Για το θέμα της εστίασης και τη λήψη μέτρων που πρέπει να παρθούν από πλευράς Πολιτείας για στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, μίλησε στη «Λ», ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού, Πανίκος Λεωνίδου.


Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο τομέας της εστίασης στην πόλη μας έχει επηρεαστεί περισσότερο, ένεκα και των αυστηρών τοπικών μέτρων που είχαμε τον περασμένο Νοέμβριο. «Συνεπώς και η αντιμετώπιση από το κράτος θα πρέπει να είναι ανάλογη», τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν πρέπει να απομονωθεί για μία περίοδο, αλλά να το δούμε συνολικά, αφού από την περαιτέρω διάδοση της πανδημίας επηρεάζονται όλες οι επιχειρήσεις, μα πάνω απ’ όλα τα κέντρα αναψυχής και όλα όσα έχουν σχέση με τον τουρισμό».


Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, ο κ. Λεωνίδου επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός από πλευράς του κράτους για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
«Έγιναν λάθη σε αυτόν τον τομέα, το πρόγραμμα των εμβολιασμών φαίνεται να μην ανταποκρίνεται σε αυτά που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και δεν έχει οργανωθεί με τον τρόπο που έπρεπε, ούτως ώστε μέχρι το καλοκαίρι να εμβολιαστεί πέραν του 70%. Δυστυχώς με αυτά που άκουσα, ούτε το Σεπτέμβρη θα εμβολιαστεί το 70%. Επομένως, είναι όλα σε μία πλασματική κατάσταση», σημείωσε ο βουλευτής ΔΗΚΟ Λεμεσού.


Μάλιστα, ο κ. Λεωνίδου δε δίστασε να τονίσει πως η οικονομία του τόπου μας «κρέμεται από μια λεπτή κλωστή», αφού όπως είπε, η αναποτελεσματική άσκηση των μέτρων από πλευράς του Κράτους δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και θα έπρεπε να γίνει επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων. Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση θα έπρεπε να επαναξιολογήσει ποιοι τομείς θα έπρεπε να ανοιχθούν και ποιοι να περιοριστούν ακόμη περισσότερο. 


«Πιστεύω ότι ο κλάδος των κέντρων αναψυχής ίσως να μην ήταν ο πρώτος και να έπρεπε να μπουν άλλες προτεραιότητες από πλευράς του κράτους», συμπλήρωσε.

 

Διαβάστηκε 867 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top