Εφημερίδα Λεμεσός

Εφημερίδα Λεμεσός

Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Nunc auctor mauris tempor leo aliquam vel porta ante sodales. Nulla facilisi. In accumsan mattis odio vel luctus.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, μισθό βουλευτή θα λαμβάνουν οι δήμαρχοι των μεγάλων δήμων που θα δημιουργηθούν στον πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΤΑ, ενώ οι δήμαρχοι των μικρότερων δήμων θα λαμβάνουν ποσοστό 70%-80% του μισθού του βουλευτή, αναλόγως.

 
Να σημειωθεί, πως ο μεικτός μισθός του βουλευτή (περιλαμβάνει και περίπου €1.000
για γραμματειακές υπηρεσίες) κυμαίνεται στις €6.500 και τα «καθαρά» γύρω στις €4.500.


Στους δήμους των οποίων οι δήμαρχοι θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό με βουλευτές περιλαμβάνονται οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, καθώς και δήμοι των oπoίωv οι εκλογείς υπερβαίvoυv τις 20.000. 


Όσον αφορά τους υπόλοιπους δήμους (των ελευθέρων περιοχών) ισχύουν τα ακόλουθα:
(α) Σε δήμους των oπoίωv οι εκλογείς δεν υπερβαίvoυv τις 3.000 καταβάλλεται ποσοστό 60% του μισθού του βουλευτή

(β) Σε δήμους των oπoίωv οι εκλογείς υπερβαίvoυv τις 3.000, αλλά δεν υπερβαίvoυv τις 5.000: 70%

(γ) Σε δήμους των o- πoίωv οι εκλογείς υπερβαίvoυv τις 5.000, αλλά δεν υπερβαίvoυv τις 20.000: 80%

(ε) Στους κατεχόμενους δήμους Αμμοχώστου, Κερύνειας και Μόρφου: 60%

(στ) Στους υπόλοιπους κατεχόμενους δήμους: 40%.


Στο νομοσχέδιο που προωθείται προνοείται πως «ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δύναται να λαμβάνουν τέτοια ετήσια αντι- μισθία, έξοδα παραστάσεως και άλλα ε- πιδόματα και οι σύμβουλοι δύναται να λαμβάvoυv τέτοια αποζημίωση, έξοδα παραστάσεως και άλλα επιδόματα, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό του δήμου που εγκρίνεται κάθε έτος από τον υπουργό (Εσωτερικών) με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του νόμου».


Ειδικά για τους αντιδημάρχους, προνοείται ότι, η αντιμισθία τους ανέρχεται στο 50% της αντιμισθίας του δημάρχου και κάθε σύμβουλος λαμβάνει αποζημίωση που ανέρχεται στο 10% της αντιμισθίας του δημάρχου.


Γίνεται αντιληπτό, πως με βάση τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, οι δήμαρχοι πλούσιων δήμων (κυρίως τουριστικών) όπου υπάρχει η ευχέρεια καταβολής ψηλής α- ντιμισθίας στους δημάρχους, αυτοί θα πληρώνονται λιγότερα λόγω του περιορισμένου αριθμού των εκλογέων τους.

Επιβεβλημένη θεωρεί την μεταρρύθμιση της ΤΑ ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το υπάρχον σύστημα δε μπορεί πλέον να λειτουργήσει. 


Όπως μας εξήγησε, οι δήμοι πρέπει να είναι διοικητικά αυτοτελείς από το κεντρικό κράτος. «Χρειάζεται να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών. Ο δημότης έχει άμεση επαφή με την ΤΑ, ενώ το κράτος είναι απομακρυσμένο», σημείωσε. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως όταν γίνει η ανάθεση επιπλέον αρμοδιοτήτων, θα πρέπει απαραίτητα να συνδυαστεί και με την παροχή των ανάλογων πόρων, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η οικονομική ανεξαρτησία των δήμων.


Στο δίλλημα, εάν πρέπει να γίνουν δημοψηφί- σματα για τη μεταρρύθμιση, ο κ. Αναστασίου τονίζει πως η απάντηση δε μπορεί να είναι  μονολεκτική, γιατί το ζήτημα είναι περίπλοκο. Όπως συμπλήρωσε, «τα δημοψηφίσματα γίνονται, ώστε ο λαός να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του για ένα θέμα, που τον επηρεάζει άμεσα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, απαιτείται να τοποθετηθεί η κοινωνία, γι’ αυτό και πρέπει να είναι ενιαίο για όλη την Κύπρο».


Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος έθεσε το ερώτημα κατά πόσο θα είναι εφικτό να εκφραστεί η βούληση του λαού, όταν γίνουν ξεχωριστά δημοψηφίσματα σε κάθε δήμο. «Ας υποθέσουμε ότι το 90% των δήμων παγκύπρια τάσσονται υπέρ της μεταρρύθμισης και το 10% εναντίον. Δε θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση; Είναι ερωτήματα που βασανίζουν. Η θέση μου είναι ότι επιβάλλεται να γίνει ένα ενιαίο δημοψήφισμα», εξήγησε. 


Όσον αφορά στους δήμους και κοινότητες δύο ταχυτήτων, υπογράμμισε πως είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει σήμερα, αφού έθεσε το παράδειγμα πως κάποιοι δήμοι είναι πολεοδομικές αρχές, τεχνικές υπηρεσίες και κάποιοι όχι. Αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, αφού μέσα από τη μεταρρύθμιση, προβλέπεται η σωστή στελέχωση, σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους ή τα συμπλέγματα κοινοτήτων. 


«Η μεταρρύθμιση συζητείται για χρόνια, ενώ εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί για μελέτες. Λήφθηκαν υπόψη όλα όσα χρειάζονται να γίνουν, όπως ακριβώς ορίζεται από το χάρτη ΤΑ του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πιστεύω ότι μέσα από τη νέα προβλεπόμενη δομή, αλλά κυρίως από το θεσμό των αντιδημάρχων, όλες οι περιοχές του δήμου θα έχουν τον δικό τους εκπρόσωπο μέσα στο κάθε συμβούλιο. Η κατανομή των έργων και υποδομών θα γίνεται με πιο ορθολογιστικό τρόπο, αφήνοντας ικανοποιημένους τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Τέλος, ο κ. Αναστασίου ξεκαθάρισε πως «θα ήταν άδικο για μικροκομματικές σκοπιμότητες να τιναχθούν όλα στον αέρα».

 

 

 

Τη μεταρρύθμιση της ΤΑ στηρίζει το Κίνημα Αλληλεγγύη. Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Λεμεσός» η πρόεδρος του κόμματος Ελένη Θεοχάρους κρίνει ότι «η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ήδη καθυστερήσει και δεν πρέπει σε καμιά των περιπτώσεων οι διαδικασίες να οδηγηθούν σε τέλμα, ώστε να μην παραπεμφθεί το θέμα στις ελληνικές καλένδες».

 


«Σεβόμαστε ότι τα δημοψηφίσματα εκφράζουν την άμεση δημοκρατία και τη βούληση των πολιτών, εκφράζουν τη δημοκρατία που βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Θεωρούμε πως προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, οι αποφάσεις πρέπει να είναι άμεσες. Αν είναι να γίνει δημοψήφισμα, θα πρέπει να γίνει για όλους, εφόσον η μεταρρύθμιση προσκρούει σε ζητήματα συνένωσης δήμων και κοινοτήτων, και  θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα, πριν την έναρξη της υλοποίη- σης της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μετά», υπογραμμίζει η κα Θεοχάρους.

 


Όπως επεξήγησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα, διότι, αν προηγηθούν οι συνενώσεις δήμων και υπηρεσιών, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και κοστοβόρα η επαναφορά τους και το δημοψήφισμα θα είναι εκτός αντικειμένου.
«Η συνένωση των δήμων δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη αλλά σίγουρα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις εκτιμήσεις των τοπικών κοινωνιών», συμπληρώνει. 
Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει οποιοδήποτε κόστος σε όσους δήμους ή κοινότητες επιλέ
ξουν να μείνουν εκτός, η κα Θεοχάρους επισήμανε πως μεταρρύθμιση δε σημαίνει απλώς συνενώσεις δήμων και τίποτα περισσότερο. 

