«Είναι γεγονός ότι οι χώροι εστίασης είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα της πανδημίας. Για όσο η κυβέρνηση δεν επικεντρώνει τις προσπάθειές της σε επιτάχυνση του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών και στοχεύει μόνο στη διεξαγωγή rapid test, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται», ανέφερε ο βουλευτής ΕΔΕΚ Λεμεσού, Μαρίνος Σιζόπουλος. 


Μιλώντας στην εφημερίδα «Λ», στο πλαίσιο έρευνας για το πόσο έχει επηρεαστεί ο κλάδος της εστίασης και των νυκτερινών μαγαζιών από την πανδημία, ο κ. Σιζόπουλος είπε χαρακτηριστικά, ότι 
η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στην κυβέρνηση από τις 19 Μαρτίου 2020, ολοκληρωμένη πρόταση για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σε ιατρικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

«Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήταν το πρώτο κόμμα που από το πρώτο κύμα της πανδημίας αγωνίστηκε και πάλεψε για να δοθεί στους πολίτες ειδικός μισθός, αλλά και στήριξη για τα λειτουργικά τους έξοδα», τόνισε.  


Σε ό,τι αφορά τα κέντρα εστίασης, αλλά και γενικότερα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως η ΕΔΕΚ πρότεινε στην κυβέρνηση στοχευμένα μέτρα για αύξηση της ρευστότητας αυτών των επιχειρηματιών και αυτοτελώς εργαζομένων. Συγκεκριμένα, είπε ότι πρότεινε για την περίοδο από 1/07/20 μέχρι και 30/6/21 να εφαρμοστεί: 
• Αναστολή καταβολής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 
• Στους λογαριασμούς της ΑΗΚ οι επιχειρήσεις να πληρώνουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στα καύσιμα. 
• Για το Φ.Π.Α. να δώσουν μόνο το 50%. 


Όπως εξήγησε, τα πιο πάνω ποσά θα αποτελούν μορφή έμμεσου δανεισμού από το κράτος χωρίς επιβαρύνσεις των εταιρειών και των πολιτών και θα επιστραφούν χωρίς επιτόκιο και επιβαρύνσεις μέσα σε 2 χρόνια από 1/7/21 μέχρι 30/6/23 σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. 


Τέλος, μέσω της εφημερίδας μας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, όπως όλων των χώρων εστίασης, στη βάση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και με αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής τους. 

 

Διαβάστηκε 753 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top