Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού παρουσιάζει την μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση «Κύπρος της γης παράδεισος!»


Ένα γοητευτικό, διαχρονικό ταξίδι στον κυπριακό Λαϊκό Πολιτισμό, με κείμενα, εικόνες, μελωδίες, χορούς, παραμύθια και παιγνίδια, λαϊκά έθιμα και τελετουργίες.


Μια παράσταση βασισμένη στο ταξίδι των κυπριακών παραδοσιακών χορών στον τόπο και τον χρόνο, μέσα στον τελευταίο αιώνα.  Τιμώντας την μουσικοχορευτική μας παράδοση ακουμπώντας την με πολύ μεράκι και σεβασμό.


Μεταφέροντας τον θεατή σε παλιές εποχές αλλά φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας και περνώντας στα παιδιά που είναι το ελπιδοφόρο μέλλον.


Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ στην Λεμεσό και την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στην Λευκωσία.  Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

 

Κείμενα και παρουσίαση από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Λάμπρο Λιάβα, γνωστό και από την εκπομπή της ΕΡΤ «Αλάτι της γης», ο οποίος έχει και την ευθύνη για το οπτικό αρχειακό υλικό των προβολών που διανθίζουν την παράσταση.


Συμμετέχουν ο καταξιωμένος ερμηνευτής Μιχάλης Τερλικκάς στο τραγούδι και το μουσικό σχήμα «ΑΝΤΑΜΑ», οι δεξιοτέχνες μουσικοί Μιχάλης Κουλουμής (βιολί) και Πέτρος Κουλουμής (λαούτο-τραγούδι).


Το χορευτικό Συγκρότημα και παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.
Μια μεγάλη ομάδα παραδοσιακών μουσικών, τραγουδιστών και τσιατιστών.
Ξεχωριστή θα είναι και η συμμετοχή παραδοσιακών χορευτών από διάφορα χωριά.

Τιμητική συμμετοχή με αφήγηση παραμυθιού από τον Χαμπή Χαράκη.
 

kypriakoi-xoroi

 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Ομίλου Κωνσταντίνος Πρωτοπαπάς.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου.
 

Στηρίζουν με την χορηγία τους οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού και η Εταιρεία A.N.C Christou. 
 

Εισιτήρια από το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ για την Λεμεσό (www.rialto.com.cy τηλ. 77777745) και για την Λευκωσία από την Sold Out Tickets (www.soldoutticketbox.com). Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.
Για πληροφορίες τηλ: 99545629

 

Διαβάστηκε 295 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top