Για τη μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών μιλά στην εφημερίδα μας ο Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού Νίκος Σύκας, ο οποίος σε συνέντευξή του, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν την Κυριακή τους υποψήφιους του Δημοκρατικού Συναγερμού. Παράλληλα ασκεί κριτική στο ΑΚΕΛ και δε διστάζει να μιλήσει για ακραίες και ευρωσκεπτικιστικές ιδέες.

 

 

Ποιος είναι ο κύριος στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού στις επικείμενες εκλογές;

Η παράταξη μας είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη στο νησί. Είναι αυτή η παράταξη η οποία ενέταξε την χώρα στην Ε.Ε. Στόχος μας είναι να εξακολουθήσουμε να διαδραματίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας και να εξυπηρετούμε πρώτιστα τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Το ψηφοδέλτιο σας δέχτηκε κριτική από τους πολιτικούς αντιπάλους σας ότι περιέχει ένα «ιδεολογικό αχταρμά». Σχολιάστε.

Ουδέν αναληθέστερο. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι πλουραλιστική παράταξη, με κύρος τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό. Έχει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την ανανέωση, την εμπειρία και κοινωνική διεύρυνση. Το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής είναι να προχωρήσουμε με την Ευρώπη ή να γυρίσουμε πίσω στα δύσκολα χρόνια της Αριστεράς και του νωθρού ευρωσκεπτικισμού.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε την Τουρκία να παραβιάζει συνεχώς την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Οι φραστικές δηλώσεις των συμμάχων στην Ευρώπη δεν άλλαξαν την στάση της «γείτονος χώρας». Ποια η τοποθέτησή σας;

Μιλάμε ουσιαστικά για μια ακόμη εισβολή επί της θάλασσας. Η Τουρκία μέσα από τις διαχρονικές προκλητικές παραβιάσεις της, τορπιλίζει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να μείνει προσηλωμένη στην επωφελή στρατηγική των συνεργασιών με τα γειτονικά κράτη και την πολιτική της καλής γειτονίας. Οι διμερείς, τριμερείς και τετραμερείς συμμαχίες είναι η απάντηση στους μόνιμους αρνητισμούς της αντιπολίτευσης.

Η πρόσφατη ανακοίνωση για διεξαγωγή 8 νέων γεωτρήσεων στην ΑΟΖ μας μέχρι το 2020 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της εξωτερικής και διπλωματικής μας πολιτικής. Η Ευρώπη έστειλε τα πολιτικά μηνύματα στην πρόσφατη άτυπη σύνοδο. Χαρακτηριστική η δήλωση Γιούγκερ, ότι είναι «Κύπριος». Το ζητούμενο τώρα είναι η αντιπολίτευση να δείξει σοβαρότητα και νηφαλιότητα ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για να περιχαρακώσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση μας.

 

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές Αναστασιάδη δημιούργησαν κοινωνική κρίση στην κοινωνία καταστρέφοντας την μεσαία τάξη, κατηγορεί το ΑΚΕΛ. Ποια η άποψή σας;

Μου θυμίζει την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Όταν κλήθηκε το ΑΚΕΛ να κυβερνήσει με την στήριξη του τότε κεντρώου χώρου, δυστυχώς οδήγησαν το κράτος μας στα τάρταρα. Να θυμίσω το 2008, την επιπόλαιη δήλωση του τότε Υπουργού Οικονομικών ότι «μας ξεπέρασε η κρίση». Τα αποτελέσματα γνωστά και τραγικά. Σε χρόνο ρεκόρ η κυβέρνηση μας επανέφερε το κράτος σε τροχαία επανεκκίνησης. Είναι λυπηρό και οδυνηρό που πάντοτε τοποθετούν την κομματική τους ατζέντα πάνω από το εθνικό συμφέρον. Εύχομαι ολόψυχα να διαφοροποιηθούν.

Επτά χρόνια μετά, χάρη στην ορθολογιστική οικονομική πολιτική της, η κυβέρνηση αυτή, δημιούργησε συνθήκες ανάπτυξης αλλά και αύξησης του εθνικού μας εισοδήματος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθούν συνθήκες επανεκκίνησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Παράλληλες πολιτικές, όπως για παράδειγμα μείωση φορολογικών συντελεστών, μειώνουν περαιτέρω τα κόστη δημιουργώντας συνθήκες κερδοφορίας.

 

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρουν την Λεμεσό και τους κατοίκους της οι Ευρωεκλογές;

Έχουμε την αντίληψη ότι η Ευρώπη ακόμα είναι απόμακρη και έξω από την καθημερινότητα μας. Η Λεμεσός μας είναι ζωντανό παράδειγμα της αξίας της Ευρώπης και των θεσμών της. Αν σήμερα νιώθουμε περήφανοι για τη Λεμεσό μας, αυτό οφείλεται και στην χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το παραθαλάσσιο πάρκο, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το γραμμικό πάρκο του ποταμού Γαρύλλη, τα 22 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού είναι ενδεικτικά.

Διαβάστηκε 2649 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top