Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού πραγματοποίησε και φέτος την τελετή απονομής του Βραβείου Προσφοράς  «Κώστας Παρτασίδης – Βάσος Παπαδόπουλος».

 


Το φετινό Βραβείο απονεμήθηκε στους κ. Στέλιο Πισή και στην Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού.

 

mesa1

 

 

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, επισήμανε πως φέτος η Επιτροπή του Βραβείου αποφάσισε όπως τιμήσει τον Στέλιο Πισή και την ΕΘΑΛ. «Τον πνευματικό δημιουργό και το Θεατρικό Οργανισμό οι οποίοι για περίπου τρεις δεκαετίες συμμετέχουν ανελλιπώς στα πολιτιστικά δρώμενα της Λεμεσού αλλά και της Κύπρου, θέτοντας ανεξίτηλη τη δική τους σφραγίδα. Ο Στέλιος Πισής έγραψε τα πρώτα του μουσικά κομμάτια το 1990, ενώ η ΕΘΑΛ ξεκίνησε τη λειτουργία της δύο χρόνια νωρίτερα, το 1988», συμπλήρωσε.

 

mesa

 

Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού εξήρε το έργο τόσο του Στέλιου Πισή όσο και της ΕΘΑΛ, σημειώνοντας πως «για το ΑΚΕΛ η πολιτιστική δημιουργία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνία που θέλει να αναπτυχθεί πνευματικά. Για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και προσδοκά πραγματική πρόοδο και αληθινή ευτυχία. Στην ιστορία της ανθρωπότητας ο πολιτισμός μεγαλούργησε όταν είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Μόνο τότε υπήρξε ωφέλιμος για τους λαούς και το σύνολο της κάθε ξεχωριστής κοινωνίας».

 

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 


Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση όπως αυξήσει σημαντικά το κονδύλι για τη θεατρική ανάπτυξη. «Οικονομική και ηθική στήριξη από το κράτος ζητούμε και για τους Κύπριους συνθέτες», συμπλήρωσε τέλος ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

 

 

Το Βραβείο Προσφοράς  «Κώστας Παρτασίδης – Βάσος Παπαδόπουλος» θεσπίστηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού  το 2013 ως ύψιστη  πράξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς πολιτών της πόλης σας. Στα έξι χρόνια του Βραβείου έχουν τιμηθεί σημαντικοί άνθρωποι και φορείς  οι οποίοι έθεσαν τη σφραγίδα τους στην ιστορία της πόλης της Λεμεσού. Με την απονομή του βραβείου το ΑΚΕΛ Λεμεσού τιμά και τους Κώστα Παρτασίδη και Βάσο Παπαδόπουλο, το όνομα των οποίων κοσμεί το Βραβείο προσφοράς.

 

Διαβάστηκε 418 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top