 


«Στο νομοσχέδιο προνοούνται και διάφορα άλλα σημαντικά ζητήματα εκσυγχρονισμού των τοπικών κοινωνιών και υπηρεσιών που προσφέρουν στον πολίτη. Δεδομένου ότι τα νομοσχέδια θα μετατραπούν σε νόμους δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής κάποιου δήμου ή κοινότητας, ο εκσυγχρονισμός θα είναι υποχρεωτικός για όλους. Αν με το ερώτημά σας εννοείτε πως μετά από διαδικασία δημοψηφίσματος κάποιοι δήμοι ή κοινότητες δε θα συνενωθούν, αυτό δεν τις εξαιρεί από τον εκσυγχρονισμό», κατέληξε στις δηλώσεις της. 

 

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι. Νοιώσε τη χαρά της προσφοράς!
 


Αυτό το μήνυμα έκαναν πράξη στους δρόμους της Λεμεσού δύο "σούπερ ήρωες", οι Φορτούνατι, βγαλμένοι από τα ωραιότερα παραμύθια, οι οποίοι σκαρφίστηκαν ένα διαγωνισμό, υπό τη μορφή της προσφοράς κοινωνικής ευθύνης, χαρίζοντας χαμόγελα και χρήματα σε συνανθρώπους μας εν μέσω της πανδημίας.


 
Η ιδέα και η παραγωγή ανήκει στην εταιρεία Screentale cy που εδρεύει στη Λεμεσό, με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία, αντίθετα με το ρεύμα της δύσκολης περιόδου που ο κόσμος αντιμετωπίζει λόγω των περιοριστικών μέτρων.   


 
Σύμφωνα με το σενάριο, δύο σούπερ ήρωες, ο Δρ Κύπρος και η νοσοκόμα Αφροδίτη βοηθούσαν ασθενείς από Covid-19 όταν αρρώστησαν και οι ίδιοι από τον ιό. Ήρθαν αντιμέτωποι με το θάνατο, όμως η Θεά Τύχη εμφανίστηκε μπροστά τους και τους έδωσε μία αποστολή, με σκοπό να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. Τους είπε: «Το πεπρωμένο σας είναι να ακολουθήσετε το μονοπάτι του Μεγάλου Φορτουνάτου της Κύπρου. Βρείτε το μαγικό καπέλο του που μπορεί να σας μεταφέρει διαμέσου του χρόνου και του χώρου και το μαγικό πορτοφόλι του που παράγει χρυσά νομίσματα και δεν στερεύει ποτέ. Χρησιμοποιήστε αυτά τα δώρα σοφά και γενναιόδωρα σε ολόκληρο τον κόσμο».
    


Συνολικά διαμοιράστηκαν 2.020 ευρώ σε 13 τυχερούς, ενώ η εταιρεία πρόσφερε και το ποσό των 1.500 ευρώ στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».


ΚΥΠΕ

Κάθε βδομάδα γινόμαστε μια παρέα και παίζουμε διασκεδαστικά επιτραπέζια παιχνίδια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα από την άνεση του σπιτιού μας με την Imagination Gaming Cyprus. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής!

 

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα και δημιουργικά τις μέρες αυτές που οι ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και διασκέδασης έχουν μειωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοιού.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους 18-35 ετών με όρεξη για παιχνίδι και διασκέδαση και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

 

Συνολικά θα διεξαχθούν 4 διαδικτυακές συναντήσεις των 2 ωρών υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή  Αντώνη Μηχανικού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της οποίας ο σύνδεσμος θα σταλεί σε όσα άτομα δηλώσουν συμμετοχή.

 

Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των συναντήσεων είναι οι εξής:

Α΄Κύκλος:

03 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

10 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

17 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

24 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

Β’ κύκλος:

06 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

13 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

20 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

27 Φεβρουαρίου 2021 στις 18.30-20.30

 

Απαραίτητα η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22877510.

 

ONEKGamesSeminarSite

 

 

 

«Η προκήρυξη για προσφορές για τη δεύτερη Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Σπυρίδωνα – Ζακάκι είναι ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του ευρύτερου σχεδιασμού μας. Το νυν δημοτικό συμβούλιο όταν ανέλαβε, έδωσε σαφέστατη υπόσχεση, πως θα κάνει κάθε δυνατή κίνηση για να αυξήσει το πράσινο στην πόλη μας. Όλοι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν πως ένα βασικό μειονέκτημά της, κατά τ’ άλλα όμορφης πόλης μας, είναι η σημαντική απουσία μεγάλων πάρκων και χώρων πρασίνου, ειδικότερα στις μεγάλες συνοικίες κοντά στο κέντρο.

