Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Ώρες Λειτουργίας: 8πμ - 10μμ. Μετά τις 10μμ και μέχρι τις 8πμ της επομένης, ανοίγουν το φαρμακείο οι φαρμακοποιοί, μετά από τηλεφώνημα στην οικία τους, όταν ο ασθενής έχει συνταγή.

 

Παρασκευή 24/5/19

1. Κωνσταντινίδου Έλλη
Σπύρου Κυπριανού 55Β
, πλησίον KFC, Κάτω Πολεμίδια
25387225
, 25736114

 

 

2. Χριστοδούλου Γιάννης
Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α‘ 224
, δρόμος Παλαιού Νοσοκομείου, Λεμεσός
25828890
, 99526653

 

 

3. Αντωνιάδης Πόλυς
Αγίας Ζώνης 30
, έναντι εκκλησίας Αγίας Ζώνης, Λεμεσός
25358034
, 25356371

 

 

4. Χαραλάμπους Χρύση
Κολωνακίου 3
, δίπλα από Γυμνάσιο Λινόπετρας, Άγιος Αθανάσιος
25584040
, 96624646

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 έχει γίνει διακοπή νερού από τις 1:30μμ, στις περιοχές 216, 217, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 και 230 (Τα  3 πρώτα ψηφία του Κωδικού Αριθμού που αναγράφεται στο δεξιό μέρος του κάθε λογαριασμού).

 

Συγκεκριμένα, έχουν επηρεαστεί τα υποστατικά που βρίσκονται Ανατολικά της Λεωφόρου Νίκαιας (δρόμος νέου Νοσοκομείου) μέχρι την οδό Μακαρίου Γ΄ (δρόμος Μέσα Γειτονιάς) και νότια του υπεραστικού δρόμου μέχρι την Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄ και οδού Πάφου. Περιλαμβάνεται και η Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού.

 

Η διακοπή έχει γίνει για επιδιόρθωση βλάβης σε κεντρικό αγωγό υδατοπρομήθειας.

 

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιδιόρθωση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος Λεμεσού συγχαίρει την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ Λεμεσού για την κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου 2019, αφού επικράτησε στον τελικό της ομάδας του ΑΠΟΕΛ με 2-0. Είναι το 7ο Κύπελλό που κατακτά η ομάδα της πόλης μας μετά από 30 χρόνια.

 

Ο Δήμος Λεμεσού συγχαίρει την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και ευχόμαστε να μας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Του Γιάννη Τσουλόφτα Επιστημονικός Συνεργάτης

 

Ψηφίζοντας συνδιαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης


Πολλοί στην Κύπρο είδαν την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια λύση ανάγκης, μια διέξοδο μετά τα γεγονότα του 1974. Κάποιοι ακόμη, δεκαπέντε χρόνια μετά την ένταξη μας στην Ένωση, υιοθετούν ακόμη μονοδιάστατες επαρχιακές προσεγγίσεις, και την βλέπουν απλά ως ένα βήμα προώθησης του εθνικού μας προβλήματος και ως ένα μηχανισμό άντλησης πόρων.

 

Ωστόσο, η Ευρώπη είναι για τον απλό πολίτη κάτι πολύ περισσότερο από μια διέξοδος σε σχέση με το εθνικό μας θέμα. Αυτά που εμείς καθημερινά, ως μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, απολαμβάνουμε και θεωρούμε αυτονόητα, για πολλές περιοχές του κόσμου εκτός Ευρώπης, αποτελούν άπιαστα όνειρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κυρίως και πρωτίστως για τον απλό πολίτη το ευρωπαϊκό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο. Αυτό που διαφοροποιεί την Ευρώπη από την Ασία και την Αμερική, αυτό που κάθε Ευρωπαίος πρέπει πρώτα να εκτιμήσει και στη συνέχεια να υποστηρίξει και να προστατεύσει.

 

 

Από την μια έχουμε το ασιατικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο εξαντλεί τον άνθρωπο μέσα από την υπερεργασία και την ανισορροπία ανάμεσα σε οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες, και από την άλλη έχουμε το αμερικάνικο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο εξαντλεί τις ανθρώπινες δυνατότητες μέσα από τις εξοντωτικές ταχύτητες, την πλήρη απορρύθμιση που οδηγεί σε ένα άκρατο και ανηλεή ανταγωνισμό και την εργασιακή αβεβαιότητα.

