Τη Τρίτη 21 Ιανουαρίου, η ώρα 20:00 στο Θέατρο Ριάλτο θα πραγματοποιηθεί η αναμετάδοση από το London’s West End του αριστουργήματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με την εξαιρετική ερμηνεία του 80χρονου Ian McKellen, ενός κλασικού ηθοποιού του θεάτρου, που έχει αριστεύσει στον Σαίξπηρ, στο ρόλο του Βασιλιά Ληρ.

 

Ο Ian McKellen ζωντανεύει ένα βαθιά ανθρώπινο Βασιλιά Ληρ που συγκινεί με την αναπόφευκτη μοίρα κάθε ανθρώπου όταν πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, ερμηνεύοντας συγκλονιστικά έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου.   Σκηνοθεσία: Jonathan Munby  

 

NTL-2018-King-Lear--0

 

Ο Βασιλιάς Ληρ θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο δημιούργημα του Σαίξπηρ. Η υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, η τραγική του σύγκρουση με τη μοίρα, τα γηρατειά, τον θάνατο και την τρέλα, ο αγώνας για την κατάκτηση της εξουσίας αλλά και η φθορά που επέρχεται από την άσκησή της, καταγράφονται με αξεπέραστο τρόπο στο ποιητικό αυτό αριστούργημα που, γραμμένο σε μια εποχή συγκρούσεων και ανακατατάξεων, ακούγεται σήμερα δραματικά επίκαιρο.

 

Tο θέμα της τραγωδίας είναι η απόφαση του βασιλιά Λήρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις θυγατέρες του, τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για το μέγεθος της αγάπης της, θα πάρει το βασίλειο.  

 

Εισιτήρια: €10 / 8

Διάρκεια: 200', Κατάλληλο για ηλικίες 12+

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

E-ticket: www.rialto.com.cy

 

NTL-2018-King-3---

 

Διαβάστηκε 504 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top