Εφημερίδα Λεμεσός

Εφημερίδα Λεμεσός

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Ο 14ος Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, η πιο δημοφιλής διοργάνωση σε ολόκληρη την Κύπρο με φήμη και προβολή διεθνώς, έρχεται να κερδίσει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

 


Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος το ενδιαφέρον χιλιάδων δρομέων, ενώ η συμμετοχή σημαντικών αθλητών όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό, κάνει τον αγώνα ακόμα πιο συναρπαστικό, καθώς αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ.

 


Ο 14ος Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θρύλο του αθλητισμού, Στυλιανό Κυριακίδη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 και επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει 6 διαφορετικές διαδρομές, για όλες τις ηλικίες, αντοχές και επιδόσεις.

 

Σάββατο 21 Μαρτίου: Primetel 5ΧΛΜ Εταιρικός Δρόμος: 09:00
Andrey & Julia Dashin’s Foundation – Δρόμος Νεολαίας: 11:00

 

Κυριακή 22 Μαρτίου: Μαραθώνιος Δρόμος: 07:30
                                    Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 07:40
                                    Petrolina 10ΧΛΜ Δρόμος Ενέργειας: 07:55
                                    Medochemie 5ΧΛΜ Ατομικός Δρόμος: 08:10

 

Όλες οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και οι ομαδικές δηλώσεις για τον “Primetel Εταιρικό Αγώνα Δρόμου 5ΧΛΜ” θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, ή μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.
Για πληροφορίες και εγγραφές: www.limassolmarathon.com.

 

Κάθε συμμετοχή στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αφού εξυπηρετεί έναν ιερό και κοινό στόχο, τη στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα δίδει τη δυνατότητα στους δρομείς, μέσω της εφαρμογής Give & Gain, να τρέξουν και να συγκεντρώσουν χρήματα για ένα φιλανθρωπικό σκοπό που θα επιλέξουν.

Στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει «τούρκικη» τουαλέτα, όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus FM 103,6

 

«Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι- ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό- μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τί ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα», δήλωσε στην εκπομπή ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

 

«Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (…) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται», πρόσθεσε.

 

«Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται», κατέληξε.

 

 

Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχει περιστατικό κοροναϊού στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε το «υπουργείο υγείας» που εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση με συστάσεις για τα μέτρα προφύλαξης του κοινού.


 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο «υπουργείο υγείας» έγινε σήμερα μια πρώτη σύσκεψη για το κοροναϊό και για την αξιολόγηση της κατάστασης και των πιθανών κινδύνων. Αποφασίσθηκαν επίσης τα μέτρα αποτροπής αλλά και χειρισμού εάν εμφανισθεί κάποιο περιστατικό.


 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόκειται για ιό του πνευμονολογικού συστήματος, αναφέρονται επίσης στοιχεία που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χθες για τα κρούσματα παγκόσμια που ανέρχονται σε 581, τα 571 εξ αυτών στην Κίνα. Σημειώνει επίσης ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής σε 10 χώρες, σύμφωνα με τον WHO. 


 
Περιλαμβάνονται επίσης ενδείξεις του ιού στον άνθρωπο και συστήνονται μέτρα πρόληψης.

 

ΚΥΠΕ

Σε αποκοπές αμοιβών, ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, εν είδει χρηματικών άτυπων προστίμων, προέβη σε πρώτη φάση ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, ως αντίδραση για τις καταχρήσεις – υπερχρεώσεις που παρατηρήθηκαν από μερίδα γιατρών (ερευνήθηκαν 124 πάροχοι), στους πρώτους μήνες της λειτουργίας του ΓεΣΥ. Ο ΟΑΥ εμφανίζεται αποφασισμένος να μην περιοριστεί στις χρηματικές αποκοπές.

 

Όπως αναφέρθηκε χθες στη διάρκεια συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό του ΟΑΥ για το 2020, ο οργανισμός συνεχίζει να διερευνά καταγγελίες και άλλα στοιχεία που έχει ενώπιόν του για καταχρήσεις και υπερχρεώσεις, απέστειλε επιστολές στους εμπλεκόμενους για κατάθεση πρόσθετων στοιχείων και πληροφοριών και αναλόγως των απαντήσεων θα λάβει αποφάσεις για κάθε μία περίπτωση.