 

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα ανάπτυξης, το ευρωπαϊκό μοντέλο είναι το μόνο που κρατά ισορροπίες μεταξύ οικονομικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, είναι συμμετοχικό και συναινετικό, σκέφτεται και ενεργεί με υπερεθνικούς όρους και προσδίδει ουσιαστική σημασία στην εκπαίδευση και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο έχει στην καρδιά του τον άνθρωπο χωρίς να είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη. Καταφέρνει να κρατά τις λεπτές και δύσκολες ισορροπίες ανάμεσα στους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, έτσι ώστε να μην βλάπτονται οι οικονομικές επιδόσεις της Ευρώπης στο πεδίο της διεθνούς οικονομίας. Καθορίζει ένα σύγχρονο ρυθμιστικό ρόλο για το κράτος, το οποίο πρέπει να παρεμβαίνει παροχικά και αναδιανεμητικά προς όφελος των λιγότερο ευνοούμενων αλλά χωρίς να πλήττει την ανταγωνιστικότητα της Ένωσης και των κρατών μελών της.

 

Βασική φιλοσοφία του ευρωπαϊκού μοντέλου είναι ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί ένα παραγωγικό και κατ’ επέκταση αναπτυξιακό παράγοντα και συμβάλλει στην οικονομική μεγέθυνση. Η προαγωγή της ασφάλειας και της ποιότητας στην εργασία είναι προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της απασχόλησης και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού. Η απουσία κοινωνικής πολιτικής συνεπάγεται οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

 

Η εξασφάλιση περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής αποτελούν στοιχεία τα οποία μπορούν να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων. Παραδείγματος χάριν, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για την υγεία και την παιδεία αποτελεί επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με πολλές θετικές οικονομικές συνέπειες. Η κατάταξη ανταγωνιστικότητας του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, στο οποίο ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Φινλανδία κατέχουν κορυφαίες θέσεις, αποδεικνύει ακράδαντα την καίρια σημασία της αλληλεπίδρασης αυτής.

 

 

Μπορεί το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης να είναι ένα μοντέλο που ακόμη δοκιμάζεται, έχει τα πισωγυρίσματά του και τις δυσκολίες του, ωστόσο είναι το μόνο διεθνώς που κρατάει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής αποδοτικότητας από τη μια και των αναγκών του απλού πολίτη και της προστασίας του περιβάλλοντος από την άλλη.

 

Είναι το μοντέλο που προσδίδει στην Ευρώπη μια αξιοπιστία, μια ευημερία και μια ήπια ισχύ και το οποίο άλλες περιοχές της υφηλίου μόνο να ζηλέψουν μπορούν. Ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές προασπιζόμαστε, ενδυναμώνουμε και συνδιαμορφώνουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα στην παγκόσμια ιστορία που ονομάζεται ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης.

Καινοτομία αποτελεί η πρώτη ανθοστόλιστη παρέλαση πεζοπόρων


Μια πολύ διαφορετική διάσταση δίνει φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων ο Δήμος Γερμασόγειας, ο οποίος έχει δουλέψει σκληρά για να φέρει εις πέρας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ανέφερε πως το σύνθημα είναι «Διαφορετικά Χρώματα, Διαφορετικά Σχήματα, Ένα Μπουκέτο – Η ομορφιά της Διαφορετικότητας».

 

Με καλοκαιρινή πλέον διάθεση, η πολυδιάστατη εκδήλωση των Ανθεστηρίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου παρουσιάζοντας ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ χρώματος και φωτός.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδιά η εκδήλωση αποτελεί δράση του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν οργανωμένα σύνολα κοινοτήτων Υπηκόων Τρίτων Χωρών.

 

«Σκοπός μας είναι να μετατραπεί ο συμβολισμός των Ανθεστηρίων σε ένα ηχηρό μήνυμα για αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική ένταξη και παρεμπόδιση της περιθωριοποίησης των υπηκόων τρίτων χωρών προάγοντας άμεσα την αλληλεπίδραση με τον ντόπιο πληθυσμό», συμπλήρωσε. 

 

 

Κατά το διήμερο στο χώρο στάθμευσης που θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και διακοσμημένος, θα λειτουργήσει έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν όχι μόνο να θαυμάσουν τη χάρη και την ομορφιά των φυτών και των λουλουδιών, αλλά θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους σε πολύ λογικές τιμές, για να βελτιώσουν και εμπλουτίσουν τους κήπους των σπιτιών τους.

 

Στο πλαίσιο των θεματικών δραστηριοτήτων, θα λειτουργήσουν περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεχτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου παραδοσιακοί τεχνίτες θα κάνουν επίδειξη της τέχνης τους και θα πωλούν τα προϊόντα τους.

