Παναγιώτα Καψούλη

Παναγιώτα Καψούλη

Ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ηµιορεινά αναµένεται το πρωί να επικρατεί παγετός.Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ και θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, κυρίως από µέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, κυρίως µετά το µεσηµέρι.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Κυριακή µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα και την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.

Βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο του Προέδρου της Εταιρείας και Αντιπροέδρου του Σωματείου Άρη Λεμεσού, Γιάννη Παναγή, έξω από την οικία του, σήμερα τα ξημερώματα.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στη 04:35 λήφθηκε πληροφορία για έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στη Λεμεσό.

 

Από τις πρώτες εξετάσεις που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημα και πως έχουν παρατηρηθεί υλικές ζημιές.

 

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

 

 

Πηγή: kerkida.net

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα θα επηρεάζει παροδικά την περιοχή μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 80 εκατοστά.Σήμερα θα παρατηρούνται αρχικά σε κάποιες περιοχές αυξημένες νεφώσεις, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και θα παραμείνει ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, το πρωί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης για να καταστεί αργά το απόγευμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 3 στα δυτικά και νότια παράλια και στους -6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Παγετός πιθανό να σχηματιστεί και σε περιοχές του εσωτερικού.Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Τατουάζ. Μια αρκετά παρεξηγημένη τέχνη στο παρελθόν, που έχει κατορθώσει εν έτει 2020 να γίνει αποδεκτό ακόμα και στους πιο αυστηρούς επαγγελματικούς χώρους. Πλέον, έχει μπει για τα καλά στη ζωή και στα σώματα μια μεγάλης μερίδας του κόσμου, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι όλων των ηλικιών αποφασίζουν να «στολίσουν» το σώμα τους με ένα ισόβιο έργο τέχνης. Ο tattoo artist και ιδιοκτήτης του Veil of Crows, Γιώργος Σαρκάς, μας μιλά για όσα τον γοήτευσαν στην τέχνη της δερματοστιξίας, ενώ μας επιστήνει και την προσοχή για όσα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν κάνουμε το μεγάλο βήμα.

 

Πώς πρωτοξεκίνησε η επαφή σου με το τατουάζ;

Με θυμάμαι να σχεδιάζω από πάντα. Με εντυπωσίαζαν τα τατουάζ και ξεκίνησα να «γεμίζω» τα σώμα μου με σχέδια σε μικρή ηλικία.

 

Πώς επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Έκανα το πτυχίο μου στον κλάδο του Graphic & Advertising Design και το μεταπτυχιακό μου στον κλάδο Visual Communication & Illustratrion. Τελείωσα τις σπουδές μου το 2011 και το 2015 αποφάσισα να κάνω το course για τατουάζ σε ένα φίλο και συνάδελφο, στον όποιο ήμουν μαθητευόμενος για περίπου ένα χρόνο. Μετά αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου στούντιο, το Veil of Crows στη Λεμεσό.

 

Θεωρείς πως το τατουάζ για τον περισσότερο κόσμο αποτελεί μόδα ή είναι κάτι που ήρθε για να μείνει;

Το τατουάζ δεν είναι κάτι καινούριο, αφού είναι μία από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, που μέχρι και σήμερα εξελίσσεται. Για κάποιους είναι μόδα ναι, όμως για κάποιους ήταν, είναι και θα είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης και τρόπος διακόσμησης του σώματός τους.

127923599790213288139018574747448221627941o

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο που έχεις κάνει σε πελάτη;

Έχω πολλά αγαπημένα σχεδία που έκανα σε πελάτες μου, δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να πω μόνο για ένα σχέδιο.

 

Έχεις πει ποτέ όχι σε κάτι που σου ζήτησαν; Για παράδειγμα κάποιο περίεργο σημείο ή κάποιο σχέδιο.