 

Σε γενικές γραμμές, ο ΟΑΥ κρίνει ικανοποιητική τη λειτουργία του ΓεΣΥ, χωρίς να παραγνωρίζει κάποια προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, είτε στο λογισμικό, είτε στη συμπεριφορά κάποιων γιατρών και κάποιων ασθενών, αλλά και στην απρόσκοπτη διάθεση κάποιων φαρμάκων.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Υγείας υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις προς τον πρόεδρο και τα διευθυντικά στελέχη του ΟΑΥ, ωστόσο, λόγω χρόνου, οι απαντήσεις θα σταλούν γραπτώς και ενδεχομένως να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρία. Ο ΟΑΥ επείγεται για έγκριση του προϋπολογισμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ρευστότητας τους επόμενους μήνες και η Βουλή θα καταβάλει προσπάθεια να εγκριθεί ο προϋπολογισμός αρχές Φεβρουαρίου.

 

Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή, προκύπτει ότι από τους 1.800 δικαιούχους που κατά μέσο όρο ήταν εγγεγραμμένοι στον κατάλογο κάθε προσωπικού γιατρού στα αρχικά στάδια του συστήματος, σήμερα ο μέσος όρος των ασθενών ανά γιατρό μειώθηκε στους 1.370. Οι παιδίατροι, στα αρχικά στάδια, είχαν από 1.650 ανήλικους εγγεγραμμένους, ενώ σήμερα μειώθηκαν στους 875. Οι πιο πάνω διαφοροποιήσεις βελτίωσαν το επίπεδο εξυπηρέτησης των δικαιούχων και μείωσαν τους χρόνους αναμονής, μαζί με το δικαίωμα που δόθηκε για αλλαγή προσωπικού γιατρού στους τρεις μήνες, το οποίο αξιοποίησαν μέχρι στιγμής 150.000 άτομα Το σύστημα διαθέτει σήμερα 475 προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες, 188 παιδίατρους και περίπου 1.320 ειδικούς γιατρούς.

 

Πηγή: politis.com.cy

Τρεις τόνοι, κυρίως κατσικίσιου κρέατος, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα σε φορτηγό στην κατεχόμενη Λεύκα από την «μονάδα ενάντια στα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο» της «αστυνομίας».


 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, για την υπόθεση συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ένας άνδρας 40 ετών. Πιστεύεται ότι το λαθραίο κρέας είχε περάσει από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες.



ΚΥΠΕ

Τις δέκα πρώτες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία της κάθε κατηγορία (γυμνάσιο, λύκειο) που προκρίθηκαν στην Δεύτερη Εργασία της Εθνικής Φάσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής, η οποία αφορά την ετοιμασία έκθεσης στατιστικού περιεχομένου ως αποτέλεσμα επεξεργασίας ενός συνόλου δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.


 
Στην Πρώτη Εργασία, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, έλαβαν μέρος 85 ομάδες από όλη την Κύπρο αποτελούμενες από 249 μαθητές γυμνασίου και λυκείου.


 
Η Πρώτη Εργασία περιλάμβανε το τεστ βασικών γνώσεων στατιστικής, το τεστ χρήσης επίσημων πηγών στατιστικών δεδομένων και το τεστ ερμηνείας στατιστικών εκθέσεων.


 
Οι ομάδες που προκρίθηκαν προέρχονται από τα ακόλουθα γυμνάσια: Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, Λανίτειο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Δροσιάς, The English School, Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, Λανίτειο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, Terra Santa College, Xenion High School και Γυμνάσιο Λινόπετρας.


 
Επίσης, από τα λύκεια, οι ομάδες που προκρίθηκαν προέρχονται από τα ακόλουθα σχολεία: Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ, Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Λύκειο Ιδαλίου, Λύκειο Αραδίππου, Terra Santa College, Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Λανίτειο Λύκειο, Xenion High School και Λύκειο Λατσιών.

