγμα που υπήρχε στα βράχια και εφαρμογή μονωτικού υλικού, το οποίο δημιουργεί φυσικές συνθήκες, ιδανικές για τα δύο είδη.   

Μετά το τέλος των εργασιών, στη σπηλιά τοποθετήθηκε σύστημα παρακολούθησης, με τη βοήθεια του οποίου θα παρατηρείται η δραστηριότητα εντός της σπηλιάς. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι πολύ νωρίς μετά την αποκατάστασή της, η σπηλιά άρχισε να χρησιμοποιείται από άτομα της μεσογειακής φώκιας.

 

Πηγή: philenews.com

Αναδημοσίευση Μικαέλλα Μέσσιου / Offsite

 

Τριάντα εννέα (39) είναι μέχρι σήμερα συνολικά τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ.

 

Μια σημαντική παράμετρος είναι και οι τοκετοί οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις υπηρεσίες που προσφέρει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα του ΓεΣΥ.

 

Στην περίπτωση της γέννας ισχύει το ίδιο όπως και και σε άλλες επεμβάσεις και εγχειρήσεις, δηλαδή αν ο γιατρός και το νοσηλευτήριο είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ, τότε οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.

 

Δ/ντης ΟΑΥ: Δωρεάν είτε φυσική γέννα είτε καισαρική

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του ΟΑΥ κ. Αντρέα Παπακωνσταντίνου μας ανέφερε πως ο τοκετός είναι δωρεάν, νοουμένου πως ο γιατρός που ανήκει στην εν λόγω κλινική που θα γεννήσει μια γυναίκα είναι στο ΓεΣΥ.

Καισαρική ή φυσιολογική γέννα για τον δικαιούχο του γενικού συστήματος υγείας είναι το ίδιο, θα πάει να λάβει την υπηρεσία και είναι εντελώς δωρεάν, μας ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

 

Μπορεί να υπάρξει κάποια χρέωση για οποιαδήποτε υπηρεσία;

Αν κάποια γυναίκα επιλέξει μονόκλινο δωμάτιο, τότε το νοσηλευτήριο δικαιούται να χρεώσει την διαφορά μεταξύ μονόκλινου και δίκλινου αλλά τους έχει ζητηθεί η τιμή να είναι σε λογικά πλαίσια, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επιπλέον όπως μας δήλωσε ο Δ/ντης του ΟΑΥ, στις καλύψεις συμπεριλαμβάνεται και ότι άλλο χρειαστεί κατά την γέννα, όπως κάποια βοήθεια για ανώδυνο τοκετό (π.χ. επισκληρίδιος)

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, εάν κάποιο βρέφος χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγω να κρατηθεί για περισσότερη νοσηλεία, δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση, θα είναι δωρεάν.

 

Τεστ εγκύου

Για τα καθορισμένα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εγκυμονούσες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο που γνωρίζουν οι γυναικολόγοι στο τι καλύπτεται και ποιες εξετάσεις πρέπει να λάβουν οι έγκυες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

 

Τι γίνεται σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής

Στην περίπτωση που υπάρξει κάποια επιπλοκή, το περιστατικό θα το αναλάβουν οι γιατροί να το θεραπεύσουν και ο ασθενής θα επιστρέψει στο σπίτι του, χωρίς να του γίνει κάποια χρέωση – να πληρώσει επιπλέον.

Καθώς στην περίπτωση των τοκετών, όπως μας έχει αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό πράξεων, δηλαδή θα παραμένει σταθερή η τιμή μονάδας όπως την έχουμε καθορίσει και όσες γέννες κάνει το νοσηλευτήριο - η τιμή μονάδας του παραμένει η ίδια.

 

Αναλυτικά τα νοσοκομεία και οι κλινικές για τοκετούς:

 

Λευκωσία

Αρεταίειο 
Απολλώνειο 
Μητέρα και Παιδί
Πολυκλινική Λευκωσίας
EUROPEAN MEDICAL CLINIC 

 

Λεμεσός 

Mediterranean Hospital  
Ιατρικό Κέντρο Λεμεσού 
Κλινική Ζωοδόχου Πηγής  
Γυναικολογική κλινική Νίκος Γεωργιάδης (σε κατοπινό στάδιο)

 

Λάρνακα

Τίμιος Σταυρός 
Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ  
Κλινική Σωτήρος  
Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική Λεοντίδης-Άγιος Γεώργιος  
Γυναικολογική-Μαιευτική κλινική Χριστοφόρου

