Η δημιουργία πάρκου για σκύλους ήταν ένα αίτημα που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια στο Δήμο της Λεμεσού. Να θυμίσουμε ότι ήταν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου και τέθηκε ξανά επιτακτικά τον Αύγουστο του 2018, μετά από απόφαση της τοπικής Αρχής να απαγορεύσει την παρουσία κατοικίδιων ζώων στην περιοχή του Μόλου.

O δήμαρχος της Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, δήλωσε στην εφημερίδα Λεμεσός, ότι έχουν αρχίσει ήδη οι κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου σκύλων, τα εγκαίνια τού οποίου θα γίνουν πριν τα Χριστούγεννα, όπως είπε. «Τις γιορτές θα τις περάσουμε με τα τετράποδά μας στο πάρκο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πάρκο σκύλων θα είναι συνολικής έκτασης περίπου 1800 τ.μ. και θα στοιχίζει στο Δήμο 45.000 ευρώ. H πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται μέσω της οδούς Αγοράς, πλησίον του περιφερειακού οδικού άξονα Κάθετου Λιμανιού και θα βρίσκεται εντός της Χοντρικής Αγοράς στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη.

 

Τα αδέσποτα ζώα του καταφυγίου δεν θα νοιώθουν φυλακισμένα 

«Η επιλογή της δημιουργίας πάρκου δίπλα από το καταφύγιο ζώων δεν ήταν τυχαία. Θέλουμε τα σκυλάκια τα οποία ζουν εκεί, να μην είναι φυλακή. Ανά τακτά διαστήματα θα τα βγάζουμε έξω να κυκλοφορούν στο πάρκο και να απολαμβάνουν στιγμές ελευθερίας» ανέφερε ο δήμαρχος.

Το πάρκο θα διαμορφωθεί κατάλληλα, με περίφραξη και χώρο για τα σκυλιά ώστε θα μπορούν να παίζουν άνετα, πάντα με τη συνοδεία των ιδιοκτητών τους. Θα υπάρχουν επίσης αμμοδόχοι τάφροι και ειδικοί κάλαθοι για τα απορρίμματα των σκύλων, ώστε το πάρκο να διατηρείται καθαρό.

 

Έντονη παρουσία πρασίνου

Στον υφιστάμενο χώρο υπάρχουν κυρίως εσπεριδοειδή δέντρα, ενώ στην ανατολική πλευρά -σε όλο της το μήκος- είναι φυτευμένα κυπαρίσσια και πεύκα μεγάλου ύψους. Η παρουσία του πράσινου είναι έντονη.

 

parko--2

 

parko---

 

 

Διαβάστηκε 3330 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top