 

ΚΥΠΕ

Friday, 24 January 2020 15:26

Τα φιλαράκια τα καλά...

Από τα πιο αγαπημένα παιδιά της αθλητικής κοινωνίας, Διαμαντής και Κισσονέργης!


Ανδρέας Κισσονέργης

KISSOS


Ο Ανδρέας Κισσονέργης, 12 χρονών πηγαίνει στα τσικό του Απόλλωνα. Αθλητικά παπούτσια δεν είχε. Ο φροντιστής Νίκος Βουτσαράς του δίνει ένα ζευγάρι άλλου ποδοσφαιριστή. Ο ιδιοκτήτης των παπουτσιών έρχεται, τα ψάχνει, δεν τα βρίσκει, και βάζει τις φωνές στον μικρό Κισσονέργη. Αυτός προσβάλλεται και φεύγει.


Ο αξέχαστος Κωστής Κολώτας, γνωστός Αρηανός, τον παίρνει στον ΑΡΗ. Από το σχολείο στο ΓΣΟ με τα πόδια, το μαθαίνει ο Κολώτας και διευθετεί μέσον του ταμείου του σχολείου και του αγοράζουν ένα ποδήλατο.

 

Πρώτος του προπονητής ο αείμνηστος Κοτσώνης, τον ρίχνει στα βαθιά από την ηλικία των 15 χρονών, στον αγώνα ΑΡΗ-Ανόρθωση, στη θέση του έξω αριστερά.
Το 1970-1973 βρίσκεται στην Ελλάδα για σπουδές στην Γυμναστική Ακαδημία, όμως κάθε Σάββατο ταξιδεύει για Κύπρο. Αγωνίζεται την Κυριακή με τον ΑΡΗ και το βράδυ ξανά πίσω στην Ελλάδα.


Ολοκληρώνει τις σπουδές και επιστρέφει στον ΑΡΗ. Από το 1979 μέχρι το 1982 αγωνίζεται ανελλιπώς σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Κύπρου. Γράφει λαμπρή καριέρα, τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν χαρακτήρας. Το 1983, σε ηλικία 29 χρονών, αποχαιρετά με αγάπη τον ΑΡΗ και μεταπηδά στον Απόλλωνα. Αγωνίζεται το 1983 - ‘84 σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος όπως και στο πρωτάθλημα ΟΥΕΦΑ.


Ο  Κισσονέργης, ο αγαπητός των φιλάθλων Κίσσος, τερματίζει την καριέρα σε εκείνα τα αποδυτήρια, που, όταν πρωτοπήγε, δώδεκα χρόνων παιδάκι, έφυγε πικραμένος και προσβεβλημένος, για ένα ζευγάρι δανεικά παπούτσια. Πρέπει, σήμερα, να είναι υπερήφανος για όσα πολλά πρόσφερε στο κυπριακό ποδόσφαιρο.


Ξεκινά δεύτερη διαδρομή, την προπονητική, που και αυτή του χάρισε όσα ένας άνθρωπος του αθλήματος ονειρεύεται. Φτάνει στην τιμητική θέση ως προπονητής στην Εθνική Ελπίδων Κύπρου. Αναδεικνύει τον Εθνικό Άχνας ως ομάδα της χρονιάς, ενώ το 1995 αναλαμβάνει την ΑΕΛ από όπου αποδεσμεύεται ενώ έφερε την ομάδα στην τιμητική, για εκείνη τη χρονιά, 5η θέση της βαθμολογίας.


Μετά την αντικατάσταση του Κίσσου η ΑΕΛ πήγε διαβάθμιση.

 

Ευτύχησε ως ο πρώτος προπονητής στην ενοποίηση των ομάδων ΑΠΟΠ και Ευαγόρα, όπως και εί-ναι αυτός που ανέβασε τον ΑΡΗ από τη Β' στην Α' κατηγορία. Ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπαδήμα, τον α. Αντρο Κοτσώνη και Κράους.
 


