«Ο κλάδος των μουσικοχορευτικών κέντρων και δισκοθηκών, είναι ο κλάδος που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ όλα τα επαγγέλματα, χωρίς να υπάρχει καμία ευθύνη για τη διασπορά του ιού, αφού από την πρώτη μέρα επιβολής των μέτρων οι επιχειρήσεις αυτές παραμένουν κλειστές», ανέφερε ο γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ.), μέλους της ΟΕΒ, Άνδρος Χριστοφόρου Καφφάς.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Λ», στο πλαίσιο έρευνας για το κατά πόσο πλήγηκε ο χώρος της εστίασης και ο κλάδος των μουσικοχορευτικών κέντρων από την πανδημία, ο κ. Καφφάς επισήμανε ότι αρκετές επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, σε βαθμό που να μην καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν, αφού τα οικονομικά βάρη σε αντιστάθμισμα με τις κρατικές χορηγίες είναι δυσανάλογα.


Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν αυτό πρέπει να γίνει με σειρά βοηθητικών μέτρων από το κράτος σε βάθος χρόνου για να αντέξουν, είπε ο κ. Καφφάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αναφορικά με τον κλάδο τους, ποσοστό της τάξης του 30% δηλώνει αδυναμία να επαναλειτουργήσει.


Ακολούθως, ο κ. Καφφάς ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα. «Δε γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουμε με συνεπακόλουθο την επιβίωση εμάς και των οικογενειών μας, ενώ αυτό έχει αντίκτυπο και στη ψυχική υγεία όλων μας, αφού μας στερούν το συνταγματικό μας δικαίωμα προς την εργασία», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς τι ζητούν από πλευράς τους από την κυβέρνηση, ο γραμματέας του ΠΑΣΥΚΕΔ ξεκαθάρισε πως θέλουν στοχευμένη οικονομική στήριξη προς τον τομέα τους. «Η στήριξη που έχει δοθεί μέχρι τώρα εντάχθηκε σ’ ένα γενικό σχέδιο προς όλα τα επαγγέλματα, με αποτέλεσμα η χορηγία να είναι πενιχρή σε σχέση με τα έξοδα. Οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές από 12 μέχρι 18 μήνες και ο σχεδιασμός κρίνεται άδικος για τον κλάδο μας», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεισφορά του 60% του μισθολογίου για το προσωπικό τους, μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 10% για διάστημα 12 μηνών από την επανέναρξη του κλάδου, επανεξέταση του νόμου και παράταση της αναστολής εξώσεων στα Κέντρα Διασκέδασης και παράταση αποπληρωμής τραπεζικών υποχρεώσεων για περαιτέρω 6 μήνες.


Συνεχίζοντας, ο γραμματέας του ΠΑΣΥΚΕΔ έκανε λόγο για στοχοποίηση του κλάδου τους ως τον «αποδιοπομπαίο τράγο». «Θεωρούμε άδικα τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του τομέα μας, διότι δεν αποδείχθηκε πουθενά ότι η διασπορά του ιού οφείλεται στα κέντρα διασκέδασης, αφού οι χώροι μας είναι κλειστοί από την πρώτη μέρα του διατάγματος. Ως αδειούχοι χώροι διαθέτουμε όλα τα συστήματα εξαερισμού για την εναλλαγή του αέρα και με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου υγείας αν μας δοθεί η ευκαιρία θα το αποδείξουμε», ισχυρίστηκε.  


Τέλος, ο κ. Καφφάς κάλεσε όλους (επαγγελματίες και πελάτες), να αξιοποιήσουμε τις νέες χαλαρώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και να αποδείξουμε ότι τηρούμε τα μέτρα με ευλάβεια, ώστε το υπουργείο να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, ανοίγοντας και τα κέντρα διασκέδασης. 

 

Διαβάστηκε 6074 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top