Πρόσφατα η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα στεγαστικά σχέδια με στόχο την οικονομική στήριξη των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών, αλλά και όσων άλλων θα επιθυμούσαν να κατοικήσουν και να αποκτήσουν μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία σε αυτές τις περιοχές. 


Είναι σχέδια που τα επικροτώ ανεπιφύλακτα, γιατί  θεωρώ ότι είναι τα πιο σημαντικά μέτρα στήριξης των νέων ανθρώπων και της υπαίθρου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διακρίνονται από σημαντικά αυξημένες παροχές, ιδιαίτερα σε νεαρά ζευγάρια και πολύτεκνες οικογένειες. Αξιοσημείωτη είναι και η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για παροχές.


Είμαι από τους λίγους υποψήφιους που είμαι γέννημα και θρέμμα της ορεινής Λεμεσού, είμαι από την Πάχνα και σπαράζει η καρδιά μου όταν βλέπω να συνεχίζεται η αστυφιλία και ο μαρασμός των χωριών μας. 


Με αυτά τα σχέδια, η κυβερνητική πολιτική στόχο έχει τη στήριξη των νέων ανθρώπων να παραμείνουν στις ρίζες τους, στα χωριά τους και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και την επαγγελματική τους στέγη, να ξαναδώσουν ζωή στις κοινότητές μας και στην ύπαιθρο μας. 


Στόχος των νέων σχεδίων δεν είναι άλλος από το να αντιμετωπιστεί η αστυφιλία και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. 
Επιπρόσθετα, χρειάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό και στην αποπεράτωση του δρόμου  Λεμεσού - Σαϊτά, Αστρομερίτη - Ευρύχου, αλλά και στην υλοποίηση κι άλλων σημαντικών έργων υποδομής στα χωριά μας. Μόνο έτσι θα έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση της  αστυφιλίας.

Δρ. Ονησίφορος Ιορδάνου
Πανεπιστημιακός Υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ 
Λεμεσού

Διαβάστηκε 703 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top