Δήμος Διαμαντής

 

-2

 

Αναφέρομαι στον Δήμο, και στη σκέψη ο Μάστρε Ευάνθης, ο πατέρας του,  ένας από τους πιο αγνούς και αγαπημένους μου φιλάθλους. Το οίκημα του ΑΡΗ βρισκόταν στην οδό Αθηνών σε ανώι με το Δήμο να μάθει απ' έξω πόσα σκαλιά έπρεπε να ανεβεί αφού η συνοδεία με τον πατέρα του ήταν καθημερινή.


Από το ποδόσφαιρο στη γειτονιά, όπως όλα τα παιδιά, στη Μικτή του Λανιτείου Γυμνασίου τον εντοπίζει ο Κοτσώνης και καλεί τον Ευάνθη, «να φέρεις τον μιτσή στην ομάδα». Στις 05/04/69 εκδίδεται η ταυτότητα του με Αρ.9308.


Ευτύχισε και αυτός στο Λανίτειο Γυμνάσιο να έχει διευθυντή τον Κωστή Κολώτα, και καθηγητή του τον Μαρίνο Μιτέλλα, δυο αγνούς φίλαθλους, οπαδούς του ΑΡΗ, που τον ενεθάρρυναν στην πορεία του για τα μεγάλα γήπεδα. Μια φινέτσα ο Δήμος μέσα στα γήπεδα, γνωστός πλακατζής, δεχόταν τα πειράγματα του  Κοτσώνη. «Όλοι ίδρωσαν την φανέλα, του Δήμου δεν χρειάζεται να την πάρει για πλύμα, ούτε την λέρωσε ούτε την ίδρωσε».


Με τον Κράους προπονητή διέπρεψε για τέσσερα χρόνια από το 1977 μέχρι και το 1981. Εκτιμά ότι, «το πολυτιμότερο από όλα τα έπαθλα που κέρδισε με τον ΑΡΗ ήταν το βραβείο ήθους». Ένας που γνωρίζει το απαράμιλλο ήθος του Διαμαντή δεν θα εκπλαγεί γι' αυτή του την εκτίμηση.

 

-5

Διαμαντής με Γιώργο Παρασκευά


Κι' αυτός για σπουδές στην Αθήνα, αγωνίζεται με ερασιτεχνικές ομάδες όπως και με την ομάδα του Μοντ Παρνές, όπου και εργάζεται για τα προς το ζην. Το λέει με καμάρι: «Δούλευα στο καζίνο λαντζέρης για να μπορέσω να σπουδάσω». Με το δίπλωμα του γυμναστή, πίσω στα αποδυτήρια του ΑΡΗ.


Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ο Ανδρέας Λαζαρίδης, τον χρήζει διεθνή, και το 1977 και 1978 αγωνίζεται με την Εθνική Ανδρών στα παιχνίδια με την Αγγλία και την Πορτογαλία. Ο διορισμός στη δημόσια εκπαίδευση αργούσε, γυρίζει πίσω στην Αθήνα όπου διορίζεται καθηγητής σε ένα από τα πιο γνωστά κολλέγια της Ελλάδας, το Ελληνοαμερικάνικο στο Ψυχικό, με μαθητές παιδιά πρέσβεων, διπλωματών, πρωθυπουργών, όπου μένει από το 1981 μέχρι το 1991.


Επιστρέφει στην Κύπρο, με όλες τις εμπειρίες και όλα τα διπλώματα προπονητικής στο χέρι. Μαζί με τον πολύ καλό του φίλο και συμποδοσφαιριστή στον ΑΡΗ, καταξιωμένο προπονητή τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ξεκινά το προπονητικό δίδυμο Μιχαηλίδης - Διαμαντής σε μια προσφορά από μικρές και μεγάλες ομάδες μέχρι την Εθνική Κύπρου.


Σημειώνεται ότι ο Δήμος υπηρέτησε το Εθνικό μας συγκρότημα για τρία χρόνια χωρίς να παίρνει μισθό, αφού το κονδύλι της ΚΟΠ δεν κάλυπτε αμοιβή για βοηθό προπονητή.



Του Τάκη Μιχαήλ
 

Page 1 of 111

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top