Για την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα με το ΔΗΚΟ στη Λεμεσό, εξηγεί σε συνέντευξή της η Βανέσσα Κυπριανού. Μια δυναμική γυναίκα που εμπνέει αποφασιστικότητα αναφέρεται στα όνειρά της που ευελπιστεί να υλοποιηθούν, εάν κατορθώσει να κατακτήσει μια έδρα στη βουλή. 

 

 

Φοίτησε στο Λύκειο Αγίου Νικολάου, σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στο The Philips College (Diploma in Public Relations) και στο Leeds Metropolitan University, από όπου έλαβε το πτυχίο της, BA (Hons) Public Relations, με τιμητική διάκριση. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λεμεσό ως Διευθύντρια Γραφείου σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας.

 

 

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, δραστηριοποιήθηκε ως εθελόντρια στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό (ΚΕΣ), συνεχίζοντας από τα παιδικά της χρόνια τη συμμετοχή της στα κοινά και την εθελοντική της προσφορά. Το 2013 διορίστηκε Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Τμήματος Νέων του ΚΕΣ.

 

 

Το 2012 εξελέγη μέλος της Σχολικής Εφορείας Γερμασόγειας, όπου υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως γραμματέας. Τον Μάιο του 2020 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, όπου επίσης διορίστηκε γραμματέας. Είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών/Επαγγελματιών, μέλος του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Άνοια «ΙΘΑΚΗ», μέλος του Συνδέσμου Panos Evripidou Foundation και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. 

 

 

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφια και γιατί ζητάτε τη ψήφο των Λεμεσιανών;

Εκλογές σημαίνει έρχομαι κοντά με τον κόσμο, μιλάω μαζί τους, τους ακούω, τους γνωρίζω. Τους ακουμπάω στην πλάτη, τους χαμογελώ για να δώσω ελπίδα και δύναμη. Αυτό για μένα είναι πολιτικός και γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα. Θέλω να δώσω βήμα και φωνή σε όσους διστάζουν να βγουν μπροστά και να προσπαθώ συνεχώς να βρίσκω λύσεις. Η πανδημία σε αυτή την προεκλογική μέχρι στιγμής, δεν μας έχει επιτρέψει τη συναναστροφή με τον κόσμο στο βαθμό που θα επιθυμούσα. Νομίζω ότι έχουμε πολλά ακόμα να πούμε μεταξύ μας, ψηφοφόροι και υποψήφιοι. Ανυπομονώ να καθίσουμε μαζί σε ένα καφενείο και να συζητάμε για ό,τι έχει ο καθένας στην καρδιά του. Θα ζητήσω τη ψήφο τους, κοιτώντας τους στα μάτια, αφού τους έχω ακούσει και αφού τους έχω πει τι μπορώ να κάνω γι’ αυτούς. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που θέλω να αποκτήσω με τους Λεμεσιανούς και θα την τηρώ πάντα. 

 

 

Τι πιστεύετε ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι Λεμεσιανοί βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;

Γεγονός είναι ότι ο κάθε βουλευτής έχει πεδίο δράσης, όσο του επιτρέπει η χρονική στιγμή της εκλογής του. Θεωρώ ότι η πολιτική στην Κύπρο πέρασε μια εποχή εσωστρέφειας. Οικονομική κρίση, σκάνδαλα, διαφθορά, πανδημία μας καθήλωσαν. Περάσαμε δύσκολα, τώρα όμως είναι η στιγμή να αυξήσουμε πάλι τον βηματισμό μας και να σηκώσουμε τα μανίκια. Η Λεμεσός έχει γερές βάσεις, αφού παραμένει σε τροχιά ανόδου, εφόσον αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό, τόσο για επιχειρηματικά σχέδια όσο για διασκέδαση και ξεκούραση. Νομίζω ότι είναι καλή η στιγμή για να γίνουν πράγματα. Και τώρα με γνώση, με εμπειρία, με όρεξη, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Στόχος πάντα, μια κοινωνία χαρούμενη, που δε στερείται σε τίποτα και που η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι ανοιχτή σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο. 

 

 

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η Λεμεσός και η επαρχία της από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;

Αυτό που λέμε «doers», δηλαδή ανθρώπους που κάνουν πράγματα στην πράξη. Όλο αυτό το διάστημα, είχαμε χρόνο να σκεφτούμε τι θέλουμε να αλλάξουμε, είδαμε τι δεν λειτουργεί, πήραμε μαθήματα και παραδείγματα από άλλες χώρες. Η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να κάνει τις  ιδέες, πράξη. Χρειαζόμαστε βουλευτές που δεν θα βλέπουν προβλήματα, αλλά τις λύσεις, που δεν θα βρίσκουν εμπόδια αλλά θα ανοίγουν δρόμους. 