Η κατασκευή της δεύτερης Περιβαλλοντικής Γειτονιάς στον Άγιο Σπυρίδωνα – Ζακάκι θα δώσει ένα πνεύμονα οξυγόνου και ζωντάνιας σε μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Κατά την ανάπτυξη της συνοικίας δεν προνοήθηκε η δημιουργία πάρκων και χώρων πρασίνου. Αυτή την παράλειψη θέλουμε σήμερα να διορθώσουμε με ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού €2.6 εκατομμυρίων. Το έργο θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να αρχίσουν εντός του τρέχοντος έτους. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με την κατασκευή πιο βιώσιμων γειτονιών, με περισσότερα δέντρα, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης και συνάθροισης».

Ανδρέας Νικολάου
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Λεμεσού


«Κάθε έργο που στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες οφείλουμε να το καλω- σορίζουμε και να το υποστηρίζουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι οι αλλαγές στα συνοικιακά κυκλο- φοριακά δίκτυα που θα προκύψουν με την υλοποίηση των έργων, να μπουν ομαλά στη ζωή των κατοίκων και να μη δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πάμε να λύσουμε. 
Οι συνοικίες και οι γειτονιές όμως ταλαιπωρούνται και από πολλά καθημερινά προβλήματα, που δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί οι σωστές λύσεις γι’ αυτά. Μιλούμε για την καθαριότητα στις γειτονιές, στους δρόμους και στα πάρκα. Ο υφιστάμενος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών φαίνεται πως είναι ανεπαρκής, ειδικά μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου στο Βατί, όπου προέκυψε τεράστιο πρόβλημα στην απομάκρυνση από τις γειτονιές, κάθε λογής αχρήστου υλικού. Επίσης με τη σημερινή μέθοδο συντήρησης των συνοικιακών πάρκων, όπου ο εργολάβος επισκέπτεται τα πάρκα κάθε δεκα- πέντε μέρες, δεν επιτυγχάνεται η διαρκής καθαριότητά τους.
Πάρα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία προς υλοποίηση των Περιβαλλοντικών Γειτονιών στηρίζουμε το έργο και ελπίζουμε να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός για την ορθή διαχείρισή τους».  

Γιώργος Επαμεινώνδας 
Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Λεμεσού


«Με την προκήρυξη των προσφορών για τα έργα των Περιβαλλοντικών Γειτονιών στις συνοικίες Ομονοίας και Αγίου Σπυρίδωνα και πολύ σύντομα στη συνοικία Αγίου Νικολάου ένα όραμα πολλών ετών άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.
Από τη θέση μου ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λεμεσού έχω συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι συνάνθρωποί μας που μένουν στις συνοικίες να ζουν σε ένα ευχάριστο και αξιοπρεπές περιβάλλον, με ασφάλεια αλλά και ποιότητα στην καθημερινότητά τους.
Ως μητέρα τριών παιδιών έβλεπα τις ελλείψεις για χώρους πρασίνου, πάρκων και γενικά χώρων, ό- που τα παιδιά μας θα είχαν ασφαλή και ευχάριστη απασχόληση.
Τα έργα των περιβαλλοντικών γειτονιών περιλαμβάνουν επίσης μεγάλα πεζοδρόμια, οργανωμένους χώρους στάθμευσης, αλλά και περιβαλλοντικούς δρόμους φιλικών προς ΑΜΕΑ.
Με την ολοκλήρωση των έργων, οι κάτοικοι των συνοικιών θα αναπνεύσουν ξανά. Θα νιώσουν και θα χαρούν την πνοή και το χρώμα που θα φέρουν οι περιβαλλοντικές γειτονιές στις συνοικίες τους. Και το σημαντικότερο ότι αυτές οι περιβαλλοντικές γειτονιές θα είναι η αρχή για περαιτέρω επέκτασή τους στο μέλλον. 
Για τις μελλοντικές γενιές και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Μαρίνα Γλυκή Χατζημανώλη
Δημοτική Σύμβουλος ΔΗΣΥ Λεμεσού


