«Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να φτιαχτεί στη Λεμεσό νεκροταφείο (πάρκο) κατοικίδιων ζώων;», άνοιξε την δημόσια συζήτηση στο γκρουπ Η ΛΕΜΕΣΟΣ στο facebook ο διευθυντής της εφημερίδας Λεμεσός Σάκης Στυλιανού.

 

Στη συνέχεια, τόνισε ότι για λόγους οικονομίας χώρου (και πραγματικής προσφοράς) αντί τάφος κλασσικός με μάρμαρο κτλ προτείνεται να είναι ένα δέντρο προς τη μνήμη του αγαπημένου μας κατοικίδιου που απεβίωσε. «Έτσι και θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πού με αξιοπρέπεια θα θάβονται τα ζώα μας που αποτελούν μέρος της οικογένειάς μας και θα κάνουμε ένα μεγάλο χώρο πρασίνου σε μια Λεμεσό τσιμεντούπολη που το έχει τόσο ανάγκη», επισήμανε.

 

Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει νομοθεσία η οποία να ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα ή την αδειοδότηση λειτουργίας τέτοιου πάρκου-κοιμητηρίου. Αναγνώστες χαιρέτησαν την εισήγηση με τον Ε. Χρίστου να γράφει: «ναι γιατί, πρώτο, θα υπάρχει ένας χώρος αξιοπρεπής που θα θάβουν τα ζώα που πεθαίνουν, αντί να τα πετάνε από δω κι από κει. Δεύτερο, θα είναι μια ευκαιρία να γεμίσουμε με πράσινο, που νομίζω χάθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας». Ο Γ. Στυλιανού τόνισε ότι πριν χρόνια έγινε μια απόπειρα από κάποιους φίλους του και θα περιλάμβανε και κρεματόριο. «Κόλλησαν πάνω στις αιώνιες γραφειοκρατίες, Πολεοδομία, Δήμος, κτλ», είπε.

Ποια η άποψη των τοπικών αρχών και των βουλευτών της επαρχίας μας πάνω σε αυτό το θέμα;

Διαβάστηκε 432 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top