Της Κωνσταντίνας Χατζηκυριάκου

Η αγάπη και το πάθος της για τον χορό οδήγησαν τη νεαρή και ταλαντούχα dance teacher και dance performance Άντρια Κούρτελλου, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, ανοίγοντας και τη δική της σχολή χορού με την ονομασία «School of Dance Dreams».

Η ίδια επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας μας και μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη και το πάθος της για την τέχνη του χορού. Αν και δηλώνει επίσημα ονειροπόλα, πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω υλοποιώντας τα όνειρά της και προτρέποντας όλους εμάς, βήμα – βήμα να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και να τα κάνουμε πραγματικότητα.


Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το χορό;

Από πάντα ήθελα να ασχοληθώ με το χορό. Έβλεπα διάφορα βίντεο και εικόνες με χορευτές στην τηλεόραση που μου κίνησαν το ενδιαφέρον κι έτσι αποφάσισα να πάω σε μία σχολή χορού και ευτυχώς, η ανταπόκριση της μητέρας μου ήταν θετική.
Με αυτό τον τρόπο, έκανα το πρώτο μου βήμα. Ξεκίνησα με μοντέρνο χορό και στη συνέχεια ασχολήθηκα και με άλλα είδη χορού, μέχρι να καταλήξω στο αγαπημένο μου, που είναι το σύγχρονο.

 


Πόσα χρόνια ασχολείστε με το χορό;

Ασχολούμαι από τα 5 μου. Δηλαδή, έχει περίπου 20 χρόνια.

 

Απ’ όσο γνωρίζουμε έχετε δική σας σχολή χορού. Πότε ιδρύθηκε;

Η σχολή μου ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Ήθελα πραγματικά να μεταδώσω την αγάπη μου για το χορό, το τι μπορεί να προσφέρει ο χορός και να μάθω στα παιδιά πώς να εκφράζονται μέσω του χορού, γιατί πραγματικά είναι ένας τρόπος έκφρασης.

 

Σε ποιο είδος χορού εξειδικεύεστε;

Εξειδικεύομαι στο σύγχρονο χορό, αλλά στη σχολή μου διδάσκω και άλλα είδη χορού όπως: μπαλέτο, μοντέρνο, Hip-hop, Aerial Yoga, Belly dance και Latin.

 

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι εσάς και της σχολής σας;

Να μεταδώσω στον κόσμο τα οφέλη του χορού. Μπορεί να είναι ένα χόμπι, αλλά είναι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Ο χορός μπορεί να προσφέρει και σωματικά και πνευματικά οφέλη, δεν έχει ηλικία και δεν κάνει διακρίσεις.

 

Ποιες είναι περίπου οι ηλικίες των μαθητών σας;

Δεν έχουμε κανένα περιορισμό σε θέματα ηλικίας. Οι πιο νεαροί μαθητές μου είναι σχεδόν 4 ετών. Οι μαθητές, είναι χωρισμένοι σε τμήματα, με βάση την ηλικία τους, αναλόγως του επιπέδου τους, αν για παράδειγμα είχαν προηγούμενη εμπειρία στο χώρο και φυσικά, αναλόγως των στόχων που θέτει ο κάθε μαθητής για τον εαυτό του.

 

 

Τι πιστεύετε πως μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί από την όλη διαδικασία;

Πραγματικά πάρα πολλά. Ο χορός, βοηθά στη σωστή στάση του σώματος, στην ευλυγισία, και στην καλή ισορροπία. Μπορεί το παιδί να γυμνάζεται, ενώ ταυτόχρονα να διασκεδάζει. Επίσης, μαθαίνει πειθαρχία, μπορεί να συνυπάρχει με τους γύρω του σε ένα ομαδικό περιβάλλον, καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση και την εκφραστικότητα του.

Ο χορός είναι ένας τρόπος να ανακαλύψει την προσωπικότητά του. Μέσα από τις κινήσεις μπορεί κανείς να εκφράσει τα όσα θα μπορούσε να εκφράσει εξίσου και μέσα από τον λόγο.

 

Αν θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τη συγκεκριμένη τέχνη με μία λέξη… ποια θα ήταν αυτή;

Ελευθερία. Δεν υπάρχουν όρια στο χορό. Ακούς τη μουσική και αρχίζεις να κουνιέσαι. Δεν υπάρχει πάντα σωστό και λάθος, ούτε κυριαρχεί πάντα το στοιχείο της τεχνικής, γιατί κάποτε υπερτερεί το πάθος. Όπως νιώθεις, ακολουθάς τη μουσική και εκφράζεσαι ελεύθερα.

Όπως είπε και η Μάρθα Γκράχαμ, «οι σπουδαίοι χορευτές δεν είναι σπουδαίοι λόγω της τεχνικής τους, αλλά λόγω του πάθους τους».

 

Πώς προέκυψε η ονομασία «School of Dance Dreams»;

Γενικότερα, είμαι ένα άτομο που του αρέσει να θέτει στόχους και να ονειρεύεται. Το γεγονός ότι έχω ανοίξει τη δική μου σχολή, το αντιλαμβάνομαι σαν ένα όνειρο που έχει ήδη πραγματοποιηθεί και θέλω να περάσω αυτό το μήνυμα προς τα έξω. Αυτό που λέω πάντα στους μαθητές μου είναι: «Να θέτετε στόχους και να χορεύετε τα όνειρα σας...»

 

Έχετε πραγματοποιήσει δικές σας παραστάσεις;

Ναι, κάθε χρόνο κάνουμε μία παράσταση συνήθως με το τέλος της κάθε σεζόν.

Κάθε παράσταση έχει διαφορετική θεματική, ωστόσο όλες εμπεριέχουν πολλά μηνύματα.

Έτσι, και φέτος που συμπληρώνουμε 5 χρόνια γεμάτα όνειρα, ανεβάζουμε την παράσταση τα «Μαγικά μας μαξιλάρια». Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ στο θέατρο Πάνω Πολεμιδιών.

 

Πώς μπορεί κάποιος να αποταθεί σε εσάς;

Η σχολή ονομάζεται «School of Dance Dreams» και βρίσκεται στην περιοχή Κ. Πολεμιδιών, έναντι Jumbo Πολεμιδιών. Φυσικά, διαθέτουμε σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Dance Dreams - School of Dance» και στο Instagram με την ονομασία «Dance Dreams CY».

Διαβάστηκε 3044 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top