Ραφαηλία Μενελάου

Ραφαηλία Μενελάου

Ώρες Λειτουργίας: 8πμ - 10μμ. Μετά τις 10μμ και μέχρι τις 8πμ της επομένης, ανοίγουν το φαρμακείο οι φαρμακοποιοί, μετά από τηλεφώνημα στην οικία τους, όταν ο ασθενής έχει συνταγή.

 

Παρασκευή 19/07/19

1. Μαλιώτη Χρυσάνθη
Γεώργιου Αβέρωφ 26
, βόρεια Φώτων FOUI, Πλησίον Λυκείου Αγίου Ιωάννη, Λεμεσός
25567939
, 99461515

 

 

2. Παναγιώτου Παναγιώτης
Αγίας Φυλάξεως 225
, 100 μ. από το round about Αγ.Φύλας, προς Αγία Φύλα, δίπλα από Sunfresh, Λεμεσός
25770930
, 25811860

 

 

3. Στεφανίδου Μαίρη
Επισκόπου Λαυρεντίου 6
, πάροδος έναντι ΙΝΤΕRCOLLEGE, Λεμεσός
25333726
, 25382177

 

 

4. Παπαδόπουλος Φίλιππος
Γεωργίου Α΄ 83
, έναντι Αστυνομίας Γερμασόγειας, Γερμασόγεια
25105282
, 25750820

Μεγάλη αναταραχή προέκυψε μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ «Ζητούν στέγη» όπου ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετατροπή του παλιού νηπιαγωγείου σε Παιδική Λέσχη. 
Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, ο οποίος έμεινε άστεγος λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε πίσω το κτήριο που ενοικίαζε, ισχυρίζεται ότι ο δήμος τους «έταξε» το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο για προσωρινή στέγαση έως ότου ανεγείρει το δικό του πολυδύναμο κέντρο σε τουρκοκυπριακή γη. 
Σε δηλώσεις τους η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τασούλα Γεωργιάδου και Μαρία Κλεάνθους αντίστοιχα, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτες με τα όσα διάβασαν στην εφημερίδα μας, καθώς θεωρούσαν «τελειωμένη υπόθεση» την παραχώρηση του νηπιαγωγείου για τις ανάγκες τους. Παραθέτουμε αυτούσια τα όσα μας εξιστόρησαν για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κτηρίου καθώς και γιατί θεωρούσαν ότι θα τους παραχωρείτο στο τέλος. 
Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, εκ μέρους του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου αντικρούει τα όσα λένε, παραθέτοντας την δική του πλευρά, με απτές μάλιστα, αποδείξεις.

 


Στο Κέντρο Ημέρας φιλοξενούνται 17 άτομα τα οποία είναι ενήλικες από 25 μέχρι 36 ετών. Δεν υπάρχει κανένας άλλο χώρος να τους δεχτεί και ο μόνος χώρος ήταν το Κέντρο Ημέρας που είχε ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό. Ο χώρος που στεγαζόμασταν κρίθηκε ως ακατάλληλος από τα Δημόσια Έργα εδώ και δύο χρόνια. Έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες ως σύνδεσμος για να βρούμε κάποιο χώρο να στεγαστούμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Έτσι αναγκαστήκαμε να φύγουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτές μας από το ανθυγιεινό αυτό περιβάλλον. Ο χώρος δεν ανακαινίστηκε γιατί ήταν αρκετά παλιός, ενώ και η ιδιοκτήτρια μας έκανε έξωση.

 

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών θέλοντας να μας βοηθήσει διεκδίκησε ένα κομμάτι Τουρκοκυπριακής γης πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Πολεμιδιών, το οποίο και μας παραχωρήθηκε, ώστε να κτίσουμε το δικό μας κτήριο, ένα πολυδύναμο κέντρο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

 

Έτσι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό από αρχιτέκτονα, με την έγκριση του δημάρχου. Όμως, ο όλος σχεδιασμός θα πάρει περίπου 4-5 χρόνια για να τελειώσει. Θέλει πολλά λεφτά και η διαδικασία είναι μακροχρόνια.