 

 

Κυριάκος Ξυδιάς: «Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στις κοινότητες Υπηκόων Τρίτων Χωρών θα αποδοθούν τιμητικές πλακέτες σε εκπροσώπους των κοινοτήτων των Φιλιππίνων, της Κίνας, του Βιετνάμ και της Βουλγαρίας καθώς επίσης σε συνεργάτες του Δήμου Γερμασόγειας για την πολύτιμη προσφορά τους»


Σάββατο 8 Ιουνίου
Στις 7:00μ.μ, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη θα δώσει το έναυσμα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανθοστόλιστη παρέλαση πεζοπόρων, στην οποία θα συμμετάσχουν οργανωμένα σύνολα κοινοτήτων ΥΤΧ, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Στυλιανού, τις Μαζορέτες Λεμεσού, καθώς επίσης και σχολεία της Γερμασόγειας.

 

Στη συνέχεια, μουσικό πρόγραμμα από το εξαίρετο ανδρικό φωνητικό σύνολο «Ίλανδρον» και ακολούθως η ομάδα χορού Swing Latino θα παρουσιάσει ελληνικούς και ξένους χορούς. Από τις 9:00μ.μ. και μετά, δύο ώρες αφιερωμένες στον παραδοσιακό χορό, μουσική και τραγούδι, με την Άντρη Καραντώνη, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση του Sigma. Μετά τις 11:00 το βράδυ, ο DJ Γιώργος Ασημένος θα μας ταξιδέψει στο καλύτερο River Party.

 


Κυριακή 9 Ιουνίου
Στις 7:00μμ θα γίνει μια δεύτερη ανθοστόλιστη παρέλαση δια μουσικής, όπου θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας, οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Οργανωμένα Σύνολα ΥΤΧ και σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τα ταλαντούχα παιδιά της Χορωδίας της Αγίας Παρασκευής και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας και Κοράκου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας και οι Μαζορέτες Σώματος Κυπρίων Οδηγών θα μας ταξιδέψουν σε ένα υπέροχο μουσικό συναπάντημα. Ακολούθως μια αλλαγή προς το σύγχρονο με την Ακαδημία Χορού Olga Dance Academy.

 

Το υπέροχο διήμερο θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη με τη συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Γερμασόγειας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σόλωνα Κλαδά.

Λόγω της φιέστας της κυπελλούχου ομάδας της ΑΕΛ που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24.5.2019 και ώρα 7.15μ.μ. στη Λεμεσό, όπου αναμένεται να συμμετάσχει μεγάλος αριθμός φιλάθλων, πληροφορείστε ότι, οι ακόλουθοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση από τις 6.30μ.μ.:

 

1. Η Λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου (φώτα Εναερίου) μέχρι τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου

2. Η οδός Παναγιώτη Συμεού από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αναστάση Σιούκρη

3. Η οδός Τζων Κέννεντυ από τη συμβολή της με την οδό Φαναρίου μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄.

 

Να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί πομπή οχημάτων παραγόντων ποδοσφαιριστών και οπαδών της ΑΕΛ, που θα ξεκινήσει στις 6.30μ.μ. από το Τσίρειο Στάδιο και θα καταλήξει στο χώρο στάθμευσης του Εναερίου.

 

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις υποδείξεις των επί καθήκοντι μελών της Αστυνομίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

 

Παράλληλα, όσον αφορά στο χώρο στάθμευσης του Εναερίου, το νότιο τμήμα του θα παραμείνει κλειστό από τις 06.00-23.00 για προπαρασκευαστικές εργασίες για την φιέστα, ενώ από τις 17.00-23.00 θα κλείσει ολόκληρος ο χώρος στάθμευσης.

Βασικά μέτρα για τη πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν, σήμερα, μεταξύ των ωρών 12 μ. και 4 μ.μ., κυρίως στο εσωτερικό,  δίνουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά είναι η αποφυγή της συχνής έκθεσης στον ήλιο όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης -είναι σωστό να προτιμούνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός.

 


Επίσης, ελαφρό ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο, αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα, προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς.

 


Ακόμη, λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού, χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις ζεστότερες ώρες της μέρας -κατά τη διάρκεια της νύκτας καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά και πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες. Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.

 


Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

 


Ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι, τα άτομα που δεν είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε περιβάλλον όπου επικρατεί πολλή ζέστη και υγρασία, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή όπως διουρητικά, κ.α.
 


ΚΥΠΕ

Page 1 of 131

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top