Αρνήθηκα πολλές φόρες να αναλάβω να κάνω ένα τατουάζ λόγω σχεδίου και σημείου. Συγκεκριμένα, αρνούμαι να κτυπήσω τατουάζ στο πρόσωπο του πελάτη, διότι δεν είναι και τόσο κοινωνικά αποδεκτό και δεν θα ήθελα να είμαι ο λόγος που μπορεί μετά ο πελάτης μου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε σε δουλειές, είτε γενικότερα.

 

Ποια η σχέση σου με τους πελάτες;

Η σχέση με τους πελάτες μου πιστεύω δεν θα μπορούσε να γινόταν καλύτερη. Υπάρχει σεβασμός, εκτίμηση και πολύ γέλιο. Περνούμε καλά σε κάθε συνάντηση και είναι σημαντικό. Με πολλούς από αυτούς έχουμε αναπτύξει πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη αλλά και τη στήριξη τους.

 

Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στυλ που προτιμάς;

Χτυπάω διαφορά στυλ τατουάζ, προσωπικά όμως μου αρέσουν πολύ δύο συγκεκριμένα στυλ. Το ένα είναι:  Black n’ Grey Realistic Tattoos (πορτρέτα και φωτορεαλιστικά, τοπία κτλ) και το άλλο στυλ είναι τα Colour Cartoon Tattoos (έγχρωμα τατουάζ με αστείους χαρακτήρες που τα περισσότερα είναι δικά μου custom σχεδία, τα όποια τα δημιουργούμε σε συνεργασία με τον πελάτη).

8267156622350890334589367390066105550635008o

 

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πιστεύεις πώς έχουν παρεξηγήσει τους tattoo artist;

Πολλοί τους έχουν παρεξηγήσει, όμως δεν τους αδικώ. Μεγάλωσαν με συγκεκριμένα στερεότυπα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έχουν ταυτίσει τα τατουάζ με τους «κακούς», που βλέπουν στις κινηματογραφικές ταινίες.

 

Πες μας 3 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε πριν κάνουμε τατουάζ.

Πριν κάνουμε ένα τατουάζ πρέπει να ξέρουμε ότι το στούντιο που θα διαλέξουμε, πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και καθαριότητας. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τη δουλειά που παράγει ο κάθε καλλιτέχνης και αν αυτή ταιριάζει με το δικό μας γούστο, καθώς επίσης και αν διαθέτει την ανάλογη εμπειρία. Τότε, θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε σε ποιον θα αναθέσουμε τη «διακόσμηση» του σώματός μας.

 

Τι θα συμβούλευες έναν νέο tattoo artist;

Πρέπει να είναι ώριμοι και αφοσιωμένοι, να ακολουθούν τα σωστά βήματα και με τη σωστή σειρά, να κάνουν το course τους, ενώ σημαντικό είναι να μάθουν ότι άφορα τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, το τατουάζ θέλει πολύ υπομονή, σταθερότητα, επιμονή, αφοσίωση και ωριμότητα. Η μηχανή τατουάζ δεν κάνει τον tattoo artist,  απλά τον βοηθά.

tattoo-2

 

       

Αντιπρόεδρο Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα

 

1. Με ποια αφορμή δημιουργήθηκε το Πο.Κε.Ν.Υ.;

Η αφορμή δημιουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα πριν από 15 χρόνια, ήταν μια έρευνα με βάση την οποία υπήρχε δραματική αύξηση των ατόμων που έκαναν χρήση ουσιών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών στις ηλικίες 12 και άνω, δηλαδή από την εφηβεία.  Αυτό ώθησε μια παρέα ανθρώπων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να λάβουν αποφάσεις, με τη βοήθεια του Μητροπολίτη κ.κ. Αθανασίου, να τις υλοποιήσουν και να βοηθήσουν τη νεολαία να βρει το δρόμο της.