 

Πριν το Πάσχα μάθαμε ότι ένα νηπιαγωγείο στα Κάτω Πολεμιδια ήταν εγκαταλελειμμένο. Συναντηθήκαμε με τον κ. Αναστασίου και του ζητήσαμε όπως μας παραχωρηθεί για ένα χρονικό διάστημα, μέχρις ότου να ανεγερθεί το δικό μας κτήριο. Μας ξεκαθάρισε όμως ότι προοριζόταν για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Παράλληλα όμως, περίμενε απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού επιθυμία του ήταν όπως αυτές οι υπηρεσίες στεγαστούν σε ένα κομμάτι στον οικισμό Βερεγγάρια. Σε περίπτωση που εξασφάλιζε τη γη στα Βερεγγάρια, θα μας παραχωρούσε το νηπιαγωγείο για να στεγάσουμε το κέντρο μέχρι να μετακομίσουμε στο καινούργιο κτήριο. Μας τόνισε όμως ότι θα μελετούσε την πρόταση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο και θα μας ενημέρωνε. Δεν υπήρξε καμία γραπτή δέσμευση.

 

Μετά το Πάσχα, μας πήρε τηλέφωνο και όπως μας είπε χαρακτηριστηκά, «κανονιστήκαμε με τη στέγαση των Τεχνικών Υπηρεσιών στο Βερεγγάρια, γι’ αυτό στείλτε μου μια επιστολή που να αναφέρει ότι χρειάζεστε το νηπιαγωγείο για 4 ή 5 χρόνια. Παράλληλα σας διαβεβαιώνω ότι μίλησα με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ήταν θετικότατοι στην παράκλησή σας».

 

Ο σύνδεσμος με δικά του έξοδα τα οποία θα ξεπερνούσαν τις 150 χιλιάδες ευρώ θα έφτιαχνε το νηπιαγωγείο γιατί έχει πάρα πολλές ζημιές και στα 4 χρόνια όπου θα ολοκληρωνόταν ο δικός μας χώρος, θα τους το παραδίδαμε ανακαινισμένο. Μας είπε πως θα έθετε το όλο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα μας απαντούσε. Στην πορεία μας κάλεσαν στην Διαχειριστική Επιτροπή του δήμου για να δώσουμε διάφορες εξηγήσεις, όπως το κόστος, το χρονοδιάγραμμα, την επιστροφή του κτηρίου στον δήμο κτλ. Αφού τους εξηγήσαμε τα πάντα, θεωρήσαμε ότι πλέον ήταν τελειωμένη η υπόθεση.

 

Ταυτόχρονα, μιλήσαμε με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία μας ανέφερε ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον δήμαρχο ότι θα μας το δώσει. Λάβαμε διαβεβαίωση επίσης και από πολιτικούς αρχηγούς και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης.

 

Ξαφνιαστήκαμε αφάνταστα όταν μάθαμε μέσω του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ ότι δεν προτίθενται να μας παραχωρήσουν το νηπιαγωγείο, αλλά θα το μετατρέψουν σε Παιδική Λέσχη. Δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι ως κάτι που το χρειαζόταν ο δήμος.

 

Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του δημάρχου

 

Ακολούθως επικοινωνήσαμε με την Υπουργό, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι ο δήμαρχος θα το κάνει όντως Παιδική Λέσχη, αφού όπως μας είπε κάποιος την είχε διαβεβαιώσει ότι εμείς «βολευτήκαμε», ενώ ουσιαστικά είμαστε στον δρόμο με το σχολείο να παραμένει κλειστό.
 


Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πραγματική απόγνωση. Οι γονείς είναι απελπισμένοι γιατί μείναμε κρεμασμένοι χωρίς καμιά λύση. Το Κέντρο Ημέρας στην Λεμεσό αν δεν βρεθεί σύντομα λύση θα κλείσει τις εργασίες του. Χρειαζόμαστε επειγόντως χώρο και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Καλούμε τους αναγνώστες σας να μας βοηθήσουν στο ψάξιμο για ανεύρεση χώρου. Χρειαζόμαστε δύο χώρους για ενοικίαση, γιατί είναι δύσκολο να βρούμε ένα χώρο που να μπορεί να καλύψει 30 άτομα.

Μεγάλη αναταραχή προέκυψε μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΛΕΜΕΣΟΣ «Ζητούν στέγη» όπου ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετατροπή του παλιού νηπιαγωγείου σε Παιδική Λέσχη.

Ο Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό, ο οποίος έμεινε άστεγος λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε πίσω το κτήριο που ενοικίαζε, ισχυρίζεται ότι ο δήμος τους «έταξε» το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο για προσωρινή στέγαση έως ότου ανεγείρει το δικό του πολυδύναμο κέντρο σε τουρκοκυπριακή γη.

Σε δηλώσεις τους η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τασούλα Γεωργιάδου και Μαρία Κλεάνθους αντίστοιχα, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτες με τα όσα διάβασαν στην εφημερίδα μας, καθώς θεωρούσαν «τελειωμένη υπόθεση» την παραχώρηση του νηπιαγωγείου για τις ανάγκες τους. Παραθέτουμε αυτούσια τα όσα μας εξιστόρησαν για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κτηρίου καθώς και γιατί θεωρούσαν ότι θα τους παραχωρείτο στο τέλος.

Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, εκ μέρους του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου αντικρούει τα όσα λένε, παραθέτοντας την δική του πλευρά, με απτές μάλιστα, αποδείξεις

 

Καταρχάς, θέλω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε στο έργο τους.

 

Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν βρεθεί σε ένα αδιέξοδο και αντιδρούν λίγο «άτσαλα», ας μου επιτραπεί ο όρος, παρ’ όλα ταύτα εγώ θέλω να βάλω το θέμα κάτω από την αρχή, διότι είναι κάτι για το οποίο κάθε άλλο παρά να κατηγορηθεί ο Δήμος Πολεμιδιών έπρεπε.

 

Είμαστε οι μόνοι που τρέξαμε στο αίτημά τους και εξασφαλίσαμε τουρκοκυπριακή γη γύρω στις 6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, η οποία βρίσκεται πίσω από το Λύκειο και Γυμνάσιο των Πολεμιδιών. Στη συγκεκριμένη γη θα καλύπτονταν ανάγκες του ΣΚΕ Κάτω Πολεμιδιών καθώς και οι ανάγκες του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό.

 

Η γη έχει εξασφαλιστεί στο το όνομα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών. Θέλω να σας αναφέρω ότι επειδή υπήρχαν κάποιες διαδικαστικές δυσκολίες, σήμερα έχω επισκεφθεί την υπηρεσία Τουρκοκυπριακών περιουσιών και έχω υπογράψει με συγκατάθεσή μου, ούτως ώστε ένα μεγάλο μέρος από αυτό τον χώρο, περίπου τα 4/5, να παραχωρηθεί με ανεξάρτητο συμβόλαιο στον σύνδεσμο, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία.

 

Να πούμε επίσης, ότι όταν αντιμετώπισαν το πρόβλημα στέγασης, με δική μου πρωτοβουλία, επικοινώνησα με τον δήμαρχο Λεμεσού και του εισηγήθηκα να γίνει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για εξασφάλιση λυόμενων αιθουσών όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο το οποίο μας είχε παραχωρηθεί και να μπορέσουν να στεγάσουν τα παιδιά προσωρινά μέχρι να οικοδομήσουν τα δικά τους κτήρια.

 

Κάτι το οποίο έγινε, τουλάχιστον από όσον γνωρίζω από τον δήμαρχο Λεμεσού, έχουν παραχωρηθεί δωρεάν.

