Τον διεθνώς καταξιωμένο Κύπριο συνθέτη, μαέστρο και μουσικολόγο Σόλωνα Μιχαηλίδη τίμησε ο Δήμος Λεμεσού στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο με μουσική συναυλία από την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Μίκη Μιχαηλίδη και την Χορωδία Άρης Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά. Συμμετείχαν η Μέτζο Σοπράνο Ραφαέλλα Χαραλάμπους και ο Βαρύτονος Μάριος Ανδρέου. Στο πιάνο ο Θεοδόσης Χριστίδης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Μίκης Μιχαηλίδης.Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 

solwna-mixailid1


Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Σόλωνας Μιχαηλίδης εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία μουσικής υποδομής και κουλτούρας στην Κύπρο και στην Ελλάδα και με τη μουσική του επάρκεια και τη δημιουργικότητά του κατάφερε να κερδίσει την αμέριστη εκτίμηση της διεθνούς μουσικής οικογένειας. «Από την παιδική του ηλικία ο Σόλων Μιχαηλίδης φανέρωσε την απέραντη αγάπη του για τη μουσική. Στην πόλη μας εγκαταστάθηκε το 1934 και μαζί με την σύζυγό του, επίσης μουσικό, ίδρυσε το Ωδείο Λεμεσού, ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Συναυλιών Ωδείου Λεμεσού τον πρώτο ελληνικό σύλλογο συναυλιών που περιλάμβανε ορχήστρα και πολυμελή μικτή χορωδία. Μετά τη διάλυση του συλλόγου, με πρωτοβουλία του Σόλωνα Μιχαηλίδη γεννήθηκε η χορωδία “Άρης” Λεµεσού, την οποία διηύθυνε μέχρι το 1956», συμπλήρωσε.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebookΟ κ. Νικολαΐδης συνέχισε λέγοντας πως από το 1956 ως το 1970 διετέλεσε διευθυντής του κρατικού ωδείου Θεσσαλονίκης και της ΚΟΘ που ίδρυσε το 1959. «Ανέβασε το επίπεδο σπουδών του ωδείου και με τις συναυλίες της ορχήστρας δημιούργησε μοναδική μουσική κουλτούρα στην πόλη», είπε.

 


«Ως συνθέτης ο Σόλων Μιχαηλίδης άφησε έργο ξεχωριστό και πολυποίκιλο, αμάχητο τεκμήριο του σπάνιου μουσικού του ταλέντου και της πνευματικής του καλλιέργειας», σημείωσε τέλος ο Δήμαρχος.


solwna-mixailid0

 

Διαβάστηκε 769 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top