Το Θέατρο Ριάλτο όπως κάθε Ιούλιο μετακομίζει στην γειτονική του Πλατεία Ηρώων, και υποδέχεται σχήματα και μουσικούς από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, σ’ ένα πολυπολιτισμικό συναπάντημα που προσφέρει την ευκαιρία για μουσική συνδιαλλαγή μεταξύ κοινού και μουσικών διαφορετικών παραδόσεων και επιρροών. Με όλες τις εκδηλώσεις του ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, το φεστιβάλ αποτελεί μια πολύχρωμη συνάντηση μουσικών αλλά και θεατών διαφόρων εθνικοτήτων.


Αρχή στο φετινό Rialto World Music Festival έγινε με το μουσικό σχήμα Rumba Attack από την Κύπρο, το οποίο συνθέτει τη δική του πρωτότυπη ορχηστρική μουσική σε ύφος Flamenco-Rumba. Ακολούθησε τo Reggetiko Project που ήρθε από την Θεσσαλονίκη για μία μουσική συνάντηση ανάμεσα σε δεξιοτέχνες με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα. Επίσης εμφανίστηκε το τρίο του γνωστού ντράμερ Ιωάννη Βαφέα (Ioannis Vafeas Trio) το οποίο παρουσίασε συνθέσεις του Γλαύκου Κοντεμενιώτη και άλλων Κύπριων συνθετών, καθώς και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ. 

 

66387

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook


Η συναυλία με τίτλο Choral Crossroads πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου και ήταν το αποτέλεσμα κατασκήνωσης που διοργανώνει η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή». Σ’ αυτήν συμμετείχαν νεαροί χορωδοί από την Ευρώπη, την Κύπρο και τις αραβικές χώρες. Την σκυτάλη πήραν οι Havana Noche, μία εξαμελής μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. 


Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του σχήματος Refugees for Refugees με έδρα το Βέλγιο, το οποίο και έκλεισε το Φεστιβάλ στην Πλατεία Ηρώων στις 25 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα σχήμα που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς – πρόσφυγες - με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο, τους οποίους ενώνει η ανάγκη και επιθυμία τους να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω της μουσικής.

 

665866872514482621942970938908317948837888n

 

Διαβάστηκε 919 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top