 

Αυτές είναι οι προσπάθειες, οι οποίες κάναμε εμείς. Υπάρχει ακόμη μία απόκρυψη γεγονότων, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου τυχαία και οφείλω να την αναφέρω. Ναι, είναι γεγονός ότι έχουν υποβάλει αίτημα στον Δήμο Κ. Πολεμιδιών, για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατά πόσο θα μπορούσε ο δήμος να τους παραχωρήσει το παλιό νηπιαγωγείο για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες προσωρινά.

 

Σύμφωνα με την επιστολή τους, ανέφεραν πως η παραχώρηση του νηπιαγωγείου θα ήταν για 2-3 χρόνια και όχι για 4-5 που αναφέρουν σήμερα. Ο δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία παρά το ότι υπήρχε η παρμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μεταστέγαση των τεχνικών υπηρεσιών σε εκείνο το κτήριο, κάλεσε τον σύνδεσμο ενώπιων της διαχειριστικής επιτροπής του δήμου για να αιτιολογήσει το αίτημα του, αλλά και για να ακούσουν οι συνάδελφοι ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια ξεκάθαρη απόφαση.

 

Όταν παρουσιάστηκαν, κάθε άλλο παρά έπεισαν την διαχειριστική επιτροπή για τις προθέσεις τους. Όταν ερωτήθηκαν από τα μέλη της διαχειριστικής για το έργο το οποίο προτίθεται να αναπτύξουν, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται να κάνουν ένα έργο το οποίο έχει τεράστιο κόστος. Μιλάμε για κατασκευές οι οποίες θα γίνουν μέσα σε ένα τουρκοκυπριακό τεμάχιο και θα στοιχίσουν μερικά εκατομμύρια, την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τι συνέβηκε στην περιοχή Μακένζι πριν μερικούς μήνες, όπου τουρκοκύπριος διεκδίκησε την περιουσία του, αναγκάζοντας του ιδιοκτήτες του κέντρου να κατεδαφίσουν το κτήριο και να του παραχωρήσουν την γη.

 

Διερωτώμαι, είναι ποτέ δυνατόν ένα συμβούλιο το οποίο είναι υπεύθυνο για να διαχειριστεί τόσο μεγάλα κονδύλια, να μην λάβει υπόψη ότι χτίζει πάνω στην άμμο; Αλλά είναι θέμα δικό τους.

 

Εκεί που δεν έπεισαν το δημοτικό συμβούλιο και τη διαχειριστική επιτροπή ήταν στο γεγονός, ότι στην ερώτηση εάν έχουν αυτά τα λεφτά, η απάντηση τους ήταν ότι θα τα βρουν από χορηγούς, το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς να είναι σαφείς.

 

Παράλληλα με όλα αυτά, είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την Παιδική Λέσχη του Δήμου Κ. Πολεμιδιών, η οποία απασχολεί 130 παιδιά. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η λέσχη στεγάζεται μέσα σε ένα από τα δημοτικά σχολειά του δήμου, όπου έχουν αυξηθεί οι ανάγκες του μιας και είναι ολοήμερο. Έτσι βρεθήκαμε ενώπιων αυτού του προβλήματος, το οποίο έπρεπε να το επιλύσουμε. Να προσθέσω ακόμη ότι η Παιδική Λέσχη αυτή τη στιγμή φιλοξενεί παιδιά μόνο μιας συνοικίας από τις έξι που έχει ο δήμος.

 

Γι’ αυτό σε συνάντησή μας με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου πριν από 2 μήνες, θέσαμε το θέμα της ανακαίνισης του νηπιαγωγείου. Η κα. Αιμιλιανίδου μας υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει το 50% του κόστους συντήρησης αλλά, παράλληλα μας τόνισε ότι είναι διατεθειμένη αν αδυνατεί ο δήμος, να θέσει το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο και να μας παραχωρήσει ακόμη και το 100% του κόστους ανακαίνισης του.

Σωτήρια ήταν η έγκαιρη ανταπόκριση Λοχία της Αστυνομίας για 7χρονο παιδάκι. Του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έσωσε τη ζωή του από πνιγμονή.

