Με ένα χαλαρό πάρτι στο χώρο του, το Νηπιαγωγείο «Little Snoopy’s» γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τα κόλπα του ταχυδακτυλουργού, ενώ φυσικά η μασκότ του νηπιαγωγείου, το μικρό σκυλάκι που όλοι γνωρίζουμε ως «Little Snoopy», έκανε την εμφάνισή του κλέβοντας κυριολεκτικά την παράσταση.  

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του νηπιαγωγείου, η Διευθύντριά του κα Μαρία Χατζηλουκά Αντωνίου, παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα μας για την μέχρι τώρα πορεία της, αλλά και γιατί είναι τόσο σημαντική η ένταξη ενός παιδιού σε ένα νηπιαγωγείο. 
 


Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Όταν επιλέγεις συνειδητά το επάγγελμα του νηπιαγωγού πρέπει να έχεις στο νου σου ένα και μόνο πράγμα, ως το βασικότερο όλων: την ΑΓΑΠΗ. Και δεν εννοώ την αγάπη για το επάγγελμά. Εννοώ την απέραντη Αγάπη για το κάθε παιδί ξεχωριστά. Καλός παιδαγωγός είναι εκείνος που πρώτα ξέρει να αγαπάει και μετά κοιτά την ύλη.

Αυτός που ξέρει ότι σαν την Αγάπη δεν υπάρχει άλλο μέσο διδασκαλίας. Γιατί μόνο μέσω της Αγάπης, βλέπεις ότι τα παιδιά κατορθώνουν να γίνουν μια δεμένη ομάδα μεταξύ τους. Μόνο μέσω της Αγάπης αποκτούν αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη και απελευθερώνονται. Και τότε με μαγικό τρόπο καταφέρνουμε μαζί και πετυχαίνουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους. Τα παιδιά μαθαίνουν ουσιαστικά, κάνοντας ταχεία γνωστικά άλματα και όλα αυτά μέσα σε κλίμα χαράς και ασφάλειας. 


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και γιατί; 
Η ηλικία που ένα παιδί αρχίζει να κρίνεται απαραίτητο να πάει στον παιδικό σταθμό είναι τα 2 με 2,5 χρόνια. Είναι τότε που έχει απόλυτη ανάγκη να συναναστρέφεται με συνομηλίκους, να μάθει να συνεργάζεται, να μοιράζεται, να εντάσσεται στην ομάδα, να μάθει να παίζει ομαδικά και να υπακούει σε κανόνες, να σέβεται τους άλλους, να πειθαρχεί, να αναπτύσσει τις νοητικές του δεξιότητες και τη φαντασία του. Το σχολείο είναι το μόνο κατάλληλο, καταρτισμένο και εκπαιδευμένο περιβάλλον για όλα τα παραπάνω. 

 

dfdf

 


Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς στην επιλογή του νηπιαγωγείου; 
Η φοίτηση του παιδιού στο νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα της ζωής του στη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του, γι’ αυτό οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας, την ίδια τους τη ζωή, τα παιδιά τους. 
Πρέπει ο γονιός να επιλέξει ένα νηπιαγωγείο το οποίο να είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και να έχει πτυχιούχο προσωπικό, καθώς και να πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την υφιστάμενη νομοθεσία. 

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 


Πώς αξιολογείτε την 20χρονη πορεία σας;

Σίγουρα μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια ήρθαμε αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια και δυσκολίες. Ωστόσο, εξαιτίας της απέραντης αγάπης μας για τα παιδιά καθώς και της αγαστής συνεργασίας μας με τους γονείς, κατορθώσαμε επιτυχώς να τα αντιμετωπίσουμε αποτελώντας έτσι 20 χρόνια δημιουργίας και ομαλής λειτουργικότητας. Είκοσι χρόνια που πληρούσαν από συγκίνηση, γέλια και στιγμές που θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου. 
Κύρια χαρακτηριστικά της πορείας του νηπιαγωγείου μας αποτελούν η ζωντάνια, η δημιουργικότητα, η αγάπη συνοδευόμενες με αστείρευτη υπομονή και επιμονή. 
Μια πορεία μέσα στην οποία προσπαθήσαμε να μεταλαμπαδεύσουμε αξίες και ιδανικά τα οποία θα αποτελούν εφόδια που θα συντροφεύουν τους μαθητές μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. 

Κλείνοντας, προτεραιότητα του νηπιαγωγείου όπως αναφέρει η κ. Χατζηλουκά είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, ν’ αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες λόγου, έκφρασης, κίνησης μέσω βιωματικής εμπειρίας. 

 

littlesnoopy3


Το Νηπιαγωγείο Little Snoopy's ιδρύθηκε το έτος 2001 σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αποτελείται από 4 τμήματα από τα οποία τα δύο είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το νηπιαγωγείο είναι άρτια εξοπλισμένο, σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον, όπου τα παιδιά υποβοηθούνται στο να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους.

Διαβάστηκε 1683 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top