Διευκρινίσεις σε σχέση με την διανυκτέρευση επτά ατόμων στις αποθήκες της Coca Cola, δίνει το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων ΣΧΕΔΙΑ, στη Λεμεσό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λειτουργοί παρείχαν βοήθεια στα εν λόγω άτομα, στο μέγιστο των δυνατοτήτων του Κέντρου.


Πρόκειται όπως αναφέρεται για Ρομά, οι τρείς ήρθαν από́ την Λαμία (πατέρας, κόρη και οικογενειακός φίλος) και τέσσερις  άνδρες από́ την Κόρινθο.  Λειτουργός του Κέντρου ήρθε σε επαφή́ με τα άτομα από́ την Λαμία το βράδυ της Πέμπτης 06/08/2020, καθώς τα άτομα αυτά́ βρίσκονταν στην περιοχή της Επίχωσης. «Όπως οι ίδιοι μας ανέφεραν  βρίσκονται στην Κύπρο από τις 26/07 προς αναζήτηση εργασίας, χωρίς να έχουν εδώ οποιοδήποτε συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο και χωρίς να έχουν εκ των προτέρων έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε εργοδότη».


Προστίθεται ότι την επομένη μέρα, ενημερώθηκε για την περίπτωση τους το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο πρότεινε να καλύψει τα έξοδα για επαναπατρισμό́ τους σε περίπτωση που το επιθυμούσαν. Στη συνέχεια υπήρξε διαρκής επικοινωνία με τα συγκεκριμένα άτομα ώστε να διευθετηθούν λύσεις, «οι ίδιοι ανέφεραν ότι θα αναζητήσουν εργασία μέχρι τη Δευτέρα και αν δεν βρουν κάτι θα επικοινωνήσουν με τη ΣΧΕΔΙΑ ώστε να διευθετηθούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό́ τους στην Ελλάδα».


Λειτουργός της ΣΧΕΔΙΑΣ συνάντησε ξανά́ τα τρία άτομα από́ τη Λαμία το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Μόλου  και τους παρείχε μερίδες φαγητού́, ενώ συζήτησε μαζί τους διάφορες ενέργειες που θα μπορούσαν να κάνουν ώστε να βοηθηθούν, παραδείγματος χάριν να έρθουν σε επαφή με το Γραφείο Εργασίας. «Ο ένας εξ αυτών, ζητούσε να προσληφθεί́ στον Δήμο στην Υπηρεσία της Καθαριότητας, αλλά του εξηγήθηκε ότι υπάρχουν διαδικασίες και διαγωνισμοί για την πρόσληψη σε τέτοιες θέσεις, έτσι διευθετήθηκε επαφή με λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας» αναφέρει η ανακοίνωση. Όσον αφορά́ την περίπτωση των τεσσάρων ανδρών από́ την Κόρινθο που διανυκτέρευαν στη γέφυρα του Crown Plaza, την Παρασκευή μετακινηθήκαν στον Μόλο και το Σάββατο 08/08 μεταφέρθηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι τρεις εκ Λαμίας στις αποθήκες της Coca Cola. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης ΣΧΕΔΙΑ, θα συνεχίσει την προσπάθεια για παροχή́ βοήθειας και στήριξης των συγκεκριμένων ατόμων, όπως και όλων όσων απευθύνονται κοντά του και  αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης. Ζητείται η βοήθεια όσων πολιτών θέλουν να βοηθήσουν το έργο της ΣΧΕΔΙΑΣ, καλώντας στην 24ωρη Γραμμή́ Αναφορών και δίνοντας πληροφορίες για άτομα που βρίσκονται σε αστεγία στο τηλ. 25347878.


 
ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 491 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top