«Ο δικός μας ο κλάδος έχει πληγεί περισσότερο από τον οποιονδήποτε κλάδο, καθώς υπάρχουν καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει από τον περασμένο Μάρτιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, Γιώργος Γιωργαλλέτος.

 

 


Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στη «Λ», μπορεί οι χώροι εστίασης να έχουν επαναλειτουργήσει, αλλά για τους ίδιους τα μέτρα είναι απαγορευτικά. 

 

 


«Καταρχήν οι χώροι εστίασης δεν μπορούν να έχουν ζωντανή μουσική μέσα και δεν μπορούν να έχουν ζωντανή μουσική ούτε σε εξωτερικό χώρο, λόγω καιρικών συνθηκών. Και το πιο σοβαρό για μας, είναι ότι δεν επέτρεψαν στο να λειτουργήσουν, έστω με τα οποιαδήποτε μέτρα οι εσωτερικοί χώροι. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ακόμα κάνει κρύο και υπάρχουν δυσκολίες στο να παίξει κανείς μουσική σε εξωτερικό χώρο, ένας μουσικός θα παίξει πρώτιστα σε εσωτερικό χώρο», επισήμανε.

 

 


Επιπρόσθετα, ο κ. Γιωργαλλέτος αναφέρθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των κέντρων αναψυχής, σημειώνοντας ότι με επιστολή τους προς τους αρμοδίους ζητούσαν όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας να άρχιζε στις 24:00 τα μεσάνυχτα και όχι στις 23:00. Ο λόγος είπε, που ζήτησαν αυτή την παράταση, ήταν για να μπορούν οι καλλιτέχνες από τις 20:00 μέχρι τις 23:00, να έχουν ένα τρίωρο, να δουλέψουν. «Τα μέτρα είναι περισσότερο αυστηρά για μας, καθώς είναι απαγορευτικά στο να δουλέψει ένας μουσικός», συμπλήρωσε.

 

 


Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚ σημείωσε ότι από πλευράς κράτους δεν υπάρχει οργάνωση, αφού ανακοινώνουν, όπως ανέφερε, τελευταία στιγμή τα πρωτόκολλα. 
«Αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε ούτε οργανωμένοι, ούτε σοβαροί», δήλωσε.

 

 


Τέλος, ο κ. Γιωργαλλέτος ευελπιστεί ότι σε δύο εβδομάδες που θα γίνει επανεξέταση της όλης κατάστασης, θα επιτραπεί να χρησιμοποιούνται οι εσωτερικοί χώροι των κέντρων αναψυχής, ώστε να μπορέσουν οι μουσικοί να δουλέψουν, επισημαίνοντας πως αυτό θα το διεκδικήσουν.

 

 

Διαβάστηκε 249 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top