 

2. Ποιος ο ρόλος του στην τοπική κοινωνία;

Το Πο.Κε.Ν.Υ. είναι ένα εθελοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που στοχεύει στην υγιή απασχόληση των παιδιών και των νέων, δρώντας με αυτό τον τρόπο προληπτικά και καταλυτικά στα προβλήματα της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας, τα οποία μαστίζουν τη νεολαία μας. Επιπλέον, στόχος μας παραμένει η διάπλαση μιας νέας γενιάς που να διακατέχεται από προσφορά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, που να αντιστέκεται στην παραβατικότητα και στην εξάρτηση και που να θεμελιώνεται σε στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον. Σκοπός του όλου προγράμματος είναι η πρόληψη της παραβατικότητας, της σχολικής βίας και της σχολικής διαρροής, η απόκτηση υγιούς αυτοσυνειδησίας και προσωπικότητας μέσα από την υγιή ενασχόληση των νέων και των παιδιών κατά τον ελεύθερο τους χρόνο. Επιπλέον αποσκοπεί στην εξωτερίκευση των ταλέντων και των ενδιαφερόντων των παιδιών, στην κοινωνικοποίηση τους, στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, δημοκρατικότητας, αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και ομαδικότητας ανάμεσα τους.

 

3. Ποιες δραστηριότητες προσφέρει;

Το πλούσιο χειμερινό πρόγραμμα του πολυδύναμου κέντρου μας, προσφέρει στη νεολαία μας αρκετές επιλογές όπως θεατρικό εργαστήρι, μαθήματα ρομποτικής, τοξοβολίας, ελληνικών και κυπριακών χορών, χαρτοπλεκτικής, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, ποδηλατικό όμιλο, καλοκαιρινό κέντρο προστασίας και απασχόλησης παιδιών από 4-13 ετών και καλοκαιρινό σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, κ.α. απασχολώντας μεγάλο αριθμό παιδιών από την περιοχή του Ύψωνα και τα γύρω προάστια. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον αείμνηστο δάσκαλο Ιωάννη Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν και ο κύριος εμπνευστής των προγραμμάτων του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα.

 

4. Πως βρίσκετε πόρους για να στηρίξετε τα προγράμματα και την λειτουργία του;

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι ενός εθελοντικού μη κερδοσκοπικού σωματείου όπως το ΠΟ.ΚΕ.Ν.Υ και δόξα το Θεό, 15 χρόνια από τη λειτουργία του, συνεχίζει απρόσκοπτα μέσα από τη στήριξη του Δήμου Ύψωνα, αρκετών επώνυμων και ανώνυμων χορηγών και μέσα από τις εκδηλώσεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια του έτους.

 

5. Πείτε μας δύο λόγια για την ετήσια συνεστίαση που ετοιμάζετε.

Για την καλύτερη προσφορά των υπηρεσιών μας προς νέους και γονείς, τη διατήρηση των δραστηριοτήτων, την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών και για την αποπεράτωση του οικήματος μας, διοργανώνουμε μεγάλη συνεστίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νέο Φιέστα» στον Ύψωνα, την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:30 μ.μ. Η συνεστίαση αυτή έχει καταστεί θεσμός για το σωματείο μας, καθώς έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο στον Ύψωνα και της γύρω περιοχής, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να έχουμε πάνω από 900 άτομα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές ομάδες του ΠΟ.ΚΕ.Ν.Υ. Επίσης στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος. Σας περιμένουμε όλους, για πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να καλείτε στο 99595295.

 

 

Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Ψηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή και μετά.

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Το πρωί θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τα ημιορεινά, ενώ νωρίς το πρωί παγετός θα υπάρχει και σε περιοχές του εσωτερικού. Το απόγευμα πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά, στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ενδεχομένως τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα υπήνεμα, αλλά πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, στα προσήνεμα. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ θα πνέουν τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα εξασθενήσουν σταδιακά το απόγευμα. Τη νύκτα θα σχηματιστεί παγετός στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Κυριακή θα παρατηρούνται και παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.

