«Έχουμε πληγεί περισσότερο απ’ όλους και πιστεύω ότι ο κλάδος αυτός θα πάρει πάρα πολύ καιρό για να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, όπως ήταν προ εποχής covid», ανέφερε ο ιδρυτής του Breeze Group, Αντρέας Γεωργίου.

 


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λεμεσός», για το θέμα της «πληγωμένης» εστίασης στην πόλη μας και όχι μόνο, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι οι απώλειες που επέφερε η πανδημία στον τομέα αυτό είναι τεράστιες. Επισήμανε, δε, ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, ενώ κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν δε θα αντέξουν και θα κλείσουν.

 


Ερωτηθείς τι ζητούν από την Κυβέρνηση, ο κ. Γεωργίου μας ανέφερε πως το κράτος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις κι όταν ακόμη επαναλειτουργήσουν. «Πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται ρευστότητα χρημάτων για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και πρέπει η Κυβέρνηση να βρει τους τρόπους να βοηθήσει, χωρίς όμως να αυξήσει τα χρέη τους», συμπλήρωσε.

 


Όσον αφορά στο πού εστιάζεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο ιδρυτής του Breeze Group τόνισε ότι αυτό «έγκειται στην έλλειψη ρευστότητας χρημάτων, αλλά και στην αβεβαιότητα που υπάρχει για το πότε θα τελειώσουμε με αυτήν την κατάσταση και πώς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε».

 


Αναφορικά με το εάν θεωρεί δίκαια τα διατάγματα που έχουν παρθεί κατά της πανδημίας από τους αρμοδίους, ο κ. Γεωργίου υπέδειξε ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις. «Από τη μια είναι δίκαιο γιατί αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και έχουν την ευθύνη έκαναν ότι έκαναν και στις άλλες χώρες. Από την άλλη είναι άδικο, γιατί ενώ ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστός, βλέπουμε ότι με το άνοιγμα της οικονομίας τα κρούσματα αυξήθηκαν. Και αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει σωστή εποπτεία από πλευράς της Κυβέρνησης» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν στοχοποιεί κανέναν. «Αλλά με όλα αυτά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν σε mall, πλατείες, στον Μόλο Λεμεσού και σε άλλους χώρους, εμείς γιατί να είμαστε κλειστοί αφού δεν φέρουμε καμία ευθύνη», διερωτήθηκε.

 


Τέλος, ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μας δήλωσε πως από μια πλευρά συμφωνεί γιατί δίνεται το δικαίωμα σε κάποιες επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, αλλά ταυτόχρονα διαφωνεί γιατί κάποιες επιχειρήσεις είτε θα επαναλειτουργήσουν μερικώς ή και καθόλου.

 


«Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον του αθέμιτου ανταγωνισμού και με αυτή την απόφαση, αυτό θα γίνει. Όλοι μας πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Ευελπιστώ ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει επιπλέον τις επιχειρήσεις που δε θα μπορέσουν να ανοίξουν», κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

Διαβάστηκε 397 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top