«Η έναρξη της υλοποίησης των «Περιβαλλοντικών Γειτονιών» καθυστέρησε γιατί παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στο στάδιο της προσφοροδότησης τα οποία μας πήραν πίσω σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα. 
Πρέπει να γίνει κατανοητό πως μια τέτοια καινοτόμα, για τα κυπριακά δεδομένα, παρέμβαση χρειά- ζεται αρκετό χρόνο για να σχεδιαστεί και πόρους για να υλοποιηθεί. Όμως θα υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί, θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο σε μικρο-επίπεδο (γειτονιά) όσο και σε μέσο-επίπεδο (πόλη).
Πρωταρχικό και αυτονόητο όφελος από την υλοποίηση του προγράμματος, θα είναι ο εμπλουτισμός του πρασίνου, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθώς και η βελτίωση του μικροκλίματος με τη δημιουργία φαινομένου όασης στην περιοχή. Αν, δε, το πρόγραμμα αυτό διευρυνθεί σε περισσότερες γειτονιές, τότε το προαναφερθέντα οφέλη, θα επεκταθούν σε ευρύτερες περιοχές με ευεργετικά αποτελέσματα στην πόλη. 
Η χωροθέτηση, ο προσανατολισμός του οδικού δικτύου αλλά και ο σχεδιασμός των δημοσίων υπαί- θριων χώρων θα καταστήσουν τις γειτονιές αυτές, πέραν πάσης αμφιβολίας, πιο ασφαλείς και πιο φιλικές για τους κατοίκους τους. Θα είναι γειτονιές που θα «ωθούν» τους διαμένοντες σε αυτές να χρησιμοποιούν εναλλακτικά, πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο, τα πατίνια κ.α.  Με δεδομένο, εξάλλου, ότι επιλέχθηκε, στοχευμένα, να αρχίσει η δημιουργία των γειτο- νιών αυτών σε υποβαθμισμένες περιοχές, θεωρώ πως δεν θα συντείνει μόνο στην αναζωογόνησή τους, αλλά θα έχει και προστιθέμενη οικονομική αξία στις περιουσίες των πολιτών, που έχουν τα ακίνητά τους σε αυτές. 
Τέλος, θα συμβάλει στη δημιουργία ταυτότητας της περιοχής και, συνεπώς, στην προώθηση της ανά- πτυξής της. ­Προσωπικά θα επιθυμούσα να επεκταθεί ο σχεδιασμός ώστε να συμπεριλάβει και την αναβάθμιση των κτηρίων με στόχο τη μείωση, ή και το μηδενισμό, της ενεργειακής κατανάλωσης και τη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων».

Νεόφυτος Χαραλαμπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ Λεμεσού


«Είναι με ευχαρίστηση που βλέπω να έχει τροχιοδρομηθεί η υλοποίηση του έργου Περιβαλλοντικές Γειτονιές στις συνοικίες Αγίου Νικολάου, Αγίου Σπυρίδωνα-Ζακακίου και Αγίου Σπυρίδωνα-Ομόνοιας. Το έργο αυτό θα προσδώσει στις συνοικίες μας εξωραϊσμό και φιλικό περιβάλλον που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά του αστικού κέντρου. Για την επίτευξή του θα μονοδρομηθούν δρόμοι. Με την ανάπλαση των δρόμων αυτών, τη διαπλά- τυνση πεζοδρομίων, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, όπου αυτό προσφέρεται, την ενίσχυση του πρασίνου μέσω της δεντροφύτευσης των πεζοδρομίων και της δημιουργίας μικροπάρκων, θα δοθεί η δυνατότητα στο δημότη να ασκείται και να χαλαρώνει ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα. Είναι βασικό να τονίσουμε ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις περιφερειακές γειτονιές, οι οποίες σήμερα θεωρούνται υποβαθμισμένες και χρήζουν της δέουσας προσοχής μας. Κατά τη γνώμη μου, είναι μεί- ζονος σημασίας η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, καθότι θα αποτελεί μια διέξοδο των κατοίκων των περιοχών αυτών, που θα προσφέρει τη δυνατότητα ασφαλών περιπάτων, άθλησης  και απόλαυσης ενός υγιεινού, φυσικού περιβάλλοντος».