A. Πολυκάρπου / Brief

 

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα ποσά αναφορικά με τις άδειες οικοδομής που δαπανήθηκαν τους πρώτους δέκα μήνες του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Όπως φαίνεται μέσα από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που αναλύσαμε, την πλειοψηφία των ποσών που δαπανήθηκαν κατέχουν τα αστικά κέντρα καθώς και οι παραλιακές μας πόλεις. 
 


Συνολικά τους πρώτους δέκα μήνες του 2019 δόθηκαν 5,864 άδειες οικοδομής με τα ποσά να ανέρχονται σε 2,9 δις. Για τις αστικές περιοχές δαπανήθηκαν 2,2 εκ. ευρώ για 3,322 άδειες οικοδομής ενώ για τις αγροτικές περιοχές εκδόθηκαν 2,542 άδειες οικοδομής για 763,6 εκ. ευρώ.Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που βγαίνει από την ανάλυση μας είναι το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική αύξηση από το 2018 στα ποσά για τα αστικά κέντρα αφού τον περασμένο χρόνο είχαν εκδοθεί  2,931 άδειες οικοδομής αξίας μόλις 848,2 εκ. ευρώ ενώ για τις αγροτικές περιοχές τα ποσά φαίνεται να ήταν μεγαλύτερα το 2018 αφού δαπανήθηκαν 891,8 εκ. ευρώ για 2,401 άδειες οικοδομής. 

 


Παράλληλα, ένα ακόμα σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε- μέσα από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας - είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες άδειες οικοδομής για τους πρώτους δέκα  μήνες του 2019 δόθηκαν στη Λευκωσία ενώ τα μεγαλύτερα ποσά για ακόμα μια φορά δόθηκαν στη Λεμεσό. Την ίδια περίοδο, σε Λάρνακα και Αμμόχωστο οι άδειες οικοδομής είχαν παρουσιάσει μείωση στα δαπανώμενα ποσά.Επίσης, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Οκτώβριο 2019 ανήλθε στις 663. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €216,1 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 179,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 744 οικιστικές μονάδες.Αναλυτικότερα:

Στη Λευκωσία από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκαν 2,070 άδειες οικοδομής με τα ποσά να ανέρχονται στα 562,4 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση από το 2018 όπου και δόθηκαν 1,964 άδειες οικοδομής αξίας 498,5 εκ. ευρώ. 

Στη Λάρνακα για τους πρώτους δέκα μήνες του 2019 δόθηκαν 898 άδειες οικοδομής με τα ποσά να ανέρχονται στα 296,2 εκ. ευρώ σημειώνοντας μικρή μείωση από το 2018 όπου και είχαν δοθεί 873 άδεις οικοδομής αξίας 321,7 εκ. ευρώ. 

Στην Πάφο για την ίδια περίοδο εκδόθηκαν 858 άδειες οικοδομής συνολικής αξίας 254,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση από το 2018 όπου και εκδόθηκαν 641 άδειες οικοδομής συνολικής αξίας 166,1 εκ. ευρώ.

Η Λεμεσός, για ακόμα μια φορά, βρέθηκε στην πρώτη θέση των ποσών που δαπανήθηκαν για άδειες οικοδομής με τα ποσά να τριπλασιάζονται σε σύγκριση με το 2018 και ξεπερνώντας το 1 δις. Το 2019 εκδόθηκαν 1,780 άδειες οικοδομής συνολικής αξίας 1,6 δις ενώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2018 είχαν εκδοθεί 1,574 άδειες οικοδομής αξίας 531,5 εκ. ευρώ.
 
Στην Αμμόχωστο, η οποία ήταν η δεύτερη πόλη που σημείωσε μείωση στα ποσά αναφορικά με τις άδειες οικοδομής, εκδόθηκαν το 2019, 258 άδειες οικοδομής αξίας 160,1 εκ. ευρώ ενώ για το 2018 είχαν εκδοθεί 280 άδειες οικοδομής αξίας 222,0 εκ. ευρώ. 

 

Πηγή: www.brief.com.cy

Page 1 of 175

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top