 

Πάφος

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Iasis Hospital

 

Ελ. Αμμόχωστος

Πολυκλινική Λητώ  

 

Πηγή: www.offsite.com.cy

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε μια μαθήτρια λυκείου στη Λεμεσό.Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό σήμερα το μεσημέρι και οι μαθητές του τμήματος της έχουν ήδη τεθεί σε αυτοπεριορισμό.Επίσης η μαθήτρια φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσιάστηκε στο σχολείο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.Τέλος να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα γίνουν οι σχετικές απολυμάνσεις στο εν λόγω σχολείο ενώ θα εφαρμοστούν και όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

 

Πηγή: www.alphanews.live

Με αφορμή τα 90χρονα της ΑΕΛ, η Λεμεσιανή ομάδα θέλει να στείλει ένα μήνυμα για το φαινόμενο της ρατσιστικής βίας και των διακρίσεων στην καθημερινότητά μας.

 

Η ΑΕΛ μαζί με το ΚΕΠΑΚΥ προχώρησαν στη δημιουργία αντιρατσιστικού φιλμ με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το πολύπλευρο θέμα του ρατσισμού.

 

«Οι διακρίσεις κατά των συνανθρώπων μας είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο μέσα στα γήπεδα όπου παίχτες γίνονται δέκτες λεκτικής ρατσιστικής βίας, αλλά και στην υπόλοιπη δημόσια ζωή μέσω συμπεριφορών κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται συνάνθρωποι μας λόγω φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων κτλ», αναφέρει η ανακοίνωση του αθλητικού συλλόγου.

 

Συνεχίζοντας, τονίζουν πως τα μέλη της ΑΕΛ στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων και ρατσισμού, αφού «το μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και η αποδοχή της κοινωνικής πολυμορφίας και διαφορετικότητας».

 

Παράλληλα, η συγκεκριμένη δράση σηματοδοτεί την έναρξη της αντιρατσιστικής καμπάνιας (συνέχεια της δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού) των ΑΕΛ-ΚΕΠΑΚΥ στα σχολεία.

Friday, 25 September 2020 16:09

#lemesolians No.95 Έλενα Μιχαήλ

Έλενα Μιχαήλ, Εκπαιδεύτρια, Κολόσσι

 

Η πόλη μας από παραδοσιακή, έχει μετατραπεί σε international business center και αυτό είναι κάτι που παρατηρείται μόνο στη Λεμεσό. Κατά την άποψή μου αυτό συμβαίνει γιατί οι Λεμεσιανοί είναι πιο open-minded, δηλαδή είναι ανοιχτοί σε θέματα κουλτούρας, πολιτισμού αλλά και στις επενδύσεις, με αποτέλεσμα να προσελκύουν πολλούς ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για μεγάλα έργα. Αν συνυπολογίσουμε και το θέμα των υδρογονανθράκων, θα έλεγα πως η Λεμεσός είναι το νέο Ντουμπάι.

Η  τέχνη του καράτε πάει πολλούς αιώνες πίσω. Τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές άθλησης ανάμεσα στα παιδιά και τους έφηβους, τόσο στη Λεμεσό, όσο και ευρύτερα στο νησί. Η εφημερίδα της πόλης μας παρευρέθηκε σε μια πρωινή προπόνηση του σωματείου παραδοσιακού καράτε «Zanshin», στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου και συνομίλησε με την πρόεδρο του κα Έφη Αριστείδου. Η λάμψη στα μάτια των παιδιών και η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, μας έσπρωξαν να μάθουμε περισσότερα για τις αρχές που πρεσβεύουν, τη σχέση δασκάλου με μαθητές και πως το συγκεκριμένο αυτό άθλημα «κτίζει» χαρακτήρα, στα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

 

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του σωματείου;

Αρχικά, να σας αναφέρω πως όλα τα μέλη του σωματείου λόγω της ενασχόλησης τους με το παραδοσιακό καράτε, τα άτομα αυτά έχουν μια απίστευτη ηρεμία, όπως μας αρέσει να λέμε. Επειδή, λοιπόν, μας άρεσε πάντα η ιδέα της εκπαίδευσης καράτε, καθώς οι αρχές και οι αξίες που προσφέρει οδηγούν σε αυτή την ηρεμία, δημιουργήσαμε το «Zanshin». Σκεφτήκαμε, πως θα ήταν καλό να διαδώσουμε αυτές τις αξίες σε όσο περισσότερους γίνεται. Φυσικά, έπρεπε να υπάρχει και ο κατάλληλος «sensei» (δάσκαλος), ώστε να τις μεταδώσει.

