Το νέο πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο με γενικό τίτλο FlashArt, έχει ως στόχο του να ενεργοποιήσει και να στηρίξει κύπριους καλλιτέχνες κυρίως από τις παραστατικές τέχνες. Το πρόγραμμα εστιάζει στις νέες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία με τον εγκλεισμό και την έλλειψη κοινωνικής ανταλλαγής, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την μεγάλη σημασία της τεχνολογίας στις τέχνες.

 

Τα χαρακτηριστικά αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της πρώτης παράστασης του FlashArt με τίτλο  Come Τogether, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουλίου, η ώρα 19:30 στο Θέατρο Ριάλτο. Πρόκειται για μια διαδραστική, site-specific, βιωματική εμπειρία σε μορφή περιπάτου.

 

Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί της: «Ο περίπατος σας ενθαρρύνει να σταματήσετε και να ακούσετε, να σταματήσετε και να κοιτάξετε. Βασιζόμαστε στην εμπειρία και στις συνέπειες της «παύσης» που αντιμετώπισε ο καθένας μας στο πλαίσιο της καραντίνας / του εγκλεισμού. Μέσα από μια ηχογράφηση, την οποία ακούει με ακουστικά ο κάθε θεατής, σκοπός είναι να απολαύσετε τη στιγμή και να βιώσετε πώς η μοναξιά της απομόνωσης τελικά μας έφερε πιο κοντά σε ανθρώπους, μνήμες και στη συνείδησή μας».

 

Σύλληψη / Δημιουργία: Κωνσταντίνα Ανδρέου (Art Director) & Μαρία Βαρνακίδου (Σκηνοθέτης)

Performer: Έλενα Καλλινίκου

Τεχνική Επιμέλεια / Συντονισμός: Ζωή Κακότα

Σύμβουλος Δραματουργίας / Σχεδιασμός ήχου : Κύρος Παπαβασιλείου

 

Η παράσταση είναι στα ελληνικά. 

 

Διάρκεια: 60’

*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (30 άτομα κάθε παράσταση). 

 

Οδηγίες προς θεατές:

Το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00).

Οι θεατές προτρέπονται να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να προσέρχονται έγκαιρα, αφού η δράση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19:30.

 

Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie

 

Στηρίζει ο Δήμος Λεμεσού

 

Είσοδος: €8 / 5

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45

E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App

 

 

Διαβάστηκε 551 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top