 

 

Ως υποψήφια για πρώτη φορά, γιατί πρέπει ο κόσμος να επιλέξει εσάς και όχι κάποιον που έχει ήδη εκλεγεί και έχει ήδη εκπροσωπήσει την πόλη στα έδρανα της βουλής;

Στη ζωή είναι ωραίο να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, γιατί άλλωστε έτσι έρχεται η γνώση και η εξέλιξη. Μένοντας συνεχώς στις ίδιες επιλογές, δεν υπάρχει πρόοδος. Για να φτάσει στο σημείο να εκλεγεί ένας υποψήφιος, σημαίνει ότι έχει κάνει σκληρή δουλειά και πρώτα με τον εαυτό του, καθώς και στην κοινωνία. Μπορεί εσείς τώρα να με βλέπετε ως υποψήφια μπροστά στα φώτα, όμως τόσα χρόνια εργάστηκα με σοβαρότητα και αυτό είναι που μου δίνει το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να βγω μπροστά και να ζητήσω από τον κόσμο να με εμπιστευτεί με την ψήφο του. Σε αυτές τις εκλογές πρώτον ας προσέλθουμε να ψηφίσουμε και δεύτερον, ας δοκιμάσουμε με την ψήφο μας κάτι διαφορετικό. Άλλωστε έχουμε παραπάνω από έναν σταυρό, ας εμπιστευτούμε τον έναν σε κάτι ακόμα άγνωστο ίσως, που κουβαλά ελπίδα. 

 

 

Ως υποψήφια βουλεύτρια Λεμεσού, ποια η άποψη σας για την πόλη και πώς θα συμβάλλετε στην ανάπτυξή της;

Αγαπώ τη Λεμεσό τόσο πολύ, που θα έλεγα πως είμαι ερωτευμένη! Είναι μια πανέμορφη πόλη, γεμάτη ζωντάνια, εναλλαγές χρωμάτων και εικόνων από το μπλε της θάλασσας, τα ζεστά ηλιοβασιλέματα, μέχρι τα πέτρινα σπίτια στα ορεινά χωριά μας. Θεωρώ τύχη να είσαι υποψήφιος σε έναν τόσο ωραίο τόπο, που κάνει και εμάς να φαινόμαστε καλύτεροι μέσα από τη δουλειά μας. Όσο για την ανάπτυξη, υπάρχει το όραμα να γίνει η εικόνα αυτή γνωστή σε κάθε γωνιά της γης. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά στην εποχή μας, χωρίς μια ψηφιακή επανάσταση. Χρειάζεται να περάσουμε σε μια online εποχή, όπου η πόλη θα είναι συμβατή και λειτουργική με τις τεχνολογικές εξελίξεις γύρω μας.

 

 

Ως νέα υποψήφια βουλεύτρια, νοιώθετε ότι μπορείτε να φέρετε νέο «αέρα» στην πόλη;

Δεν αρκεί ο δικός μου αέρας, πρέπει όλοι μαζί να γίνουμε «αέρας» αλλαγής. Εγώ μπορώ να προσφέρω ελπίδα, να δείξω τη θετική εικόνα αν όλοι δουλέψουμε μαζί και να δώσω κίνητρα στον κόσμο, ώστε να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές για μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Μπορώ να πιέσω τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να δώσω μάχες σε δύσκολες στιγμές. Όλοι μαζί, πολιτικοί και πολίτες με αγάπη και δουλειά θα αλλάξουμε τον τόπο μας. Το σλόγκαν μου για τις εκλογές αυτές είναι «Υπεύθυνα. Ανθρώπινα. Εγκάρδια.», τρεις πυλώνες που αντιπροσωπεύουν ό,τι θεωρώ πως είναι απαραίτητο για την κοινωνία μας.

 

 

Έτος 2021 και οι γυναίκες στη βουλή είναι πολύ λίγες. Τι θα πρέπει να αλλάξει για να έχουμε περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων;

Χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο σκέψης των υποψηφίων, των ψηφοφόρων, των κομμάτων και της κυβέρνησης. Οι γυναίκες δεν πρέπει να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια ως μία ποσόστωση, αλλά επειδή προσφέρουν με τις ικανότητές τους. Είναι δύσκολο για μία γυναίκα να ριχτεί στην εκλογική μάχη, γιατί ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, όπως γνωρίζει πως αν εκλεγεί, θα χρειαστεί να δουλέψει διπλά σκληρά από έναν άντρα για να αποδείξει ότι έχει ικανότητες. Σιγά – σιγά, όλο και περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται ότι αυτή, είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί. Η κοινωνία βλέπει ότι οι γυναίκες είναι απαραίτητες στο κοινοβούλιο, γιατί μόνο τότε μιλάμε για δημοκρατική και ίση αντιπροσώπευση των πολιτών. Είμαστε σε καλό δρόμο. 

 

 

 

Διαβάστηκε 1006 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top