Η Ζωή Μαυρογένους πραγματοποίησε στην πόλη μας την παρουσίαση του βιβλίου «Γλυκόπικρες Θύμισες».

 

Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για Πρόληψη Αντιμετώπισης Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), όπου μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου διατέθηκε για τον ιερό σκοπό που επιτελεί ο σύνδεσμος.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου καθώς και η Πρόεδρος ΣΠΑΒΟ Κική Πογιατζή. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα από την Γεωργία Λεωνίδου, τον Αντώνη Λιοτατή και την Κατερίνα Χατζηιωάννου.

 

MESA1

 

MESA

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Περίληψη βιβλίου:

Από μικρή καθόμουν με τη μητέρα μου, τ’ απογεύματα συνήθως, και μου εξιστορούσε πώς κατάφερε η οικογένειά της να διαφύγει από τη Χίο κυνηγημένη από τους Γερμανούς. Τότε βέβαια ο προορισμός ήταν άγνωστος, ο δρόμος ή το πεπρωμένο τούς έβγαλε στα κυπριακά παράλια. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, πρωταγωνιστεί η οικογένεια της κυρά - Λένης και του μπάρμπα - Νικολή από τη Χίο, αυτή της μητέρας μου, που κατάφερε μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες και κακουχίες να βρεθεί, παρά τη θέλησή της, στην Κύπρο.

Διαβάστηκε 601 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top