 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου, 2019, όταν οικογένεια με τα δύο ανήλικα τους παιδιά βρίσκονταν σε εστιατόριο στο Όμοδος για φαγητό. Σε κάποια στιγμή το 7χρονο κοριτσάκι της οικογένειας, άρχισε να μην αναπνέει, λόγω κατάπωσης φαγητού.

 

Αμέσως ο λοχίας της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν εκτός καθήκοντος στο ίδιο εστιατόριο με την οικογένεια του, άκουσε τις φωνές των γονιών και προσέτρεξε για βοήθεια.  Άμεσα το μέλος της Αστυνομίας, προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες Πρώτων Βοηθειών για διάνοιξη της αεροφόρου οδού. Με την πάροδο ενός λεπτού περίπου και τις ενδεδειγμένες ενέργειες του λοχία, το παιδάκι, το οποίο όπως φαίνεται είχε υποστεί πνιγμονή (απόφραξη τραχείας) από την κατάπωση φαγητού, επανέφερε τις αισθήσεις του.

 

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω μέλος της Αστυνομίας είναι κάτοχος πιστοποιητικού πρώτων βοηθειών, όπως και τα πλείστα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κάθε τρία χρόνια παρακολουθούν σχετικά μαθήματα πρώτων βοηθειών από εκπαιδευμένο προσωπικό και αφού επιτύχουν στις σχετικές εξετάσεις του Συνδέσμου και Τάγματος Αγίου Ιωάννη, ανανεώνουν το Πιστοποιητικό Πρώτου Βοηθού που κατέχουν.

 

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Το Dyslexia Centers Pavlidis Method – Limassol προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με ευαισθησία και ανθρωπιά, σε προσιτές τιμές, σε παιδιά από Προσχολική ηλικία μέχρι και σε ενήλικες.

 

Οι προγνωστικές, διαγνωστικές και οι αντιμετωπιστικές - θεραπευτικές υπηρεσίες βασίζονται στην 44άχρονη διεθνή ερευνητική & κλινική εμπειρία, του διεθνώς καταξιωμένου Εφευρέτη - Καθηγητή Γεωργίου Θ. Παυλίδη, σε γνωστά Πανεπιστήμια της Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

 

Η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα του τεστ και της μεθόδου Παυλίδη, αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα δεκάδων εκτεταμένων ερευνών, διεθνώς καταξιωμένων πανεπιστημίων.

 

Η διάγνωση μπορεί να γίνει έγκαιρα και έγκυρα από την προσχολική ηλικία με τα ακριβή - αξιόπιστα ψυχο-εκπαιδευτικά τεστ και με το μοναδικό διεθνώς βιολογικό, αντικειμενικό & Ακριβές Τεστ Παυλίδη - Pavlidis Test.

 

Απόδειξη της Διεθνούς μοναδικότητας και καταξίωσης του διαγνωστικού Αντικειμενικού Βιολογικού Τεστ Παυλίδη και της Μεθόδου Παυλίδη - Pavlidis Method, αποτελεί το γεγονός ότι προσέρχονται στα 37 κέντρα μας ενημερωμένες οικογένειες υψηλού μορφωτικού επιπέδου από 41 χώρες και 5 ηπείρους.

 

Το διεθνώς μοναδικό και πρωτοποριακό Τεστ Παυλίδη είναι αναγνωρισμένο με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Αγγλία).

 

Ερευνητικά και κλινικά αποδεδειγμένα, εξατομικευμένη, αποτελεσματική ψυχοκοινωνική, εκπαιδευτική αντιμετώπιση και συμβουλευτική, που βασίζονται στη Μέθοδο Παυλίδη, με τη χρήση Η/Υ, tablet και των εξειδικευμένων και αποτελεσματικών πολυμέσων μας.

 

Η εφεύρεση - τεχνολογία του Εφευρέτη-Καθηγητή Παυλίδη είναι τόσο προηγμένη, που την απέκτησαν διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια, όπως π.χ. Harvard, Boston, Columbia, Δανίας, Φινλανδίας κ.λ.π.

