Κατέθεσαν πρόταση νόμου για καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας.


Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της η Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση διοργάνωσε φιλανθρωπικό τσάι την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019, παρουσιάζοντας Παραμύθια με νόημα: «Το κουτί με τα μυστικά» και «Έχω ένα ημερολόγιο». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέλαβε το ποσό των €1000, προϊόν εισφορών της κοινωνίας και των πολιτών.«Στον αγώνα για να ρίξουμε τείχη και να γκρεμίσουμε απαράδεκτες νοοτροπίες και αντιλήψεις τονίζαμε και τονίζουμε ότι η όλη προσπάθεια θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο της τα παιδιά με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στην οικογένεια και το σχολείο», ανέφερε μεταξύ άλλων, σε σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Ρούλλα Μαυρονικόλα.

 

Όπως επισήμανε η κα Μαυρονικόλα, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υιοθετήσαν την ιδέα και προχώρησαν στην έκδοση των δύο παραμυθιών της Έλενας Περικλέους, η οποία ως παιδαγωγός και ως συγγραφέας αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής και της δουλειάς της στην πρόοδο, την ευημερία και την ευτυχία των παιδιών σε μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο όμορφη.

 

«Για τη Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση το σπάσιμο της σιωπής ακολουθεί πάντα η ελπίδα, κι αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής μας φιλοσοφίας. Προς την κατεύθυνση αυτή δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες», συμπλήρωσε.

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 

Ταυτόχρονα, η κα Μαυρονικόλα τόνισε ότι είναι περήφανες για τις προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια, για τις εκστρατείες διαφώτισης ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, για την ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, για τις συντάξεις, για τη σύζευξη οικογενειακής με την εργασιακή ζωή. Συνέχισε λέγοντας πως είναι περήφανες για τη μητρότητα, τη νομοθεσία για την πληρωμένη άδεια πατρότητας, για την αύξηση της άδειας μητρότητας πολλαπλών κυήσεων, για την κατάθεση νομοσχεδίου για τη σύνταξη χηρείας και στους άντρες.

 

Παράλληλα ανέφερε πως μόλις πριν ένα μήνα κατέθεσαν πρόταση νόμου για καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, καθώς και για καθολική πληρωμή της εβδομάδας που στη νομοθεσία ονομάζεται «για λόγους ανωτέρας βίας».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομο χαιρετισμό στην όλη εκδήλωση έκανε και ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος Επαρχιακής Λεμεσού ΣΓΚ, Φάνη Παπαβασιλείου.

Διαβάστηκε 785 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top