Έντονες είναι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί που διακατέχουν τον κόσμο της υπαίθρου για τα νέα στεγαστικά σχέδια ορεινών περιοχών, τα οποία ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. 


Διαπιστώνεται, ότι αποτελούν μια επανάληψη των όσων είχαν εξαγγελθεί και πριν από δύο χρόνια και δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις μετρούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τα προβλήματα που υπήρχαν τότε, εντοπίζονται και στα τωρινά σχέδια και επιβάλλεται να γίνουν βελτιώσεις, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά. 


Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται, έγκειται στο ότι για να μπορεί να πάρει κάποιος επιχορήγηση, όπως προβλέπεται στα σχέδια που εξαγγέλθηκαν, θα πρέπει να έχει εκ των προτέρων, στη διάθεσή του, πολλαπλάσιο ποσό, την ίδια ώρα που οι πόρτες των τραπεζών για παραχώρηση δανείων παραμένουν κλειστές. 


Κατά συνέπεια, θα έπρεπε η κυβέρνηση να σκεφτεί και τρόπους οι οποίοι θα έδιναν τη δυνατότητα στους δικαιούχους και ενδιαφερόμενους να εξασφαλίσουν δάνειο, ενδεχομένως και με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων. 


Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται έχει να κάνει με τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά στις επιτρεπόμενες περιοχές πού μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την κατοικία του στην ύπαιθρο.
Ως εκ τούτου, τα σχέδια στήριξης που εξαγγέλθηκαν αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρας ότι μπορεί να μην είναι εφικτό να αξιοποιηθούν από τον κόσμο, λόγω των όρων που τίθενται σε σχέση με τις πολεοδομικές και οικι
στικές ζώνες.

 

Διαβάστηκε 1336 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top