Θεόδοτος Ανθούσης
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ Λεμεσού


«Λεμεσός δεν είναι μόνο το παραλιακό μέτωπο και το κέντρο της πόλης. Λεμεσός είναι και οι παρα- μελημένες συνοικίες ανατολικά και δυτικά της πόλης, στις οποίες διαβιούν μεγάλες μάζες του πληθυ- σμού και που για δεκάδες χρόνια έχουν μείνει παραμελημένες χωρίς έργα υποδομής. Πρόσφατα προ- σφοροδοτήθηκαν και σύντομα αρχίζουν οι εργασίες για τις Περιβαλλοντικές Γειτονιές της Ομόνοιας και του Αγίου Σπυρίδωνα –Ζακακίου. 
Ακολουθεί σε μερικούς μήνες η Περιβαλλοντική Γειτονιά του Αγίου Νικολάου. Και τα τρία αυτά σημα- ντικά έργα είναι μέσα στο πρόγραμμα του δημάρχου και εμείς ως «Πράσινη Λεμεσός» τα στηρίζουμε από την αρχή. Πιστεύουμε ότι αυτά τα έργα θα είναι στο προσεχές μέλλον πρότυπα και για άλλες περιοχές των συνοικιών μας. Όλα αυτά γίνονται μαζί με μια σειρά άλλα έργα που έχουν τελειώσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα κλείσουν το αναπτυξιακό χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ του κέντρου και των συνοικιών. Τέτοια έργα, όπως ο Πράσινος περίπατος στα ιστορικά και θρη- σκευτικά μνημεία της Τουρκοκυπριακής συνοικίας, η ανάπλαση όψεων, η επέκταση του Γραμμικού πάρκου Γαρύλλη στη Δημοκρατίας και Παλλάδος, η οδός Μισιαούλη και Καβάζογλου, η αποκατά- σταση των εργατικών πολυκατοικιών για Κοινωνικές χρήσεις, το γήπεδο της οδού Σπερχειού στον Απόστολο Ανδρέα, ο χώρος αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων στην Αγία Φύλα, το μεγάλο πάρκο στο Ζακάκι, ο παιδότοπος στη Χαβούζα, το ιστορικό κέντρο της Αγίας Φύλας και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα». 

Ηλίας Ιωακείμ 
Δημοτικός Σύμβουλος Κίνησης Πολιτών 
ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

 

H μεγαλύτερη επένδυση σε μια χώρα, είναι η επένδυση στο χαμόγελο των παιδιών. Με αυτή την πυξίδα η Melco Resorts & Entertainment, η εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη και λειτουργία των Cyprus Casinos "C2" και του πολυθεματικού καζίνο-θέρετρου City of Dreams Mediterranean, μετέτρεψε τα γραφεία της σε ένα πρωτότυπο εργοστάσιο παιγνιδιών συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 


«Mε μεγάλη μας χαρά αποφασίσαμε όπως συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στο χαμόγελο των παιδιών. Κανένα παιδάκι χωρίς δώρο τις γιορτές», ανέφερε ο Αιμίλιος Ροτσίδης, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Melco, προσθέτοντας ότι «η προσφορά αυτή έρχεται εις διπλούν. Και από την εταιρεία και από τους συναδέλφους». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν μεγάλη, χωρίς ιδιαίτερο κάλεσμα από μέρους της διοίκησης.

 


«Σαν κρυφοί Άη Βασίληδες στείλαμε το δικό μας δώρο σε κάθε σπίτι που έχει ένα παιδί που το περιμένει. Δεν είναι τόσο η υλική αξία αλλά η χαρά στο πρόσωπο των παιδιών. Η προσμονή στις ψυχές και η λάμψη στα μάτια των μικρών την ώρα που ανοίγουν το δώρο τους», ανέφερε η Φωτεινή Μασιά, Σύμβουλος του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Melco. Στη συνέχεια, η κα Μασιά μας εξήγησε ότι η εταιρεία αγόρασε δωροκουπόνια για αγορά παιγνιδιών και οι εργαζόμενοι πρόσφεραν ρούχα, παιγνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές κα.

 


Τα δώρα ξεκίνησαν να μοιράζονται στα παιδιά, τηρώντας πάντα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και σεβόμενοι την αξιοπρέπεια και την υπόσταση της κάθε οικογένειας που δυσκολεύεται αυτή την περίοδο. Σε συνεργασία με την εφημερίδα «Λεμεσός», συνδέσμους γονέων, σχολεία, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, η μεγάλη αυτή προσφορά της Melco και των εργαζομένων της μετουσιώνεται σε εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα. Χρόνια πολλά, ανθρώπινα και αληθινά!  

 

image007

 

 

 

Page 1 of 141

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top