Μετά την τελευταία Μουσική Πανσέληνο του 2019 που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο Θέατρο της προκυμαίας με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού, ακολουθούν άλλες τέσσερις ξεχωριστές συναυλίες που περιλαμβάνουν δύο βραδιές αφιερωμένες στην όπερα και άλλες δύο αφιερωμένες στον αείμνηστο Κύπριο μουσικοσυνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και τη δράση του με τη Λεμεσό όπου και κληροδότησε το πλούσιο αρχείο του το οποίο φυλάσσεται στο ομώνυμο Δημοτικό Μουσείο-Αρχείο Σόλωνα Μιχαηλίδη.


Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 8:30 μ.μ., ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο τη Λυρική Σκηνή Λεμεσού Κύπρου στη συναυλία «A Visit to the Opera: From Mozart to Puccini» με σολίστ την εκλεκτή Λεμεσιανή σοπράνο Ιόλη Μουστερή, τους τενόρους Μιχάλη Ψιλοΐνη, Μάριο Χριστοφίνη, Μάριο Ιωάννου, Γιώργο Όσκη και Μάριο Ανδρέου, τον μπασοβαρύτονο Μάριο Βούργο και τους μπάσους Κυριάκο Σοφοκλέους και Δήμο Δημοσθένους. Τη διεύθυνση της Χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού Κύπρου έχει η Ιόλη Μουστερή. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο.


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, μια δεύτερη οπερατική βραδιά που τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιείται στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, στις 8:00 μ.μ. Το έργο «Διδώ και Αινείας» παρουσιάζουν οι λυρικοί ερμηνευτές Μαρίζα Αναστασιάδη και ο Μάριος Ανδρέου με την Ορχήστρα Commandaria υπό τη διεύθυνση του  Francis Guy.


Ακολουθούν οι δύο συναυλίες που είναι αφιερωμένες στον μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη με αφορμή την επέτειο των σαράντα χρόνων από τον θάνατό του.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο τη Συναυλία-Αφιέρωμα στη Μνήμη του Σόλωνα Μιχαηλίδη σε καλλιτεχνική επιμέλεια του ανεψιού του, γνωστού μαέστρου Μίκη Μιχαηλίδη. Στη συναυλία συμμετέχουν η Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Μίκη Μιχαηλίδη, η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού και η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά, η μέτζο-σοπράνο Ραφαέλλα Χαραλάμπους και ο βαρύτονος Μάριος Ανδρέου. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού.
Τέλος, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019,  στις 8:00 μ.μ. και πάλι στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο διοργανώνεται η δεύτερη συναυλία που αφιερώνεται στον Σόλωνα Μιχαηλίδη και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού. Πρόκειται για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με το Φωνητικό Συγκρότημα «Μελωδία» του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού υπό τη διεύθυνση της Βιολέτας Κακομανώλη και τη φιλοξενούμενη Χορωδία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» από την αδελφή πόλη της Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Ελισάβετ Δεμίρογλου, με σολίστ τον τενόρο Μάριο Ανδρέου και την συνθέτρια Αναστασία Guy. 

Διαβάστηκε 924 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top