Για περισσότερο από δυο ώρες και κατά διαστήματα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, οργανωμένοι γονείς της Λεμεσού, καθώς και μαθητές , διαμαρτυρήθηκαν έξω από το επαρχιακό γραφείο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στη Λεμεσό, για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
 


Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή, ελεύθερη αναπνοή για κάθε μαθητή», οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν και τις  τέσσερις λωρίδες, στις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ζητώντας την άρση των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν χθες για τα δημοτικά σχολεία.
 


Οι «Ενωμένοι Γονείς», επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους διαμηνύοντας πως, χωρίς την έγκριση του γονέα, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την υγεία των παιδιών και  πως το διάταγμα είναι παράνομο.


 
«Ζητούμε την ελευθερία των παιδιών μας και να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπο τους», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από τους διαμαρτυρόμενους


 
Την ίδια ώρα,  δήλωσαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν τη Δευτέρα για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση στα αιτήματα τους.
 


Λόγω της διαμαρτυρίας υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, καθώς δεκάδες οχήματα παρέμειναν για ώρα εγκλωβισμένα και σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας της λεωφόρου.


 

ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 2097 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top