10819551513790945089568747446058356351278784n

 

Τι σημαίνει το όνομα του σωματείου σας;

«ZANSHIN» σημαίνει να είσαι σε ετοιμότητα. Σε κάθε κίνηση σου, να έχεις την κατάλληλη ψυχική και σωματική ετοιμότητα, να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση.

 

Ποιες οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύετε;  

Σεβασμός, πειθαρχεία, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αυτό-άμυνα και άλλα πολλά. Όλα αυτά όμως είναι αμοιβαία, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους, από μέρους μας προς τους άλλους, αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτά είναι τα ιδανικά που προσπαθούμε να μεταφέρουμε στους μαθητές μας.

10812336613790943489568903490125670374575772n

 

Γιατί επιλέξατε το παραδοσιακό καράτε;

Ο πρώτος λόγος είναι επειδή αποτελεί μια από τις πιο παλιές ιαπωνικές πολεμικές τέχνες, με μεγάλη ιστορία. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το σιότοκαν καράτε (παραδοσιακό), δεν είναι μια βίαιη πολεμική τέχνη, όπως πολλές άλλες. Αυτή μάλιστα είναι και η κύρια αιτία που όταν κάποιος προπονείται σωστά, μπορεί να κάνει καράτε εφόρου ζωής. Το σιότοκαν καράτε εκπαιδεύει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά ένα άτομο. Η σωστή προπόνηση μπορεί να δημιουργήσει ένα δυνατό και γερό σώμα για την υγεία, αλλά και την ασφάλειά μας όταν χρειαστεί. Κύριος σκοπός της, είναι να αντιληφθούν γονείς και μαθητές, ότι το καράτε που διδάσκουμε δεν χρησιμοποιείται, εκτός και αν είναι απαραίτητο.


Πώς «κτίζεται» ο χαρακτήρας μέσα από τη συγκεκριμένη πολεμική τέχνη;

Όταν κάποιος αθλητής μας κατανοήσει τις αξίες του καράτε, είναι επειδή δεν το έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αξίες ενός ανθρώπου φαίνονται από το χαρακτήρα του. Όταν είναι καλά δουλεμένες σε έναν αθλητή, τότε οι τσακωμοί αποφεύγονται στη ζωή του. Σημαντικό να αναφέρω, πως αυτές δεν μαθαίνονται ούτε σε ένα μάθημα, αλλά ούτε σε ένα μήνα. Χρειάζονται υπομονή και επιμονή, όχι μόνο από το δάσκαλο, αλλά και από τους γονείς, αφού η συνεργασία πρέπει να είναι αλληλένδετη.


10918883113790951256234798153250820248180178n

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την προπονήτρια.

Η προπονήτρια Έλενα Σάββα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και προπονείται στο άθλημα του παραδοσιακού καράτε για περισσότερο από 25 χρόνια. Κατέχει πολλές διακρίσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Έχει το βαθμό των 3DAN και είναι ένα άτομο που μεταφέρει στο χαρακτήρα της, τις πιο πάνω αξίες. Γνωρίσαμε το δάσκαλό της (Κώστα Νικηφόρου 7DAN, παγκόσμιος πρωταθλητής) και άλλους συναθλητές της και διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά, πως τα ιδανικά μπορούν να μεταδοθούν στο παραδοσιακό καράτε.

 

Που μπορούμε βρούμε τη σχολή σας;

Βρισκόμαστε στη οδό Σωτήρη Σκίπη στα Κάτω Πολεμίδια, πλησίον του καταστήματος «Festival Shoe» και «Α.Ε.Ζακακίου». Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί, για να δοκιμάσετε δωρεάν μαζί μας το άθλημα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  99 868455

10753380413790958989567354106347985565670930n

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας η CYMEPA και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, διοργάνωσαν καθαρισμό της παραλίας στη Λεμεσό.

 

Πέραν των 100 εθελοντών μάζεψαν σε μισή ώρα 55 κιλά σκουπίδια, από την Ακτή Ολυμπίων.

 

Η πρωτοβουλία του όλου εγχειρήματος ήταν του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Στέλιος» και η εκδήλωση διετέλεσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου, με την υποστήριξη του Δήμου Λεμεσού.

20200923102239

20200923103323

20200923103041

20200923101351

Page 1 of 371

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top