 

H Επιστημονική Διευθύντρια - Ειδική Παιδαγωγός στο Dyslexia Centers Pavlidis Method - Limassol Γεωργία Θεοχάρους υποστηρίζει πως «Η δυσλεξία είναι θείο δώρο μόνον όμως όταν γνωρίζουμε την ύπαρξή της και την αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά. Αντιθέτως, η άγνοια χειροτερεύει την ειδική μαθησιακή δυσκολία των δυσλεξικών».

 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

Ευαγόρα Λανίτη 95, Εκάλη, Λεμεσός Τ.Κ.:3111 ΤΗΛ: 00357 25771077 FAX: 00357 25771055 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) διοργάνωσε στις 10 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο/ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδότηση της Καινοτομίας» στο πλαίσιο του έργου CIDE NET (Creative and Innovation Driven Enterprises’ Network) Interreg BalkanMed, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος. 


Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης της καινοτομίας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και παράλληλα η ενίσχυση των δεξιοτήτων και η παροχή πληροφόρησης προς τις ΜμΕ σε θέματα άντλησης και διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία. 


Σε χαιρετισμό του ο Ανώτερος Λειτουργός και Συντονιστής του τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΒΕΛ κ. Νικόλας Ιορδάνου, αναφέρθηκε στους στόχους του έργου CIDE NET και κατ’ επέκταση στις νέες υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος και προσφέρονται προς στα μέλη του ΕΒΕΛ και στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. 


Ο κ. Ιορδάνου, υπογράμμισε την σημαντικότητα της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών, καθώς, καθίσταται απαραίτητη για την ολοκλήρωση της καινοτόμας ιδέας και ουσιαστική προς την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. 

 

evel2


Πρόσθεσε δε, πως ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή ενδελεχούς ενημέρωσης για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, η παρουσίαση των νέων σχεδίων στήριξης της καινοτομίας από το ΙδΕΚ με προϋπολογισμό €18 εκατομ. και η ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των επιχειρήσεων και συμβούλων στο σχετικό αντικείμενο. 

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Με την παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους στα θέματα εξεύρεσης ευκαιριών χρηματοδότησης των καινοτομιών της επιχείρησης τους από τον εμπειρογνώμονα σε θέματα καινοτομίας κ. Χρήστο Ζαχαριάδη. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων επιχειρηματικής καινοτομίας και των υπηρεσιών του Enterprise Europe Network Κύπρου από τον Επιστημονικό Λειτουργό του ΙδΕΚ, κ. Γιώργο Χρίστου. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Κλουδάς, Διευθυντής της Enoros Consulting παρουσίασε την διαδικτυακή υπηρεσία e-mentoring του έργου CIDE-NET, η οποία προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις. 


Μέσα από την υλοποίηση του CIDE-NET προβλέπεται η πραγματοποίηση στοχευμένων δράσεων με κύριο σκοπό την ενθάρρυνση των εταιριών για επένδυση και υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων προς αντιμετώπιση της ανταγωνιστικότητας, των προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την βελτίωση των καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας. 


Για ενημέρωση και συμμετοχή στα επόμενα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, μπορείτε να εγγραφείτε στη διαδικτυακή πλατφόρμα του έργου στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.cidenet.eu/

 

evel4

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου σας προσκαλεί στη ξεκαρδιστική κωμωδία του Κώστα Σχοινιού «Η ΜΑΡΙΚΚΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΥΚΑΡΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, η ώρα 8:00μ.μ. στο Αμφιθέατρο Α' Δημοτικού Σχολείου.

 

Συμμετέχουν: Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Χριστίνα Τερεζόπουλου, Βαγγέλης Ιωάννου, Μαρία Σάββα και Κωστάκης Κωνσταντίνου.
 

marikkou-lefkara

 

 

Page 1 of 187

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top