Το Fado είναι η χαρακτηριστική αστική μουσική της Πορτογαλίας, αναπόσπαστο μέρος του πορτογαλικού πολιτισμού, της ζωής και των τρόπων έκφρασης.

FADO.jpg

 

Πρόκειται για μια αξιόλογη μουσική παράδοση που παραμένει ζωντανή και ακμάζουσα παρά το γεγονός ότι μια μακρά ιστορία σχεδόν διακόσια χρόνια.

 

Το Fado Mediterraneo είναι η συνάντηση των τεσσάρων μουσικών με έδρα τη Λεμεσό, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εκτελέσουν το χορό fado με το δικό τους μοναδικό τρόπο, ενσωματώνοντας τα μεσογειακά στοιχεία και γεύσεις στην πορτογαλική παράδοση.

 

Το κοινό της Λεμεσού θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δουλειά τους σε δύο μοναδικές παραστάσεις στο Παλιό Ξυλάδικο (στις 9 και 10 Ιουνίου) στις 8:30 μ.μ.

Το Fado Mediterraneo είναι ένα έργο εν εξελίξει που ωριμάζει σταθερά και σιγά-σιγά κάτω από τον κυπριακό ήλιο ελπίζοντας ότι θα αναπτυχθούν οι ρίζες της και θα συναρπάσουν τα τοπικά ακροατήρια στην πορεία του αυτή.

Διαβάστηκε 2075 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top