Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα είναι το πιο δύσκολο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να κερδίσει, δήλωσε ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.
 


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Αντετοκούνμπο απαντούσε σε τηλεδιάσκεψη σε εκείνους που αμφισβητούν την αξία του φετινού πρωταθλητή λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από το lockdown που επέβαλε ο κορωνοϊός.
 


Στην τηλεδιάσκεψη μιλούσε για την επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο, και σε ερώτηση για το αν ο φετινός πρωταθλητής θα φέρει μαζί του έναν αστερίσκο, είπε: «Ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε ότι θα μπορούσε να έχει έναν αστερίσκο δίπλα του. Θα είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που θα μπορούσε ποτέ κανείς να κερδίσει». 


 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντετοκούνμπο με μέσους όρους 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ σε μόλις 30,9 λεπτά ανά αγώνα είναι φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου του MVP.

 


ΚΥΠΕ

 

Τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας  διασφαλίζοντας τα συμφέροντα τόσο της ΕΕ όσο και των κρατών μελών της, μετέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
 


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη με τον Σαρλ Μισέλ με κύριο θέμα συζήτησης το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) και το Πλάνο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου  Κορυφής της 19ης Ιουλίου.
 
Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για τις πρόσφατες εξελίξεις ως προς τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, «επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας  διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών μελών της».

 
Ο σεβασμός στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών καθώς και η δέσμευση σε σχέσεις καλής γειτονίας συνιστούν βασικές προϋποθέσεις τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να τηρούν, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος.
 


Αναφορικά με το ΠΔΠ και το Πλάνο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επανέλαβε αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ως νησιωτικό κράτος με δυσκολίες συνδεσιμότητας και απομόνωσης από την υπόλοιπη Ευρώπη.
 


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η κυπριακή οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες και στον τουρισμό, έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καλώντας την ΕΕ να συνδράμει αποτελεσματικότερα στην ανάκαμψή της.

 


Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυσή της για την επόμενη επταετία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε εκ νέου τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας της αυξανόμενης ροής μεταναστών επαναλαμβάνοντας την ανάγκη η ΕΕ να βοηθήσει ειδικά τα κράτη πρώτης γραμμής.

 
ΚΥΠΕ

 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποίησε τον κανονισμό που υποστηρίζει χώρες και περιφέρειες που είναι επιλέξιμες για το Μέσο Προενταξιακής Βοήθειας για τη Διασυνοριακή Συνεργασία, ώστε να επωφεληθούν από τα απλοποιημένα οικονομικά και νομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την καταπολέμηση της κρίσης COVID-19. Η τροποποίηση αφορά κυρίως τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία.Η τροποποίηση του μέσου προενταξιακής βοήθειας για τη διασυνοριακή συνεργασία θα ρυθμίσει άμεσα τις αναδυόμενες ανάγκες με ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο όσον αφορά τους εκτεθειμένους τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη ή ο τουρισμός, αναφέρει η Κομισιόν.Οι νέες διατάξεις μειώνουν τη διοικητική επιβάρυνση των διαχειριστικών αρχών και απλοποιούν τις διαδικασίες για τις ελεγκτικές αρχές. Ο τροποποιημένος κανονισμός επιτρέπει επίσης την εφαρμογή ποσοστού συγχρηματοδότησης 100% στην ΕΕ για τη χρήση 2020-2021, καθώς και την ευέλικτη μεταφορά κεφαλαίων μεταξύ τομέων προτεραιότητας. 


ΚΥΠΕ

 

Δεκαέξι συνολικά πτήσεις πραγματοποιούνται σήμερα  στο αεροδρόμιο Πάφου πραγματοποιούνται συνολικά 16 πτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports.


Πρόκειται για οχτώ αφίξεις και οχτώ αναχωρήσεις από και προς Βερολίνο, Άμστερνταμ, Κάουνας, Μπέργκαμο, Τελ Αβίβ, Μύκονο, Βαρσοβία και Θεσσαλονίκη. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από τη Ryanair και την Tui Fly Nederlands.


 
Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό πτήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται σταδιακά να αυξηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με την προσθήκη νέων προορισμών προς Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβακία.

 


Δεν αποκλείεται ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports στο πτητικό πρόγραμμα να προστεθούν τις επόμενες εβδομάδες και νέοι προορισμοί, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σύμφωνα με την Hermes Airports, ο προγραμματισμός των πτήσεων στηρίζεται στον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι αεροπορικές εταιρείες, η υλοποίηση του οποίου εξαρτάται από την ζήτηση και από τις επιδημιολογικές συνθήκες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 

KYΠΕ

 

Συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ πραγματοποίησαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τοποθετήθηκαν τα θέματα φοιτητικής ευημερίας για τα οποία ο Μακαριώτατος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και εξέφρασε την προθυμία του να διευρυνθεί η στήριξη που ήδη προσφέρει η Εκκλησία στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Πρύτανης Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής Παντελής Κελίρης,  Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου και  Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Κώστας Χόππας.  

