Την Κυριακή 5 Μαΐου, 2019 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη, διοργάνωσε Έκθεση Έργων Τέχνης με θέμα «Θάλασσα και Ναυτιλία», στη γκαλερί Μορφή, στη Λεμεσό.

 

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη σημασία της θάλασσας και της ναυτιλίας για την πόλη της Λεμεσού, ενώ ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού κ. Μίμης Σοφοκλέους στην εισήγησή του παραλλήλησε τους «Ξύλινους Τοίχους» που έσωσαν την πόλη της Αθήνας κατά την αρχαιότητα, με τους νέους «Ξύλινους Τοίχους» που έχουν ανυψωθεί  και διασώσει τη Λεμεσό και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Κύπρο και την οικονομία της. Κατά τον κ. Σοφοκλέους, αφού οι ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα τη Λεμεσό κατέχουν πολλούς πίνακες με θέμα τα λιμάνια και τα πλοία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ανοιχτή και πλούσια ναυτική γκαλερί.

 

 

Ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος, σε μια συναισθηματική ομιλία, εξέφρασε την αφοσίωση και την αγάπη της οικογένειάς του στην Κύπρο και μοιράστηκε το αίσθημα θαυμασμού του για το λαό της.

 

Η Έντιμη Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νατάσα Πηλείδου, τέλεσε τα εγκαίνια της Έκθεσης και ενέπνευσε με τα λόγια της για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Τόνισε, τη σημασία τόσο των ναυτιλιακών εταιρειών όσο και της ναυτικής εκπαίδευσης και εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς τα έσοδα της ‘Eκθεσης θα δοθούν ως υποτροφία σε φοιτητή για Μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στα "Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά", στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λεμεσό για το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 

Ως δείγμα της βαθιάς εκτίμησής του, ο κ. Τσαβλίρης έδωσε στην αξιότιμη Υφυπουργό κ. Πηλείδου, το βιβλίο του Ομίλου Τσαβλίρη.

 

Στόχος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Tσαβλίρη είναι η προώθηση της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας των ανθρώπων που συμβάλλουν στην αναζήτηση μιας καλύτερης, πνευματικής και ανθρώπινης κοινωνίας όπως καλλιτεχνών, διανοούμενων, στοχαστών στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και την πνευματική κουλτούρα.

 

Το πολιτιστικό Ιδρυμα Tσαβλίρη επιθυμεί να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες και τους χορηγούς της Έκθεσης:

 

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν με έργα τους (Α-Ω):

Σπύρος Δημητριάδης

Φωτεινή Κακούρη

Μαρίνα Κωνσταντίνου

Χαράλαμπος Παντελίδης

Γιώργος Σκοτεινός

Γεώργιος Α. Τσούκκας

Ανδρέας Χαραλαμπίδης

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τσαβλίρη επιθυμεί επίσης να ευχαριστήσει τη γκαλερί Μορφή για την παραχώρηση Έργων Τέχνης των Σταυρού Δουζίνα, του Βασίλη Καρακατσάνη, του Γιώργου Ματαράγκα, της Ζήνας Λιναρδάκη και του Λευτέρη Οικονόμου. 

 

Θερμές ευχαριστίες στον Δρ. Μιχάλη Ιερείδη, Γενικό Γραμματέα της CYMEPA για την πολύτιμη βοήθεια του στη διοργάνωση της Έκθεσης. Καθώς επίσης και την εταιρεία Puzzle Group of Companies για την αφιλοκερδώς παραχώρηση του πόντιουμ και της μικροφωνικής και την εταιρεία Il Posto Catering.

Διαβάστηκε 518 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top