Η Επιτροπή Ισότητας και το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Άνδρες και γυναίκες μαζί στην εργασία και την εκπαίδευση. Προωθώντας υγιείς χώρους αλληλεπίδρασης μακριά από φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης»

 

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου 2021 στις 6μμ., είναι η ενημέρωση και ο προβληματισμός γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας και της εκπαίδευσης. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo9XSl--2QonL_PAF_NAQT7oZWC3LdRpQyMiNBd9-U4sm_LA/viewform


Παρενόχληση δεν είναι μόνο ο βιασμός και ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική δραστηριότητα. Σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε συμπεριφορά μειώνει και ξεχωρίζει ένα άτομο σε σχέση με το φύλο του και τη σεξουαλική του ταυτότητα. 


Η σεξουαλική παρενόχληση αφορά και τα δύο φύλα. Θύτες μπορεί να είναι και γυναίκες. Θύματα μπορεί να είναι και οι άντρες, αν και τα ποσοστά των αντρών που δέχονται παρενόχληση είναι μικρότερα. Οι γυναίκες ηλικίας 25-44 τείνουν να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο.


Είναι σημαντικό να ξέρετε τα δικαιώματά σας και τις μορφές της σεξουαλικής παρενόχλησης η οποία μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, μη λεκτική, ή/και ψυχολογική. Οι επιπτώσεις της σεξουαλικής παρενοχλήσεις μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμες, με αρχικά αισθήματα ευαλωτότητας αλλά μπορεί να είναι και η αφορμή για πιο έντονα συναισθηματικά τραύματα τα οποία είτε δημιουργούνται μέσα από αυτή την εμπειρία, είτε προϋπάρχουν. 


Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας θεωρείται διεθνώς ως καταπάτηση των σεξουαλικών δικαιωμάτων και επομένως και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πάνω από 75 χώρες έχουν ψηφίσει νομοθεσίες οι οποίες την καταδικάζουν. Παρ’ όλα αυτά η ύπαρξή της είναι ακόμη γεγονός. Δυστυχώς δημιουργούνται συνέπειες όχι μόνο για το ίδιο το άτομο/θύμα αλλά και για τους ‘μάρτυρες’ αυτών των περιστατικών όπως και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις και τον εργοδότη αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να μπορεί να εργαστεί σε ένα χώρο που αισθάνεται ασφαλής συναισθηματικά και σωματικά. 


Η Επιτροπή Ισότητας προτρέπει για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΠΑΚ. Στην πολιτική που συστάθηκε οι Αρμόδιες Αρχές του Πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράπονα τα οποία χειρίζονται με πάσα εχεμύθεια. 


Η Επιτροπή Ισότητας και το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σας προσκαλούν στο διαδικτυακό σεμινάριο, για να διαφωτίσουν και να ενημερώθείτε για θέματα που άπτονται της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία και την εκπαίδευση, τις επιπτώσεις της, τη διαχείρισή της, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων σε αυτούς τους χώρους.  

 

tepak-diadisinedrio

tepak-diadisinedrio

 

Διαβάστηκε 169 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top