 

tepak-esties-2

 

Για το σημαντικό ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, συμφωνήθηκε όπως διατεθούν για φοιτητές του Πανεπιστημίου 200 κλίνες στη νέα μεγάλη φοιτητική εστία που ανεγείρεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Λεμεσό. Εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι επί μέρους διευθετήσεις έτσι ώστε με την αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων το Φθινόπωρο οι φοιτητικές εστίες να αξιοποιηθούν από τους φοιτητές. Για τους όρους και διαδικασίες κατανομής των δωματίων στους φοιτητές, θα υπάρξει σχετική αναλυτική ανακοίνωση από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ.

 

tepak-esties-2

 

Με την καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας, το ΤΕΠΑΚ υπερδιπλασιάζει τις διαθέσιμες κλίνες στις φοιτητικές εστίες και αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ποιοτικής φοιτητικής στέγασης με προσιτό κόστος.  

 

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών αλλά και ευρύτερα της πανεπιστημιακής κοινότητας ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια και την αγάπη του Μακαριωτάτου προς τους φοιτητές και για το θερμό του ενδιαφέρον για την πρόοδο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

tepak-

 

tepak-arxiepiskop-1

 

Συνολικά 41 πτήσεις πραγματοποιούνται σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας προς διάφορες χώρες της Ευρώπης.
 
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 20 αφίξεις προερχόμενες από από Ρόδο, Αθήνα, Γενεύη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Heathrow, Dusseldorf, Ζυρίχη, Βουδαπέστη, Σόφια και Luton.
 
Θα πραγματοποιηθούν 21 αναχωρήσεις για Ρόδο, Αθήνα, Ηράκλειο, Γενεύη, Billund (Δανία) Βιέννη, Heathrow, Dusseldorf, Luton, Ζυρίχη, Βουδαπέστη και Σόφια.
 
Τις πτήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εταιρείες Olympic Air, Wizz Air, Swiss, Blue Air, British Airways, Cyprus Airways, Tuifly, Edelweiss, Austrian, Tui,  Wizz Air UK και Bulgaria Air.
 
Σημειώνεται ότι όλοι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν το Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών, να υπογράψουν μια σειρά δηλώσεων και, όπου είναι απαραίτητο, να ανεβάσουν στην πύλη του Cyprus Flight Pass πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει αρνητικό PCR για την ασθένεια Covid-19.

Στους χώρους του αεροδρομίου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβατών στο τερματικό κτίριο, σε όλους τους επιβάτες λαμβάνεται ο πυρετός, ενώ υπάρχουν ευδιάκριτες σημάνσεις για να υπενθυμίζουν στους επιβάτες ότι πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ακόμα στο τερματικό κτίριο δεν επιτρέπεται σε κανένα η είσοδος εκτός από τους επιβάτες και το προσωπικό του αεροδρομίου, έχει εντατικοποιηθεί η καθαριότητα σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου και έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 50 αντισηπτικά χεριών τα οποία είναι διαθέσιμα για το κοινό και το προσωπικό.

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν κακόβουλες ζημιές σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την εξιχνίαση τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.
 
Αναφορικά με τις επιθέσεις καταστροφής κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Αστυνομίας, με εκπροσώπους όλων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών .
 


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι κατά τη συνάντηση έχουν συζητηθεί τα υφιστάμενα μέτρα που ήδη λαμβάνονται και έχουν ανταλλαγή απόψεις και έχουν υποβληθεί εισηγήσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για ενίσχυση των μέτρων, αλλά και για λήψη περαιτέρω μέτρων, τα οποία θα ληφθούν από κοινού, από όλες τις πλευρές.
 
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι αποφασίστηκε ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε τακτική βάση με σκοπό την αποτροπή και ακόμα και την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών .
 
«Ο κόσμος, οι δράστες βασικά, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η καταστροφή τέτοιων υποδομών ενδεχομένως να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όταν γίνεται καταστροφή των υποδομών αυτών, αντιλαμβάνεστε ότι νεκρώνουν οι επικοινωνίες, οι κινητές τηλεφωνίες σε μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως κινδυνεύουν να μην έχουν το τηλέφωνο για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για την άμεση ανάγκη να επικοινωνήσουν είτε με την Αστυνομία είτε με τις Πρώτες Βοήθειες. Αλλά επίσης επηρεάζουν και την εύρυθμη λειτουργία και διάφορων επιχειρήσεων αλλά και του κόσμου γενικότερα», συμπλήρωσε.
 


Ο κ. Ανδρέου είπε, επίσης, ότι αναφορικά με τα θέματα τούτα έχουν εντοπιστεί 22 πρόσωπα από την Αστυνομία, για τα οποία έχουν σχηματιστεί εναντίον τους ποινικοί φάκελοι για το ότι είχαν εντοπιστεί διάφορες αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποκινούσαν άλλους να προβούν σε κακόβουλες ζημιές σε τέτοιες υποδομές.
 
«Οκτώ από τις υποθέσεις αυτές έχουν γίνει στην Επαρχία Λεμεσού. Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη διερεύνηση των πιο πάνω υποθέσεων με σκοπό την εξιχνίαση τους, αλλά επίσης και σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών γίνονται όλες εκείνες οι προσπάθειες για αποτροπή και επανάληψη τέτοιων κρουσμάτων», κατέληξε.


ΚΥΠΕ
 

 

Page 1 of 439

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top